Naisille aluemestaruus Päkän muistoturnauksessa

Kuva: Timo Kesti

Päkän muistoturnauksen ottelut aloitettiin koleassa kevätaamussa, kun naisjoukkuetta vastaan Varsinais-Suomen aluemestaruusottelussa asettui Mynämäen Vesa. Pöytyä sai otteluun terävän alun omalla ulkovuorollaan, kun joukkue napsi 3 paloa 5 ensimmäisestä etenijästä. Mynämäki vastasi tähän suoritukseen ja nollasi kotijoukkueen yritykset. Toisen vuoroparin jälkeen lukemat olivat 1-1, kun Pöytyä pääsi kuittaamaan vierailijoiden avausjuoksun Essi Ilmasen lyömällä ja Sylvi Pellonperän tuomalla pinnalla. Kaiken kaikkiaan avausjakso oli hyvin tasaista vääntöä, jossa pelin hallinta vaihteli puolelta toiselle. Ottelu pelattiin vuoroparin lyhennettynä turnauksen tiukan aikataulun vuoksi, joten kolmas vuoropari ratkaisi jaksojen voittajat. Mynämäki sai otteen jaksovoitosta, kun se onnistui juoksunteossa ja siirtyi 1-2- johtoon ja joukkueella oli paikkoja lisätä etumatkaansa, mutta Pöytyän ulkokenttä kesti paineen. Hieno ulkopeli huipentui lukkari Essi Ilmasen irrotettua etenijän 3- pesältä taktisella väärällä. Kotijoukkue tuli omalle tasoittavalle vuorolleen päättäväisenä ja sai tilanteen päälle. Kiri sai onnellisen lopun, kun joukkueen kapteenin Petra Kaitosen lyömä hermopallo yllätti vastustajan ulkokentän jatkaen matkaansa takakentälle saakka. Tämän lyönnin turvin kotiin ennättivät Kaisa Pauna ja Terhi Värri. Ottelun avausjakso päättyi 3- 2- kotivoittoon.

Tauon jälkeen kentällä nähtiin tehokas vierasjoukkue, joka iski avausvuoroon kolme juoksua. Pöytyä sai toisen jakson juoksutilinsä auki toisessa vuoroparissa, kun Sylvi Pellonperä kotiutti joukkueen kuopuksen, 13- vuotiaan Pinja Rouhiaisen. Juoksun jälkeen kotijoukkue sai painetta vastustajan ulkokentälle, mutta lisäjuoksuja ei syntynyt ja kahden vuoroparin jälkeen lukemat olivat 1-3. Viimeisessä vuorossa vieraat nollasivat Pöytyän ja vuorossa oli ottelun voiton ratkaiseva kotiutuslyöntikilpailu. Mynämäki onnistui juoksunteossa kahdesti ja asetti kovan haasteen pöytyäläisille. Joukkue ei tästä häkeltynyt, vaan onnistui tavoitteessa juoksu kerrallaan. Ensin onnistui pari Kaitonen- Kyläpekka, sitten Ilmanen kotiutti Rouhiaisen ja otteluvoiton ja Varsinais-Suomen aluemestaruuden Pöytyälle varmisti pari Pellonperä- Värri. Näin ollen myös turnauksen kiertopalkinto Päkän pokaali jäi kotijoukkueelle.