PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

13.8. Pesä Ysit-PöU 0-2 (1-2, 2-3)

Lauantain voittoisan puolivälierän jälkeen Pöytyän naiset suuntasivat kulkunsa sunnuntaina kohti Lappeenrantaa, jossa joukkue kohtasi toistamiseen Pesä Ysit. Kotijoukkue laittoi Pöytyän tiukoille, eikä toinen kiinnitys tullut helpolla. Pöytyä aloitti kamppailun vahvasti, mutta ensimmäisen jakson loppua kohden sisäpelin tehot tyrehtyivät. Pöytyän punavalkoisten raudanluja ulkopeli kuitenkin kannatteli ryhmän niukasti jaksovoittoon. Toisella jaksolla Pesä Ysit oli tovin verran johdossa vierailijoiden tuskaillessa lyöntipelinsä kanssa. Jakson loppupuoliskolla Pöytyän sisäpeli aukesi riittävästi ja joukkue nappasi Etelä-Karjalasta ratkaisevan toisen otteluvoiton jaksoin 0-2 (1-2, 2-3) ja lähetti Pesä Ysit kesälomille. Pöytyä selvitti tiensä Ykköspesiksen välieriin, jossa se kohtaa joko Ylivieskan tai Kajaanin. Välierät käynnistyvät lauantaina 19.8. Kumilassa. Välierien voittoon ja finaalipaikkaan vaaditaan kaksi otteluvoittoa.

Joukkueen kapteeni Sanni Männistö oli kamppailun jälkeen helpottunut.

-          Tiesimme, että Pesä Ysit haluavat kotipelissään meidät haastaa. Lähdimme lujasti peliin, mutta emme pystyneet antamaan ihan parastamme. Onneksi voitto pystyttiin kairaamaan, se oli tavoite, Männistö totesi.

Heti pelin avausvuorossa alkoi tapahtua, kun Pöytyä teki kaksi juoksua. Ensimmäisestä onnistumisesta vastasi Maria Sveholm, jonka sivallus saatteli Sanni Kyläpekan kotipesään. Hetkeä myöhemmin Elli Timosen lyönti livahti polttolinjasta läpi aina koppareille saakka ja parhaana pelaajana palkittu Männistö pinkaisi kotipesään. Tämän jälkeen Pöytyän sisäpelin pyöriminen oli avausjaksolla tukkoista, eikä lisäjuoksuja enää punavalkoisilta nähty. Kolmannessa vuoroparissa joukkue pystyi rakentamaan pari ajolähtötilannetta, mutta jäi tyhjin käsin. Pöytyän pelin kulmakivi oli edelleen vahva ulkopeli, jolla Pesä Ysit pidettiin kurissa. Kolmannessa vuorossa lappeenrantalaiset loihtivat pitkän myllytyksen jatkuvilla ajolähdöillä ja lukemat kaventuivatkin 1-2:een ykkösrajanäpin turvin. Tasoitusjuoksu jäi kuitenkin haaveeksi Pöytyän ulkopelin pysäytettyä yrityksen toisensa jälkeen.

Pesä Ysit siirtyi toisen jakson alkumetreillä 1-0-johtoon vapaataivaljuoksulla lukkarin väärien syöttöjen myötä. Pöytyän lyöntipelin tukkoisuus jatkui myös tauon jälkeen ja tilanteiden rakentelussa oli vaikeuksia. Toisessa vuoroparissa Pesä Ysit jäivät nollille ja Pöytyä vääntäytyi väkisin tasoihin, kun Lydia Eskolan kakkospuolen välilyönnillä kotipesään pyyhkäisi Sanni Rantasalo. Ottelusarjan kannalta ratkaisevat hetket osuivat kolmanteen vuoropariin, jossa Pöytyän ulkokenttä nollasi Pesä Ysit ja sisäpelissä pöytyäläiset nakuttivat kaksi juoksua ja siirtyivät kuskin paikalle. Kärkietenijät kehittelivät tilanteen päälle ja Sveholm kiitti kotiuttamalla Kyläpekan kakkosjatkelyönnillä. Emilia Helmisen kakkospuolen lyönti riitti muuttamaan lukemat 1-3:een, kun Essi Ilmanen kirmasi kotipesään. Päätösvuorossa Pesä Ysit hyökkäsivät tosissaan ja tekivät yhden kaventavan juoksun, se ei kuitenkaan riittänyt, sillä Pöytyän puolustusmuuri piti.

Pöytyän pelinjohtaja Aleksi Mäkelä ei yllättynyt, että Pesä Ysit piti Pöytyää ahtaalla.

-          Puhutaan kuitenkin pudotuspeleistä, joissa oletusarvo on, että pelit ovat tiukkoja ja joudutaan vääntämään tosissaan. Meiltä tämä oli yksi kauden heikoimmista sisäpeleistä. Siinä, kun itse tekee virheitä ja lyöntiratkaisut ovat puolittaisia, niin pelistä tulee hankala. Lappeenranta oli tehnyt ennakkotyöt hyvin ja sen lisäksi suoritimme huonosti. Ensimmäinen ja viimeinen sisävuoro olivat hyviä, se onneksi riitti nyt, Mäkelä sanaili.