Johanna Matintalolla takana upea Tour de Ski -kiertue

Johanna Matintalo osallistui klassiselle Tour de Ski -kiertueelle 1.1.2021-10.1.2021.

Kokonaiskilpailussa Johannan sijoitus uran ensimmäisellä kiertueellaan oli hienosti 17.
Kiertue sisälsi kaikkiaan kahdeksan kilpailua kymmenen päivän sisällä, eli tahti oli kova eikä
lepopäiviä juuri kertynyt.

Kiertue käynnistyi 1.1. Val Müstairista, Sveitsistä vapaan tyylin sprinteillä. Samalla
paikkakunnalla kisattiin seuraavina päivinä perinteisen tyylin 10km yhteislähtökilpailu ja
vapaan tyylin 10 km takaa-ajo. Kiertue jatkui 5.1. Italian Toblachissa vapaan tyyliin 10km
väliaikalähdöllä. Seuravana päivänä Toblachissa oli vuorossa perinteisen tyylin 10 km takaa-
ajo. Toblachin jälkeen kiertue siirtyi Italian Val de Fiemmeen, jossa hiihdettiin loput
kiertueen kilpailuista. 8.1. hiihdettiin 10 km perinteisen tyylin yhteislähtökilpailu, 9.1.
puolestaan jatkettiin perinteisen sprinteillä. Viimeisenä kisapäivänä hiihdettiin kuuluisa
raskas 10 km loppunousuosuus yhteislähtökilpailuna vapaalla hiihtotyylillä.

Johannan meno näytti heti alusta alkaen vahvalta, sillä sprintissä hän nappasi parhaana
suomalaisena sijoituksen 19. saaden samalla myös ensimmäiset maailmancup -pisteet
vapaalla hiihtotavalla. Perinteisen 10km yhteislähdössä Johanna sijoittui samoin sijalle 19.
Vapaan takaa-ajossa Johanna jatkoi tasaista linjaansa sijoittuen sijalle 21. Vapaan
väliaikalähtökisassa Toblachissa Johannan sijoitus oli 26. Loppiaisena hiihdetyssä perinteisen
hiihtotavan takaa-ajossa hiihti Johanna viidenneksitoista ollen samaisessa kisassa
osuusajoissa loistavasti viides. Hyvä meno jatkui Val de Fiemmessä, jossa Johanna oli
parhaana suomalaisena 10km perinteisen yhteislähtökisassa viides jääden 3,1 sekuntia
palkintopallisijoituksesta ja voittajastakin vain 7,2 sekuntia. Ennen viimeistä etappia Johanna
sijoittui perinteisen hiihtotavan sprintissä kuudenneksitoista. Val de Fiemmen loppunousussa