PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

9.8. PöU-Laitila 2-0 (3-2, 3-2)

Keskiviikkona Kumilan Kymppi-Katto Areenalla nähtiin naisten Ykköspesiksen runkosarjan huipennus, kun tasapistein etelälohkon ykkösenä ja kakkosena olleet Pöytyän Urheilijat ja Laitilan Jyske kohtasivat. Kamppailusta muodostui odotetun tasainen, tapahtumarikas ja tunnepitoinen. Ensimmäisellä jaksolla Pöytyä oli alusta lähtien hienoisesti kuskin paikalla. Laitila löi tiskiin kovan haasteen, mutta lopulta jaksovoitto kirjattiin niukasti kotijoukkueelle. Toista jaksoa edettiin pitkään Laitilan komennossa. Pöytyän punavalkoiset antoivat kauden ennätysyleisölle (466 katsojaa) näytteen sitkeydestään ja nousivat takamatkalta voittoon. Täysi pistepotti jäi Pöytyälle jaksoin 2–0(3–2, 3–2).

Pöytyä nappasi näin runkosarjan voiton ja joukkueen taival jatkuu lauantaina 12.8. kello 15.00 Kumilassa, kun pudotuspelien avauskierroksella vastaan asettuu Lappeenrannan Pesä- Ysit. Ottelusarjan toinen peli on vuorossa heti sunnuntaina 13.8. Lappeenrannassa. Otteluparista etenee jatkoon kahdella voitolla.

Pöytyän parhaana palkittu Lydia Eskola oli voittopelin jälkeen vähäsanainen.

-          Ihan ok peli itseltä, muutama väärä osui kohdalleen, mutta virheitäkin tuli. Tiukka peli, mutta ratkaisupaikoissa oltiin vähän parempia. Odotan innolla viikonloppua ja pudotuspelejä, Eskola suuntasi katseita tulevaan.

Pöytyän pelinjohtaja Aleksi Mäkelä oli tyytyväinen, että joukkueen kantti kesti tiukassa pelissä.

-          Meillä oli selkeä teema, että haluamme voittaa runkosarjan ja olla Laitilaa parempia. Huolimattomuusvirheitä oli tänään tosi paljon ja olimme hukassa vastustajan lukkarin kanssa. Olen tyytyväinen toisen jakson nousuun, jossa tultiin juoksu kerrallaan rinnalle ja ohi. Ne ovat niitä asioita, jotka kantavat syksyllä, Mäkelä paalutti.

Laitilan pelinjohtaja Sami Mäki antoi kunniaa vastustajalle, vaikka jotain saattoi jäädä myös hampaankoloon.

-          Molemmat lukkarit olivat hyviä, kuten ennalta tiedettiin ja ulkokentät vaikeuttivat muutenkin tilanteiden tekoa. Ympäripyöreä peli ja kovissa paikoissa Pöytyä oli tuon verran parempi, pulinat pois sen suhteen. Tietyistä tilanteista jää jossiteltavaa, mutta se kuuluu lajiin, Mäki ynnäili.

Pudotuspeleihin Pöytyä lähtee hyvillä mielin.

-          Olen sanonut jo ennen kauden alkua, että tavoittelemme nousua Superpesikseen. Pudotuspeleihin pitää kuitenkin lähteä pelaamaan yksi vaihe kerrallaan. Runkosarjassa 22 ottelusta 20 voittoa, eikä yhtään tappiota kotikentällä. Se antaa meille hyvän tukijalan. Jos joku meidät haluaa pudotuspelisarjassa voittaa, niin heidän pitää ottaa voitto Kumilassa. Luotan joukkueeseen kotikentällä ja yleisölle iso kiitos, että ovat meidän tukena, Mäkelä kiitteli

Paikallisvastustaja Laitila suuntaa playoffeihin nöyrästi hakemaan menestystä.

-          Kausi on mennyt yläkanttiin ja nälkä kasvaa syödessä. Pyritään menemään niin pitkälle kuin mahdollista. Positiivista oli, että parin heikomman pelin jälkeen oltiin kärkikamppailussa hyvin mukana. Se antaa positiivisia signaaleja jatkoon. Tiukkoja pelejä tulee varmasti, ne ovat nuorille pelaajille hyviä paikkoja oppia. Sarja kerrallaan lähdetään eteenpäin, tuumi Mäki.

Pöytyä siirtyi avausvuoroparissa 1–0-johtoon, kun Essi Ilmasen lyönti sujahti väliin ja Sanni Männistö spurttasi kotipesään. Pöytyän ulkopeli jatkoi kaudelta tutulla raudanlujalla linjalla, eikä Laitila saanut kahdessa ensimmäisessä vuorossa etenijää edes kolmospesälle. Ulkopelin pyörittäjänä toimi mainiosti lukkaroinut Lydia Eskola. Punavalkoisella kotijoukkueella oli omia haasteita sisäpelinsä pyörittämisessä. Kolmannessa vuoroparissa Pöytyä niittasi vaikeuksien keskellä yhden juoksun, kun Emilia Helmisen kolmospuolen kiskaisu kotiutti Eskolan. Laitila sai lyöntipeliään kulkemaan ja avasi juoksutilinsä tasoittavallaan. Päätösvuorossa kotijoukkue repäisi itsensä jälleen kahden juoksun etumatkalle.  Maria Sveholmin kakkospuolen tulitus siivitti Pinja Rouhiaisen kotiin niukasti, kun Laitilan lukkarin jalka irtosi ratkaisuhetkellä kotipesästä. Jyske hyökkäsi tasoittavallaan rajusti luoden painostuksen Pöytyän ulkokentälle. Vieraat kavensivatkin 3-2:een ja pääsivät yrittämään tasoitusta, mutta Pöytyän puolustus piti pintansa tiukassa paikassa.

Laitila saapui tauon jälkeen kentälle ärsytettynä ja teki ensimmäiseen vuoroon kaksi juoksua osin Pöytyän ulkokentän avustuksella. Pöytyä oli avausvuorossa vaikeuksissa Jyskeen juonikkaan lukkarin Erica Rosendahlin kanssa, joka järjesteli taululle kaikki kolme paloa. Kärkikamppailulle sopivasti myös tunteet kuumenivat, kun toisessa vuoroparissa vierasjoukkueelle tuomittiin kaksi paloa polttolinjassa tapahtuneesta estämisestä kotiutustilanteessa, tämän jälkimainingeissa Laitilan pelinjohtajaa muistettiin myös varoituksella. Pöytyän punavalkoisten kiri starttasi toisessa vuorossa, kun Ilmasen lyönti haastoi polttolinjan ja Sanni Kyläpekka pyyhälsi kotiin. Tilanne oli hyvin samankaltainen kuin Laitilalla hetkeä aiemmin. Kotijoukkueen ulkopeli tiivistyi avausvuoron jälkeen ja vieraat jäivät yrityksistä huolimatta ilman juoksuja. Pöytyä tasoitti lukemat 2-2:een kolmannessa vuorossa, kun toisen jakson hahmoksi nousseen Ilmasen kakkospuolen tykitys kimposi ulkopelaajan räpylästä maisemiin, sen avittamana Männistö porhalsi kotiin suoraan kakkospesältä. Ratkaisu tiivistyi päätösvuoroon, jossa Laitila haki johtojuoksua ja ottelun venyttämistä supervuoroon. Vieraat pystyivätkin rakentamaan painostuksen, mutta Pöytyän kivenkova ulkopeli pysäytti juoksuaikeet ja kotijoukkue pääsi juhlimaan lohkovoittoa. Kirsikaksi kakun päälle Pöytyän punavalkoiset varmistivat pimenevässä illassa täyden pistepotin omalla lyöntivuorollaan, kun Männistö kirmasi voittojuoksun kotipesän turvaan Ilmasen toimitettua pallon kolmoskopparin eteen.