B-pojat raapivat pisteen Pohjanmaalta

Seinäjoki - PöU 2-1k (1-2, 4-1, 0-0, 3-1)

B-poikien kamppailut Poikien Superpesiksessä jatkuivat maanantaina, kun joukkue matkusti sateiselle Seinäjoelle Maila-Jussien vieraaksi. Heti avausvuoroparissa oli nähtävissä koko ensimmäisen jakson kaava, kun molemmat joukkueet pelasivat tiivistä ulkopeliä. Toisessa vuoroparissa Seinäjoki siirtyi 1-0-johtoon, kun kotiutuslyönti upposi kolmoskopparin eteen. Pöytyä pystyi kuitenkin tasoittavallaan vastaamaan huutoon, kun kahden palon tilanteessa Joel Ilolan tykitys takakentälle yllätti isäntien kopparit ja peliväline meni iloisesti takaa läpi ja Ilola kiersi samalla kunnarin tyhjään kenttään. Hetkeä myöhemmin punavalkoiset siirtyivät 1-2- johtoon, kun Elmeri Iivosen kolmospuolen välilyönti kotiutti kunnarintekijän. Nämä jäivät lopulta myös koko avausjakson päätöslukemiksi, sillä kummallakin joukkueella oli suuria vaikeuksia rakentaa kotiutustilanteita. Pöytyän puolelta etenkin lukkari Iivonen onnistui ilkeillä syötöillään läpi ottelun mainiosti sotkemaan Maila- Jussien sisäpeliä.
Tauon jälkeen Pöytyä aloitti sisävuorolla ja sai luotua ajolähtötilanteen, josta Lauri Kallio onnistui kakkospuolen lyönnillään saattelemaan Ilolan jälleen kotipesän turvaan. Kotijoukkue teki tasoittavallaan myös yhden juoksun, kun lyönti meni kopparien eteen. Toisessa vuoroparissa vieraiden sisäpeli oli edelleen ensimmäisen jakson tapaan haastavaa. Maila-Jussit onnistuivat jälleen kertaalleen juoksunteossa. Kahdessa seuraavassakin vuoroparissa Pöytyän sisäpeli oli tukkoista, eikä joukkueen pelaaminen lähtenyt kunnolla rullaamaan vastustajan lukkarin asettaessa myös haasteensa. Kolmannessa vuoroparissa isännät tekivät toisen jakson päätöslukemiksi 4-1 kahdella peräkkäisellä onnistumisella. Jaksovoitot menivät tasan 1-1 ja edessä oli ratkaisun hakeminen supervuorosta, jonka Seinäjoki aloitti sisävuorolla.
Kotijoukkue onnistui rakentamaan heti kärjellään ajolähtötilanteen, Pöytyän ulkokenttä kuitenkin selvitti painostuksen hienosti ja teki tilanteesta kaksi paloa. Maila-Jussit saivat rakennuttua vielä yhden kotiutuspaikan, joka kuitenkin kuivui kopinnostopaloon. Tasoittavalla Pöytyälle puolestaan tarjottiin voiton avaimia useaan otteeseen. Lähimmäs voittojuoksua pääsi Heikki Veijalainen, joka porhalsi ykköspesältä aina kotiin saakka, mutta paloi aivan kotipesän kynnykselle, Veijalaisen menoa siivitti pahasti kakkospesältä harhaan mennyt polttoheitto. Punavalkoiset pääsivät vielä kahdesti yrittämään voittojuoksun tekoa, mutta ratkaisulyönnit eivät tuoneet toivottua tulosta. Supervuoro päättyi tasan 0-0 ja edessä oli kotiutuskisa. Seinäjoen viidestä parista kolme teki juoksun, mukaan mahtui muun muassa kotiutus läpilyönnillä ja kolmosjatkeelta. Tasoittavalla Pöytyän kolme ensimmäistä paria epäonnistuivat, jonka jälkeen kotijoukkue peruutteli kentän rajoille katkomaan läpilyöntiä. Vierailijat tekivät kuitenkin yhden juoksun parin Antti Tuuppa-Oskari Vänttinen onnistuttua. Seinäjoki korjasi kotiutuskisan voiton lopulta 3-1 ja voitti koko ottelun jaksoin 2-1. Pöytyä ei kuitenkaan lähtenyt Pohjanmaalta tyhjin käsin, sillä tulos takasi yhden pisteen sarjataulukkoon. Pöytyän parhaina palkittiin Joel Ilola ja Elmeri Iivonen.
B-poikien seuraava ottelu pelataan maanantaina 13.7 kello 18.00, kun Kumilaan vieraaksi saapuu Hyvinkään Tahko.