PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

6.6. PöU-Jalasjävi 1-0 (1-1, 5-0)

Naisten Ykköspesiksessä Pöytyä palasi keskiviikkona pelikentille reilun viikon tauon jälkeen, kun Kumilaan vieraaksi saapui etelälohkon toiseksi viimeisenä majaillut Jalasjärven Jalas. Pelin alussa ei tilanteilla tai juoksuilla juhlittu kumpaankaan suuntaan. Pöytyä tuskaili oman lyöntipelinsä kanssa, tosin Jalasjärvellä oli myös vaikeuksia saada peliään pyörimään. Molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen juoksunteossa ja jakso päättyi tasalukemiin. Toisella jaksolla kotijoukkue nakutti tasaisesti juoksuja taululle ja piti vieraat jämäkästi nollilla. Pöytyä nappasi voiton ja kaksi pistettä jaksoin 1-0 (1-1, 5-0). Voitto nosti Pöytyän takaisin etelälohkon toiselle sijalle. Jalasjärvi-ottelu aloitti putken, jonka aikana Pöytyä pelaa viisi ottelua yhdeksään päivään.

Pöytyän pelinjohtaja Aleksi Mäkelä näki joukkueen suorituksen kaksijakoisena.

-          Sisäpelissä ollaan vähän nihkeitä ja ei saada oikein jatkuvuutta, toisellakin jaksolla vuorot päättyivät nopeasti aina juoksun jälkeen. Ulkopeliin pitää olla tosi tyytyväinen, kahdeksaan vuoroon yksi päästetty juoksu, niin kyllähän sillä ansaitsee voiton. Totta kai harmittaa se ensimmäisellä jaksolla menetetty piste, että se olisi pitänyt pystyä hoitamaan. Pitää olla tyytyväinen, että saatiin voitto ja kaksi pistettä, se on tärkeintä, Mäkelä totesi.

Ottelun alku oli sisäpelissä nihkeää nuhjaamista kummaltakin joukkueelta ja täysosumat olivat kiven alla. Pöytyä siirtyi toisessa vuoroparissa johtoon, kun Elli Timosen kiskaisu pomppi kolmoskopparin räpylässä ja Emilia Helminen kiiruhti kotiin. Tämä jäi kuitenkin jakson ainoaksi pöytyäläisjuoksuksi. Kolmannessa vuorossa Jalasjärvi käytti kotiutuspaikkansa tehokkaasti ja tasoitti pelin 1-1:een välilyönnillä. Ne jäivät myös jakson päätöslukemiksi. Pöytyän sisäpeli oli pahoissa vaikeuksissa, kun lyönnit menivät kopeiksi kerta toisensa jälkeen. Päätösvuorossa kotijoukkueen jaksovoiton mahdollisuudet kariutuivat puolestaan laittomiin lyönteihin.

Tauon jälkeen Pöytyä avasi juoksutilinsä heti ensimmäisessä vuorossa, kun hankalan startin jälkeen Maria Sveholmin välilyönti siivitti Essi Ilmasen kotiin. Lukkari Lydia Eskolan johtama Pöytyän ulkopeli pystyi toisella jaksolla tylsyttämään toistuvasti terän jalasjärveläisten lyönneistä ja jätti vieraat nollille. Omaa kieltään kertoo se, että Jalasjärvi pystyi rakentamaan toisella jaksolla vain kolme kolmostilannetta. Toisessa vuoroparissa Pöytyä niittasi tukalan alun jälkeen yhden juoksun, kun Ilmanen jysäytti pelivälineen takakentältä läpi ja kiersi kunnarin. Kotijoukkueen kakkoskärki pystyi kolmannessa vuorossa rakentelemaan pyörityksen, jonka tuloksena nähtiin kaksi vapauttavaa juoksua. Ensin Venla Ahola tykitti pallon kakkoskopparin eteen ja Siiri Riitamaa kirmasi kotipesään. Hetkeä myöhemmin Timosen lyönti surrasi sopivasti etukenttään, sen turvin Venla Ahola spurttasi lukemat 4-0:aan. Viimeisessä vuorossa Pöytyän punavalkoiset iskivät vielä kerran, kun Sveholmin kolmospuolen välilyönti kotiutti Sanni Männistön. Kotijoukkueen parhaina pelaajina palkittiin Essi Ilmanen ja Siiri Riitamaa.

Pöytyän kausi jatkuu viikonloppuna vierasotteluilla Seinäjoella ja Lappajärvellä. Pelinjohtaja odottaa joukkueelta tasonnostoa.

-          Viimeksi oltiin vierastuplalla huonoja molemmissa peleissä, että nyt on kyllä hyvä ryhtiliikkeen paikka. Seinäjoki on vähän arvoitus, että millaisella kokoonpanolla tulevat. Sunnuntaina on ehdottomasti hienoa pelata pohjoislohkon kärkijoukkuetta Lappajärveä vastaan. Odotan sitä innolla, siellä pitää näyttää parastaan, että pärjätään, tuumasi Mäkelä.

Kumilassa pelataan seuraavaksi perjantaina 16.6. kello 18.00, kun vastaan asettuu Pesä-Ysit Lappeenrannasta.