PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

23.5. PöU-Kirittäret 2-0 (10-4, 5-4)

Naisten Ykköspesis jatkui jälleen tiistaina, kun Pöytyä sai Kumilan Kymppi-Katto Areenalle vieraakseen Jyväskylän Kirittäret. Kamppailun avausjakso oli Pöytyän väkevää hallintaa, etenkin kotijoukkueen tehokas kolmas sisävuoro repi eroa tiimien välille. Kirittäret tuskaili ulkopelinsä kanssa läpi ottelun. Tauon jälkeen kotijoukkue näytti jälleen menevän menojaan, mutta ensimmäisen vuoron jälkeen Pöytyän hyvä ote katosi ja tilalle tulivat virheet. Kirittäret nousivat hetkeksi jo tasoihin, mutta lopulta Pöytyä oli kuitenkin vahvempi ja kuittasi Kumilan illasta täyden pistepotin 2-0-voitolla (10-4, 5-4).

Pöytyän pelinjohtaja Aleksi Mäkelä oli iloinen tuloksesta, mutta se ei irronnut helpolla

-          Kolmeen pisteeseen pitää olla tyytyväinen. Meillä oli 30 kolmostilannetta, joten sisäpeli pyöri hyvin, mutta kotiutuksessa oltiin välillä huonoja. Hankaluuksia aiheutti se, että emme ennakkoon tienneet millaisella kokoonpanolla vastustaja Kumilaan tulee ja se muuttui vielä kesken pelin lukkarin osalta, joka vaikeutti joukkueen virittämistä. Toisen jakson alussa toki näytti, ettei pelistä tulisi niin vaikeaa, mutta onnistuimme tekemään sen itse vaikeaksi. Paljon pitää parantaa, mutta olimme tänään kolmen pisteen arvoisia, Mäkelä totesi.

Ensimmäisen jakson alkupuolisko oli niukkajuoksuista taistelua. Pöytyä iski kahdessa ensimmäisessä vuorossa yhden juoksun kummassakin. Kamppailulle alkutahdit tälläsi Essi Ilmanen välilyönnillä ja Sanni Männistö riuhtoi avausjuoksun kotipesään. Tulostaululla lukemat muuttuivat 2-0:aan, kun Maria Sveholmin lyönti haastoi polttolinjan ja Siiri Riitamaa tikkasi kotiin. Kirittäret tuli peliin mukaan toisessa vuorossa kavennusjuoksun turvin. Vierasjoukkue vaihtoi toisen vuoroparin jälkeen lukkaria. Jakson ratkaisuhetkiä todistettiin, kun Pöytyä moukaroi kolmanteen sisävuoroonsa kuusi täysosumaa ja siirtyi 8-1- johtoon. Kirittärien tekemät muutokset näkyivät ulkopelissä harhaheittoina ja lukkarin antamina vapaataipaleina, ne hyödynsivät juoksun arvoisesti Riitamaa ja Ilmanen. Pöytyän lyöntikarnevaalit käynnisti Sveholm, jonka kiskaisu yllätti kolmoskopparin ja kotiin riensivät Sanni Rantasalo ja Ilmanen. Lydia Eskola onnistui myös kahdesti peräkkäin kotiutuksissa, ensin ykkösrajanäppi siivitti Viivi Seppälän kotiin ja hetkeä myöhemmin välilyönti vauhditti Männistöä. Vieraiden ulkopeli näytti paikoin lannistuneelta ja aseettomalta Pöytyän pyörityksessä.  Jyväskylä tosin teki tasoittavallaan kaksi kaventavaa juoksua, mutta Pöytyä iski päätösvuorossaan myös kaksi juoksua ja kympin täyteen. Ilmasen kolmospuolen lyönti kotiutti jälleen Männistön ja Sveholm löi jakson neljännen täysosumansa, sen kotiin kirmasi Pinja Rouhiainen. Kirittäret muuttivat vielä loppuhetkillä jakson päätöslukemat 10-4:ään, mutta se oli enää laiha lohtu.

 Vierailijat saivat terävän lähdön toiseen jaksoon, kun joukkueen ensimmäinen lyöjä yllätti Pöytyän takakentän ja kiersi kunnarin, ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä kolme paloa iskeytyvät tauluun salamannopeasti. Pöytyä rytkäisi omalla sisävuorollaan ison vaihteen silmään ja takoi neljä juoksua. Ilmanen avasi juoksuhanat, kun lyönti läpäisi polttolinjan ja kärkietenijän paikalle juuri ennen ottelun alkua vaihdettu Seppälä kiiruhti kotiin. Emilia Helminen puolestaan puhkoi kolmospuolen ja avitti sillä Rantasalon kotiin. Vuoroon mahtui kaksi vapaataivaljuoksua, ne kotipesään harppoivat Männistö ja Vilja Ahola. Punavalkoinen kotijoukkue pyöritti sisäpeliä peräti kaksi täyttä lyöntikierrosta. Tämän jälkeen Pöytyän ote alkoi herpaantua sekä virheet lisääntyä. ja Kirittäret nousivat toisessa vuorossa yhden juoksun päähän kotijoukkueen ulkopelivirheiden avittamana, Pöytyän sisäpeli alkoi myös hieman yskähdellä. Kolmannessa vuorossa jyväskyläläiset tulivat jo tasoihin 4-4:ään välilyönnillä. Omalla tasoittavallaan Pöytyä vääntäytyi takaisin johtoon, kun kakkoskärki otti roolia ja Minttu Salmen saumalyönti kotiutti Vilja Aholan. Pöytyän johto piti loppuun asti, kun päätösvuorossa Kirittäret eivät saaneet etenijää edes kolmospesälle saakka. Pöytyän parhaina palkittiin Lydia Eskola ja Viivi Seppälä.

Pöytyän kausi jatkuu lauantaina 27.5 vieraspelillä Janakkalassa. Seuraavan kerran Kumilassa pelataan keskiviikkona 7.6. kello 18, tuolloin vastaan asettuu Jalasjärven Jalas.

 

-Jere Hellsten

 

Kuvat:Timo Kesti

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa
Hutunkeittoa

Kapteenit Sanni Männistä ja Sanna Ahola hutun keitossa Kuva: Timo Kesti

1. palkittu Lydia Eskola

1. palkittu Lydia Eskola pelasi hienon pelin Kuva: Timo Kesti

Kuvat: Timo Kesti

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi