PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

18.7. Pesä Ysit-PöU 0-2 (1-3, 1-4)

Pöytyän pesisnaiset suuntasivat tiistaina kulkunsa kohti Etelä- Karjalaa ja Lappeenrantaa, jossa pöytyäläisiä emännöi Ykköspesiksen etelälohkon kolmatta sijaa hallitseva Pesä Ysit. Ottelu oli nihkeää vääntämistä, jossa ei onnistumisilla juhlittu kummankaan joukkueen osalta. Pöytyä oli ratkaisevissa paikoissa riittävästi vahvempi ja piti voittoputkensa elossa kolmen pisteen voitolla jaksoin 0-2 (1-3, 1-4). Voiton myötä Pöytyä nousi tasapisteisiin lohkokärki Laitilan kanssa, jolla on pelattuna yksi peli vähemmän.

 Pöytyän pelinjohtaja Aleksi Mäkelä korosti ulkopelin merkitystä.

-          Ulkopeli on ollut meidän vahvuutemme koko kauden ja se oli sitä tänäänkin. Vaikka vastustajalle tuli tilanteita, niin ne olivat aina palojen jälkeen ja oli sillä tavalla turvallinen olo. Sisäpeliin en ole tyytyväinen, olimme kaarella hätäisiä ja huolimattomia. Varsinkin vaihtotilanteissa ensimmäisen lyönnin laittomia tuli paljon ja peli meni ahtaalle, mutta onneksi saimme tehtyä tarvittavan. Ulkopelillä voitimme tänään, Mäkelä sanaili.

 Ensimmäisessä vuoroparissa Pöytyän hyökkäys jäi torsoksi kolmen nopean palon myötä. Pesä Ysit sai luotua pari kotiutuspaikkaa, mutta vieraat torppasivat yritykset kylmästi. Pöytyä onnistui toisessa vuorossa iskemään ottelun avausjuoksun, kun Elli Timosen kolmospuolen kiskaisulla kotiin ehti Essi Ilmanen. Pöytyän punavalkoisten tiivis ulkopeli ei puolestaan jättänyt Pesä Yseille mahdollisuuksia. Vierailijat lisäsivät johtoaan 0-2:een kolmannessa vuoroparissa, kun Maria Sveholmin kakkospuolen lyönti meni syvälle polttolinjaan ja Sanni Kyläpekka viiletti kotipesään, lisää täysosumia ei vuorossa nähty painostuksesta huolimatta. Pesä Ysit onnistui tasoittavallaan niittaamaan kavennusjuoksun, mutta orastava painostus kuihtui lyöntikierroksen päättymiseen. Päätösvuoroparissa Pöytyä onnistui kerran, kun Kyläpekka käytti kolmospuolen harhaheiton ovelasti hyväkseen ja tikkasi kotiin. Lappeenrantalaiset pääsivät vielä hakemaan juoksuja, mutta Pöytyän puolustus nollasi kirin alkutekijöihinsä.


Tauon jälkeen toisen jakson avausvuoropari mentiin läpi ilman juoksuja. Pöytyällä oli jälleen jakson alussa vaikeuksia rakentaa tilanteita. Toisessa vuoroparissa rävähti, kun Pöytyän punavalkoiset tempaisivat onnistuneen ulkovuoron jälkeen tulostaulle ratkaisevat neljä juoksua. Joukkueen kärkietenijät kehittelivät tilanteen päälle, sen jälkeen Sveholmin lyönti läpäisi polttolinjan ja Kyläpekka kirmasi kotipesän turvaan. Seuraavassa tilanteessa Timosen lyönti upposi aivan kolmosjatkeelle ja Sanni Männistö toi juoksun kotiin selvittelyjen jälkeen. Pöytyän mylly otti lisää kierroksia, kun Lydia Eskolan pussinpohjalyönti siivitti Ilmasen kotiin. Vierailijat pääsivät pyörittämään sisäpeliä pitkään ja numerot muuttuivat 0-4:ään, kun Ilmasen lyönti sujahti kolmoskopparin eteen Kyläpekan pyyhältäessä samalla kotiin illan neljännen juoksunsa, Pesä Ysit teki kolmannessa vuorossa yhden juoksun, kun polttoheitto karkasi kotipesästä yli. Pöytyällä oli lyöntivuorollaan omat paikkansa tehdä lisäjuoksuja, mutta tulosta ei tullut. Kotijoukkue haki päätösvuorossa tosissaan juoksuja, mutta Pöytyän ulkokenttä kesti paineen alla ja punavalkoinen ryhmä pääsi kolmannen palon jälkeen juhlimaan täyttä pistepottia. Pöytyän parhaina palkittiin Sanni Kyläpekka ja Maria Sveholm.

Pöytyän seuraava peli on vuorossa lauantaina 22.7 kello 15, jolloin Kumilaan vieraaksi saapuu Porin Pesäkarhujen akatemiajoukkue.

  • Jere Hellsten

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi