PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

19.5. TyTe-PöU 0-1 (1-1, 4-5)

Naisten ykköspesisjoukkueen viikonlopun pohjoisen kiertue käynnistyi perjantaina Tyrnävällä. Kamppailun alku oli molemmilta joukkueilta sisäpelissä tuloksellisesti nihkeää. Ensimmäisen jakson ainoat täysosumat nähtiin viimeisessä vuoroparissa, kun kumpikin joukkue onnistui kertaalleen juoksunteossa ja tuloksena oli tasapeli. Toisella jaksolla sisäpelin onnistumisia nähtiin reilummin. Pöytyä otti johtoaseman haltuunsa heti ensimmäisessä vuoroparissa, eikä enää luopunut siitä, vaikka Tyrnävä laittoi tiukasti kampoihin. Näin Pöytyä nappasi vieraskentältä mukaansa kaksi pistettä ja kauden kolmannen voittonsa jaksoin 0-1 (1-1, 4-5).

Avausjaksolla ei juoksuilla mässäilty, vaikka kummallakin joukkueella oli omat mahdollisuutensa juoksujen tekoon useista ajolähtötilanteista. Etenkin ensimmäisissä vuoropareissa Pöytyän lukkari Lydia Eskola onnistui syötöillään sotkemaan tyrnäväläisten sisäpeliä. Pöytyän punavalkoisten kärkietenijät rakentelivat hyvin kotiutustilanteita, mutta kotiuttajien ruuti oli avausjaksolla märkää ratkaisupaikoissa.

Ottelun juoksuhanat avautuivat vasta ensimmäisen jakson päätösvuoroparissa, kun Pöytyän kakkoskärki järjesti painostuksen päälle. Lopulta Aholan siskokset tekivät tulosta, kun Venla sivalsi pelivälineen kakkospuolelle ja Vilja kiiruhti 0-1 johtolukemat kotipesään. Tyrnävä kuitenkin iski takaisin omalla lyöntivuorollaan ja niittasi tasoituksen tulostaululle pussinpohjalyönnillä. Kotijoukkue pääsi kahdesti yrittämään voittojuoksun tekoa, mutta Pöytyän punavalkoisten ulkokenttä kesti paineet ja ensimmäinen jakso päättyi tasapeliin.

Tauon jälkeen täysosumia ei tarvinnut kauaa odotella ja niitä sateli runsaasti, sillä Tyrnävä teki avausvuorossaan kaksi juoksua. Ensimmäinen kotiutuslyönti yllätti takakentän ja toisessa ratkaisussa pallo poltteli ja pomppi polttolinjassa. Pöytyä ei kotijoukkueen ripeästä alusta hätkähtänyt, vaan tempaisi itsensä 2-3-johtoon heti omalla tasoittavallaan. Ensin Essi Ilmanen sijoitti lyöntinsä kakkosjatkeelle ja Sanni Männistö riensi kotiin. Seuraavassa tilanteessa Maria Sveholm paiskasi lyöntinsä kakkosluukusta läpi ja sen turvin kotipesään ehtivät Eskola ja Pinja Rouhiainen. Toisessa vuoroparissa Pöytyän punavalkoisten ulkopeli toimi, eikä Tyrnävä saanut etenijää edes kolmospesälle. Sisäpelissä Pöytyä painoi jälleen kaasua ja teki kaksi lisäjuoksua. Vierailijat rakensivat kärjestä tilanteen ja Eskola tinttasi pallon vastustamattomasti väliin Emilia Helmisen kirmatessa kotiin. Ilmasen kolmospuolen lyönti muutti lukemiksi 2-5, kun Männistö porhalsi kotipesään. Tyrnävä ei kuitenkaan taipunut helpolla, vaan joukkue kavensi kolmannessa vuoroparissa eron kahteen juoksuun ja löi Pöytyän ulkokentälle painetta, jonka punavalkoiset kuitenkin kestivät. Pöytyän lyöntivuoro oli puolestaan lyhyt, kun kolme paloa ilmestyivät taululle pikatahtia. Päätösvuoroparissa myös Pöytyä teki Tyrnävän etenijöistä kaksi nopeaa paloa, mutta kotijoukkue kehitteli vielä tilanteen päälle ja teki 4-5-kavennuksen etukenttään surranneella lyönnillä. Tämän lähemmäs Tyrnävä ei pöytyäläisiä enää päässyt ja punavalkoisiin pukeutunut vierasjoukkue pääsi tuulettamaan voittoa ja kahta sarjapistettä. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Lydia Eskola ja Emilia Helminen.

Pöytyän naisten vierastupla jatkuu lauantaina Oulussa kello 13.00 kamppailulla Lippoa vastaan.