PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

13.5. PöU-Kajaani 2-1 (5-2, 2-5, 2-1s)

Naisten Ykköspesiskausi käynnistyi Pöytyän osalta lauantaina, kun aurinkoiselle Kymppi-Katto Areenalle vieraaksi saapui pohjoislohkon ennakkosuosikkeihin kuuluva Kajaanin Pallokerho. Ottelusta tuli tasainen vääntö, jossa molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä. Kotijoukkue oli avausjaksolla jykevästi kuskin paikalla ja hallitsi kenttätapahtumia. Tauon jälkeen hallinta siirtyi kajaanilaisille ja he nappasivat toisen jakson nimiinsä yhtä selvästi. Otteluvoiton kohtalo selvisi vasta supervuoroparissa, jossa Pöytyä oli jo tukalassa asemassa Kajaanin mentyä 0-1-johtoon ja omassa sisävuorossa tulleiden kahden palon myötä. Joukkue kuitenkin antoi näytteen vahvuudestaan ja värkkäsi väkisin voittoon riittäneet kaksi juoksua ja paikalle saapuneet 320 katsojaa pääsivät juhlimaan voittoa ja kahta sarjapistettä lukemin 2-1 (5-2, 2-5, 2-1).

Pöytyä starttasi kamppailun väkevästi omalla sisävuorollaan ja kauden avausjuoksu näki pikavauhtia päivänvalon, kun Pinja Rouhiainen roikotti lyöntinsä kolmoskopparin eteen ja Emilia Helminen porhalsi kotiin. Punavalkoisen kotijoukkueen pyöritys jatkui ja tulosta syntyi Maria Sveholmin lyönnin läpäistessä polttolinjan, samalla Rouhiainen tikkasi lukemat 2-0:an. Onnistumisten lisäksi vuoro piti sisällään myös huonoja uutisia Pöytyälle, sillä joukkueen kärkietenijä Sanni Kyläpekka loukkaantui ja joutui jättämään pelin kesken heti alkumetreillä. Kajaani pystyi omalla tasoittavallaan lyömään painetta Pöytyän ulkokentälle ja niittasi kavennusjuoksun pussinpohjalyönnillä. Kotijoukkueen ulkopeli selvitti kainuulaisten muut yritykset kylmänviileästi. Toisessa vuoroparissa kumpikin joukkue tempaisi tulostaululle yhden juoksun. Pöytyä pystyi hankalan alun jälkeen nikkaroimaan kotiutustilanteen Sveholmille, joka kiitti tästä ja saatteli välilyönnillä Essi Ilmasen kotipesään. Kajaani kuritti puolestaan pöytyäläisten polttolinjaa ja joukkueiden ero kaventui 3-2:een. Pöytyän kärkietenijät loihtivat jälleen seuraavassa vuorossa ajolähdön. Kovassa lyöntivireessä ollut Sveholm sijoitti lyöntinsä kakkosjatkeelle ja Helminen spurttasi kotipesään. Punavalkoisen kotijoukkueen ulkopeli pystyi lukkari Lydia Eskolan johdolla tylsyttämään kajaanilaisten tilanteiden rakentamista. Päätösvuoroparissa Pöytyä onnistui vielä kertaalleen juoksunteossa, kun Helmisen lyönti keskelle kenttää saatteli Vilja Aholan kotipesän suojaan. Tasoittavalla vierailijat kehittelivät pienen painostuksen, mutta Pöytyä kesti sen ilman takaiskuja ja pääsi tuulettamaan avausjakson voittoa.

Kajaani otti toisen jakson nopeasti komentoonsa, sillä heti joukkueen ensimmäinen lyönti painui kakkospuolelta pusikkoon kunnarin arvoisesti. Pöytyän punavalkoisille ensimmäinen sisävuoro oli vaikea, eikä tilanteita syntynyt. Vierailijat karkasivat toisessa vuoroparissa 0-4-johtoon, kun ryhmä takoi onnistuneilla lyönneillä kolme juoksua tulostaululle. Kotijoukkue nousi takaisin taisteluun omalla tasoittavallaan, kun kärkietenijät kehittivät kotiutustilanteen päälle ja Ilmasen välilyönnillä Helminen pyyhälsi kotiin. Heti perään Sveholmin kiskaisu polttolinjaan avitti joukkueen kapteenin Sanni Männistön kotiin ja lukemat muuttuivat 2-4:ään. Kolmannessa vuoroparissa Kajaani teki yhden juoksun kakkosrajanäpin turvin. Tämä jäikin toisen jakson viimeiseksi täysosumaksi, vaikka Pöytyä löi jakson loppupuolella kovaa painetta vieraiden ulkokentälle useiden kotiutustilanteiden muodossa, niin lisäjuoksuja ei kuitenkaan nähty.

Edessä oli supervuoro, jonka Kajaani aloitti sisävuorolla. Pöytyä starttasi puolustuksen mallikkaasti ja teki kaksi nopeaa paloa, mutta vierailijat kykenivät kuitenkin rakentamaan ajolähdön, josta syntyi myös juoksu lyönnillä keskisaumaan. Pöytyä lähti tasoittavallaan jahtaamaan voittoa. Jahti käynnistyi mainiosti kärkietenijöiden rakenneltua palottoman ajolähdön. Ensimmäiset kotiutusyritykset päättyivät paloihin. Kotijoukkue ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan jatkoi myllytystään. Sinnikkyys palkittiin, kun Eskolan lyönti livahti polttolinjasta läpi aina koppareille saakka ja Ilmanen riensi tasoituksen kotiin. Painostus jatkui hurjana, se huipentui lopulta Venla Aholan kakkosrajanäppiin, joka siivitti Eskolan kotipesään niukalla marginaalilla, ja voittojuhlat olivat Kumilassa valmiit alkamaan. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Maria Sveholm ja Lydia Eskola.