Naisille toinen voitto Päkän muistoturnauksessa

Kuva: Timo Kesti

PöU- Roihu 2-0 (3-2, 7-6)

Päkän muistoturnauksen päätösottelussa naiset palasivat kentälle muutaman tunnin tauon jälkeen kohtaamaan helsinkiläisen Roihuvuoren Roihun. Ottelun alku oli molemmilta tarkkaa peliä, ja juoksuhanat saatiin auki vasta toisessa vuorossa, kun kotijoukkue onnistui kahdesti Sylvi Pellonperän ja Essi Ilmasen kotiuttaessa Sanni Kyläpekan ja Elisa Paunan. Pöytyän ulkopeli oli hyvää läpi avausjakson ja Roihun yritykset saatiin pidettyä hyvin aisoissa. Pöytyä onnistui lisäämän johtoaan 3-0:aan Elisa Paunan lyötyä ja Laura Mäkivirran tuotua juoksun. Roihu pääsi kaventamaan viimeisessä vuorossa vielä 3-2:een, mutta se ei riittänyt ja ensimmäinen jakso päättyi Pöytyän voittoon.

Toisesta jaksosta muodostuikin varsinainen juoksuilottelu, jossa molemmat joukkueet räiskivät juoksuja vuoronperään. Ensin Petra Kaitonen onnistui kotiutuksessa kaksi kertaa peräkkäin. Roihu kuitenkin vastasi vahvaan avaukseen siirtymällä omalla tasoittavallaan 2-4- johtoon. Kotijoukkue painoi omalla toisella sisävuorollaan kolme juoksua, joihin sisältyi Terhi Värrin tekemä kunnari. Jakson puolivälissä vierailijat kuitenkin johtivat 5-6. Tämän jälkeen Pöytyän ulkokenttä laittoi stopin Roihun juoksutehtailulle ja takoi itse sisäpelissä jaksovoittoon tarvittavat kaksi juoksua. Ottelun ratkaisu syntyi Oona Nuutilan lyötyä etukenttään todellisen pörriäisen, jonka turvin kotiin ehti Venla Valkeapää. Toisen jakson loppulukemat siis 7-6 ja koko ottelu Pöytyälle 2-0. Päkän muistoturnauksen kaikki kolme ottelua päättyivät kotivoittoihin. Naisjoukkue nappasi kaksi tärkeää päänahkaa tämän kesän vastustajista, joka varmasti antaa itseluottamusta tulevaa varten.