PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

4.7. Jalasjärvi-PöU 0-2 (1-15, 2-3)

Pöytyän naisjoukkueen taival Ykköspesiksessä jatkui tiistaina vierasottelulla etelälohkon häntäpään joukkueisiin lukeutuvaa Jalasjärven Jalasta vastaan. Ensimmäisellä jaksolla Pöytyän punavalkoiset jyräsivät selkeästi kotijoukkueen yli railakkaalla lyöntipelillään, jossa onnistumisia sateli monelle pelaajalle. Toisella jaksolla voimasuhteet tasoittuivat ja peli pysyi tiukkana loppuun saakka. Pöytyä oli kuitenkin kalkkiviivoilla vahvempi ja nappasi sateiselta Jalasjärveltä mukaansa täydet kolme pistettä jaksoin 0-2 (1-15, 2-3). Pöytyän pelinjohtaja Aleksi Mäkelä oli tyytyväinen vierasreissun antiin.

-          Lähtökohdiltaan hankala peli, kun oli paljon etenijöitä pois kokoonpanosta. Ensimmäisellä jaksolla oli kauden parasta lyöntipeliä, oikeastaan pelaajasta toiseen osuttiin hyvin palloon, tuli paljon juoksuja ja ulkopelikin oli ihan hyvää. Toinen jakso oli vähän nihkeämpi, mutta olen todella tyytyväinen, että pystyimme tekemään tarvittavan ja kolme pistettä on tärkeä juttu, Mäkelä paketoi ottelun.

Pöytyä starttasi otteluun hieman muuttuneella kokoonpanolla, kun Emilia Helminen ja Siiri Riitamaa olivat  sivussa. Pöytyän punavalkoinen mylly alkoi pyöriä kovalla teholla heti ensimmäisessä vuorossa, kun joukkue moukaroi kuusi juoksua ja pyöritti peliä kaksi lyöntikierrosta. Juoksukarnevaalin käynnisti Essi Ilmasen pussinpohjalyönti, jolla kotiin kirmasi Sanni Männistö. Jatkoa seurasi, kun Sanni Kyläpekka löysi tilaa kakkosjatkeelta ja kotiin saapui Venla Ahola. Maria Sveholmin lyönti upposi koppareiden eteen ja Ilmanen pyyhälsi lukemat 0-3:een. Heti perään Elli Timosen sivallus painui takaa läpi, sen hyödynsivät Sannit Kyläpekka ja Rantasalo. Vuoron kruunuksi Viivi Seppälän pörriäinen etukenttään kotiutti Sveholmin. Tasoittavalla Jalasjärvi niittasi yhden kaventavan juoksun. Pöytyän sisäpelin kaasu pysyi pohjassa toisessa vuoroparissa ja taululle iskettiin neljä lisäjuoksua. Vierailijat löivät onnistuneita lyöntejä toinen toisensa jälkeen. Kotiutukset aloitti Lydia Eskola, jonka lyönti sujahti koppareiden eteen Ilmasen syöksähtäessä kotiin. Vilja Ahola jatkoi samaa välilyöntien linjaa kotiuttamalla Sanni Rantasalon. Sveholm iski myös pallon väliin ja Eskola sai porhaltaa kotiin. Pöytyä laittoi kympin täyteen, kun Seppälän lyönti saatteli Sveholmin toistamiseen kotiin. Pöytyän ulkopeli pystyi nollaamaan tyrmätyn kotijoukkueen yritykset täysin, sillä avausvuoron jälkeen Jalasjärvi ei saanut etenijää kertaakaan kolmospesälle ennen taukoa. Punavalkoisille juoksutehtailu ei riittänyt, vaan kolmannessa vuorossa ryhmä nikkaroi kolme täysosumaa. Ensin Ilmasen lyönti etupelaajan yli avitti Männistön kotipesään. Sveholm ja Timonen löysivät tilaa kakkosjatkeelta, kotiin spurttasivat Pinja Rouhiainen ja Venla Ahola. Päätösvuorossa nähtiin vielä kaksi pöytyäläisonnistumista, niistä vastasivat tehoduo Ilmanen- Männistö ja päätöslukemat 1-15 pussinpohjalyönnillä niittasi Eskola ja kotiin pinkoi Rouhiainen.

Toisella jaksolla taistelu oli kovaa ja juoksut tiukemmassa. Alkuhetkillä Jalasjärvi kehitteli painostuksen ja siirtyi 1-0- johtoon kakkospuolen sivalluksella. Pöytyä kuittasi johtoaseman itselleen jo tasoittavallaan. Tasoitus syntyi Timosen polttolinjan haastaneella lyönnillä, jolla kotipesään pinkoi Männistö. Tilanne jatkui ja Ilmanen sai kävellä juoksun kotiin vapaataipaleella. Toisessa vuorossa molemmilla joukkueilla oli vaikeuksia rakentaa tilanteita. Jalasjärvi pystyi rakentamaan kolmannessa vuorossa ajolähdön, joka päättyi kuitenkin ratkaisevasti kahteen paloon. Pöytyällä oli omassa sisäpelissään vaikeuksia ja avausjakson onnistumiset olivat enää muisto vain. Kotijoukkue laittoi pelin jännäksi ja tasoitti päätösvuorossa 2-2:een välilyönnin turvin. Tämä tarkoitti sitä, että Pöytyä tarvitsi täyteen pistepottiin yhden juoksun tasoittavallaan. Punavalkoiset satsasivat kaiken kärkietenijöidensä varaan, tällä kertaa se kannatti. Ajolähtö rakentui Ykköspesiksen kesäkuun parhaaksi pelaajaksi valitulle Ilmaselle, joka tälläsi pelivälineen koppareiden eteen ja Männistö taisteli voittojuoksun kotiin. Pöytyän parhaina palkittiin Essi Ilmanen ja Elli Timonen.

Pöytyän naisilla on edessään viikon pelitauko. Seuraava ottelu on vuorossa tiistaina 11.7. kello 18. Tuolloin Kumilaan saapuu Janakkalan Jana.