Kivenkova Kirittäret Kumilaan Keskiviikkona

Keskiviikko-iltana Kumilan Kymppi-Katto Areenalle saapuu jälleen vastustaja Naisten Superpesiksen terävimmältä huipulta, kun Pöytyän punavalkoiset kohtaavat sarjataulukossa kolmantena olevan Jyväskylän Kirittäret. Sarjan kestomenestyjiin kuuluva Kirittäret on startannut kautensa neljällä voitolla ja kahdella tappiolla, jotka se kärsi Vaasan Mailattarille sekä Joensuun Mailalle. Viime pelissään jyväskyläläiset kaatoivat vieraskentällä Rauman Feran puhtaasti jaksoin 0-2. Pöytyä puolestaan metsästää yhä Superpesistaipaleensa avausvoittoa seitsemän tappiopelin jatkoksi. Alkukaudella punavalkoinen ryhmä on esittänyt rohkeita otteita sarjan kärkipään joukkueita vastaan, kuten esimerkiksi sunnuntaina Loimaalla Manse PP:tä vastaan tai viime kotipelissä Lapuan Virkiää vastaan Pöytyä kiusasi tosissaan isompiaan. Vastapainoksi joukkueen esitys on kyykännyt pahasti vieraspeleissä saman kastin joukkueita Roihuttaria ja Hyvinkään Tahkoa vastaan
Jussi ” Nalle” Viljasen johtamasta Kirittärien joukkueesta löytyy laatua ja laajuutta. Yksi ryhmän kulmakivistä on viime vuonna parhaaksi naispesäpalloilijaksi valittu Emma Körkkö, joka pelaa isoa roolia niin sisä- kuin ulkopelissäkin. Körköllä on myös on kova potentiaali läpilyönteihin, joten Pöytyän ulkokentän on syytä pysyä valppaana jatkuvasti. Kovassa vireessä kauden on aloittanut myös Eeva Mäki- Maukola, joka on palkittu joukkueensa parhaana pelaajana peräti neljä kertaa alkukauden koitoksissa, pelaajat äänestivät hänet myös mukaan Superpesiksen toukokuun joukkueeseen. Mäki-Maukolalla on Körkön tapaan suuri vastuu sisä- ja ulkopelaamisessa. Kirittärien tuoreimpiin onnistujiin kuuluu vasta 18-vuotias jokeri Sara Kujanen, joka on lyönneillään kotiuttanut etenijöitä kovalla tehokkuudella.
Pöytyän kannalta kamppailussa on merkittävää se, miten joukkueen kärkietenijät onnistuvat kentällemenoissaan, jotta Minttu Reunanen ja Aurora Frantsila pääsevät pyörittämään hyvin toiminutta vaihtopeliään. Etenkin Reunanen on siirrellyt etenijöitä pesältä toiselle mallikkaasti, tästä osoituksena tällä hetkellä kärkilyöntitilaston kolmas sija. Keskiviikon ottelussa Pöytyän ulkopelaaminen laitetaan jälleen kovaan testiin, eikä helppoihin virheisiin Kirittärien kaltaista joukkuetta vastaan ole varaa. Ulkopelistä esiin voi nostaa siepparina pelaavan Kaisa Viitalan, joka on parantanut otteitaan peli peliltä etukentällä. Pöytyä pystyy onnistuessaan haastamaan kestomenestyjän tosissaan ja kenties nappaamaan täytettä pistepussiinsa kotiyleisön edessä.
PöU- Jyväskylän Kirittäret keskiviikkona 8.6. kello 18.00 Kumilan Kymppi- Katto Areenalla. Otteluisäntä toimii Ponsse. Liput 14€, opiskelijat & eläkeläiset 12€, nuoret 12-16v. 8€, alle 12v. ilmaiseksi.
Laitilan Kukkola-baari palvelee, samoin kioskit ja grilli. Tervetuloa!