Kärkijoukkue Manse PP toistamiseen Kumilaan keskiviikkona

Naisten Superpesis saatellaan Pöytyän osalta juhannustauolle keskiviikkona, kun joukkue saa tällä kaudella kolmatta kertaa vastaansa sarjakärki Manse PP:n Kumilan Kymppi-Katto Areenalla. Parivaljakon edelliset keskinäiset ottelut ovat pysyneet pitkään tasaisina, mutta loppujen lopuksi Manse PP on kovalla tulivoimallaan kääntänyt taistelut hyväkseen. Etenkin kesäkuun alussa Loimaalla pelatussa ottelussa Pöytyä oli lähellä riistää jaksovoiton tamperelaisilta.

Manse PP on hävinnyt kauden kymmenestä ottelustaan vain yhden, sekin tapahtui kauden avauspelissä Porin Pesäkarhuja vastaan. Pöytyän saldo on melko päinvastainen, sillä punavalkoinen tiimi on voittanut yhdestätoista pelistään yhden, kun Helsingin Roihuttaret kaatui Kumilassa puolitoista viikkoa sitten. Viime lauantaina Roihuttaret osoitti, että Mansen joukkue on horjutettavissa. Tuo ottelu ratkesi pitkän väännön jälkeen kotiutuslyöntikisassa. Tämä on osoitus siitä, että myös Kumilankin keskiviikkoillassa mikä tahansa on mahdollista. Pöytyän viime viikonloppu kului vieraspelien merkeissä Lapualla ja Kempeleessä. Ottelut noudattelivat alkukaudelta ikävän tuttua kaavaa, Pöytyä kamppailee vastustajan kanssa tasapäisesti voitosta, mutta se ei kuitenkaan piisaa voittoihin asti. Tyhjin käsin ei joukkue reissusta palannut, sillä Kempeleestä mukaan tarttui yksi piste.

 Ennen tiistain otteluita Pöytyän ja Manse PP:n pelaajat täyttävät myös tilastojen kärkipaikat. Lyöjätilaston ykkönen on kumuralyönneillään tuhoisaa jälkeä tehnyt Siri Eskola (5+37 lyötyä juoksua). Eskolalle mainiota tulitukea tarjoilee toinen kova kumuralyöjä Anna Ala-Kauhaluoma. Tämän kaksikon astellessa lyöntivuoroon Pöytyän ulkopelin on pysyttävä alati valppaana. Kärkilyöntitilaston piikkipaikalta löytyy pöytyäläisväriä, kun läpimurtosesonkiaan pelaavan Minttu Reunasen ( 61 kärkilyöntiä) nimi komeilee huipulla. Etenijätilastoa hallitsevat manselaiset, kun Saaga-Angelia Raudasoja (26 tuotua ja Kirsi Ala-Lipasti (25 tuotua) ovat kaksoisjohdossa.

Pöytyän kannalta merkittävää on, miten punavalkoisten omat nopeat kärkietenijät Terhi Värri ja Sanni Kyläpekka pystyvät vastaamaan vastapuolen asettamaan haasteeseen. Mielenkiintoista on myös se, kuka kolmikosta Essi Ilmanen, Kaisa Pauna vai Siiri Leppänen pukee jokeripaidan ylleen, tai onko pelinjohto kehitellyt jonkin uuden variaation peluutukseensa. Kolmikko on vuorotellut ”kolmannen jokerin” tontilla ja jokainen on tarjonnut väläyksiä omasta osaamisestaan. Pöytyän vastus on kiistatta yksi valtakunnan kovimmista, mutta Pöytyä on osoittanut kauden aikana useaan kertaan, että se kykenee haastamaan kenet tahansa. Jos kaikki menee kotijoukkueen kannalta nappiin voivat juhannusjuhlat käynnistyä Kumilan Kymppi Katto Areenalla jo keskiviikkona.

PöU- Manse PP keskiviikkona 22.6. kello 18.00 Kumilan Kymppi- Katto Areenalla. Otteluisäntänä toimii Metsä Group. Liput 14€, opiskelijat & eläkeläiset 12€, nuoret 12-16v. 8€, alle 12v. ilmaiseksi.

Laitilan Kukkola-baari palvelee, samoin kioskit ja grilli. Tervetuloa!

-          Jere Hellsten