Miehille rutkasti Superpesis-kokemusta Tahkosta - myös nuoria miehiä mukaan

Kovia vahvistuksia

Pöytyän miesten Ykköspesisjoukkue sai toivomansa täydennykset rosteriin, kun kaksi kovaa Hyvinkään Tahkon kasvattia pistivät nimensä  sopimuksiin. Ville Harju (24) ja Valtteri Virtanen (25) tuovat yhteensä 230 Superpesis-ottelun kokemuksen Pöytyälle. Molemmat ovat pöytyäläisille tuttuja pelattuaan jo aiemmin farmisopimuksen kautta Pöytyän riveissä.
Ville pelasi menneellä kaudella täyden kauden Superia Tahkossa kopparina ja kotiuttajana, hän paikkaa ulkopelissä hienosti Mikko Paunan tyhjäksi jättämän kopparin paikan.
"Valdo" pelasi hienon nousujohteisen kauden Pöytyällä nousten Superpesis-karsinnoissa johtavien pelaajien joukkoon sekä sisällä että ulkopelissä kakkosvahdin tontilla.
Myös Pöytyällä jo pitkään pelannut UPV:n kasvatti Risto Kiviharju (26) jatkaa hakien vakiopaikkaa edustusjoukkueen rosterista.

Pöytyällä on näiden sopimusten jälkeen 13 pelaajasopimusta, ja näin ollen täysi miehistö kasassa. Keskusteluja käydään vielä muutaman pelaajan kanssa. Joukkue on nyt päivitetty ao. sivulle. 

    
Valtteri Virtanen (kuva: Timo Kesti)          Ville Harju                  Risto Kiviharju (kuva: Kimmo Karvinen)

Kankaanpään Mailan Superpesis-joukkueeseen siirtyneet Mikko Pauna ja Miikka Riikonen ovat myös tarvittaessa tulevalla kaudella Pöytyän apuna, mikäli aikataulut ja muut  järjestelyt saadaan seurojen välillä sovitettua. Turussa asuvat miehet ovat myös mukana Pöytyän talviharjoitusringissä.

Pelinjohtaja/valmentaja tyytyväinen


Pöytyän tuore pelinjohtaja Markus Wirzenius on innoissaan:
”Alusta asti tavoite oli pitää omat pojat kasassa ja rakentaa omavarainen joukkue, jonka pelaajat ovat sitoutuneita pelaamaan Pöytyän Urheilijoille isolla sydämellä. Meillä oli hyvissä ajoin tiedossa, että joukkue tulee kokemaan kovia lähtijöitä, koska Superpesis-joukkueet olivat kiinnostuneita pelaajista. Tämän vuoksi päätimme hankkia muutaman täsmähankinnan ja onnistuimme näissä mielestäni loistavasti. Joukkueessa on riittävä määrä kaikkia elementtejä; juoksuvoimaa, räpylävarmuutta ja taitavia yksilöitä. Nyt ratkaisevaa on, mitä talvella tapahtuu ja ketkä ovat valmiita ottamaan seuraavan askeleen pelaajana eteenpäin. Joukkueessa on monta peluria, joilla on aito potentiaali nousta Superpesistason pelaajaksi lähivuosina, mikäli he ovat valmiita laittamaan työrukkaset käteen.”

Harjoitusryhmään nuoria mukaan

Sopimuspelaajien lisäksi talven harjoitusryhmään tulee tryoutilla mukaan Roope Yrjänen: 1996 syntynyt nuori mies joka oli mukana voittamassa Tahkon B-pojissa kultaa kaudella 2013. Roope on viettänyt lajista muutaman välivuoden mutta lähtee nyt tosissaan hakemaan pelipaikkaa Pöytyältä.
Lisäksi harjoitusryhmään saadaan ensimmäiset tulevan sukupolven pöytyäläiset pelimiehet, kun Lauri Kallio (s. 2001), Mikko Ilmanen (2001) ja Veikka Hurme (s. 2002) lähtevät mukaan edustusjoukkueen talviharjoitteluun. Tämä on loistava osoitus seuran pitkäjänteisestä strategiasta kasvattaa omista junioreista pelaajia huipulle saakka.

Miesten edustusjoukkueen valmistautuminen kauteen 2018 käynnistyy 13.-15.10. pidettävällä avausleirilla.