PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

27.5. Janakkala-PöU 1-0 (2-2, 3-2)

Pöytyän naisten Ykköspesisjoukkue matkusti lauantaina Janakkalaan paikallisen Janan vieraaksi. Ottelun avausjaksolla Pöytyä oli vielä viimeiseen vuoropariin tultaessa 0-2- johdossa, mutta etumatka kuitenkin lipesi pöytyäläisten käsistä ja Janakkala tuli tasoihin 2-2:een virheiden värittäessä matkaa. Pöytyän punavalkoisilla oli vielä oma mahdollisuutensa kaapata jaksovoitto nimiinsä, mutta viimeinen hyökkäys jäi suutariksi ja jakso päättyi tasapeliin. Toisella jaksolla tasainen ja vähäjuoksuinen vääntö jatkui, loppupuolella Janakkala otti tahtipuikon haltuunsa, eikä enää luopunut siitä, vaikka Pöytyä nousi vielä hetkeksi tasoihin. Kotijoukkue väänsi viimeisessä vuoroparissa ratkaisevan juoksun ja nappasi kahden pisteen voiton jaksoin 1-0 (2-2, 3-2). Pöytyä joutui puolestaan lähtemään kotimatkalle tyhjin käsin.

Pöytyä aloitti ottelun juoksunteon ensimmäisessä vuoroparissa, joukkueen kärkietenijät loivat jo pienen painostuksen, mutta vasta peräpään lyöjät tekivät tulosta, kun Elli Timosen lyönti kotiutti Emilia Helmisen. Janakkalan kaksi ensimmäistä sisävuoroa olivat nopeita, kun Pöytyä paukutti palot taululle ripeään tahtiin lukkari Lydia Eskolan pyörittäessä peliä. Punavalkoisella vierasjoukkueella oli myös omat haasteensa rakentaa tilanteita. Helpotusta tuli kuitenkin kolmannessa vuoroparissa, kun Venla Ahola tälläsi pallon kakkospuolelta läpi ja Vilja Ahola kirmasi 0-2-juoksun kotiin. Kotijoukkue pystyi omassa sisävuorossaan luomaan pienen paineen, mutta Pöytyän ulkokenttä selvitti sen. Päätösvuorossa Janakkala kuitenkin iski, kun ensin joukkueen kakkoskärki rakenteli ajolähdön Pöytyän harhaheiton avittamana ja kavennusjuoksu näki päivänvalon välilyönnillä. Kotijoukkue iski pelin tasoihin 2-2:een, kun hermopallo lyötiin polttolinjaan ja heitto kotipesään oli liian haastava kiinniotettavaksi. Kotiutuspaikka rakentui jälleen Pöytyän harhaheiton siivittämänä. Tasoittavalla Pöytyä kykeni nikkaroimaan muutaman kotiutustilanteen, mutta ratkaisevista lyönneistä tuloksena oli joko koppi tai palo.

Toisen jakson ensimmäiset juoksut nähtiin toisessa vuoroparissa, ensin Maria Sveholmin kakkospuolen välilyönnillä Sanni Männistö kipitti kotiin ja Pöytyä meni johtoon. Janakkala kuitenkin tasoitti painostuksen päätteeksi pelin 1-1:een kakkosrajanäpillä. Kolmannessa vuoroparissa Pöytyä pääsi monta kertaa yrittämään etenijää kolmoselta kotiin, mutta tulosta ei tullut. Janakkala siirtyi omalla sisävuorollaan johtoon, kun korkea lyönti putosi Pöytyän kopparien eteen. Punavalkoisen vierasjoukkueen viimeisen vuoroparin kiri tuotti 2-2- tasoituksen, kun Vilja Aholan lyönti kotiutti Pinja Rouhiaisen. Enempää juoksuja ei kuitenkaan Pöytyältä enää nähty ja joukkue lähti ulkovuoroon puolustamaan tasatilannetta. Pöytyän puolustus ei kuitenkaan pitänyt, vaan Janakkala rakenteli ajolähtötilanteen päälle, josta syntyi lopulta ottelun ratkaisujuoksu lyhyellä lyönnillä. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Venla Ahola ja Vilja Ahola.

Pöytyällä on edessään nyt reilun viikon pelitauko, sillä seuraava ottelu on vuorossa keskiviikkona 7.6 kello 18.00, jolloin Kumilaan vieraaksi saapuu Jalasjärven Jalas. Pöytyä lähtee tauolle etelälohkon toiselta sijalta.