Naisjoukkue voitti Kankaanpään, aluemestaruus Mynämäelle

PöU- Mailajuniorit 2-1 (2-0, 3-5, 2-1)

Pöytyän naisjoukkue jatkoi kevään harjoituspelejään perjantaina, kun Kumilaan vieraaksi saapui täksi vuodeksi Ykköspesikseen noussut Mailajuniorit Kankaanpäästä. Ottelun avausjaksolla molempien joukkueiden sisäpeli haki vielä uomiaan, eikä kotiutuspaikkoja syntynyt paljon. Pöytyä avasi ottelun juoksutilinsä ensimmäisessä vuorossaan, kun Essi Ilmasen lyönti painui komeasti väliin ja kotipesään juoksun toi Sylvi Pellonperä. Toisessa ulkovuorossaan kotijoukkue oli erittäin tehokas ja vierailijoiden pelaajat eivät päässeet edes kakkospesälle. Omalla sisävuorollaan Pöytyä sai aikaan ajolähdön, mutta juoksuja ei syntynyt. Ottelun seuraava juoksu nähtiin kolmannessa vuorossa, kun Pöytyä siirtyi 2-0- johtoon. Juoksun löi jälleen Ilmanen. Tällä kertaa painava lyönti pomppasi kakkoskopparin yli ja peliväline jatkoi matkaansa pitkälle kentän rajojen ulkopuolelle ja kunnari tyhjään kenttään oli selvä asia. Mailajunioreille avautui vielä päätösvuoroparissa mahdollisuus taistella avausjakson voitosta, kun joukkue loi ajolähdön. Tämä sauma kuitenkin kuihtui kotiutuslyönnin mentyä kopiksi Pöytyän ulkokentälle, eikä kotijoukkue enää tämän jälkeen antanut kankaanpääläisille mahdollisuuksia. Näin avausjakson voitto jäi Pöytyälle juoksuin 2-0.

Toinen jakso alkoi pöytyäläisittäin tukkoisesti, eikä tilanteita tahtonut sisäpelissä syntyä. Pöytyä kuitenkin siirtyi 1-0- johtoon, kun Petra Kaitonen onnistui viimeisenä lyöjänä saattelemaan kolmella lyönnillään etenijän ykköspesältä aina kotipesään saakka. Kankaanpää tuli toiselle jaksolle selkeästi sisuuntuneena ja teki kolme juoksua. Kotijoukkue kuitenkin kampesi itsensä tasoihin, kun ensin Terhi Värrin lyönti yllätti ulkokentän ja kotiutti Elisa Paunan ja hetkeä myöhemmin Kaitosen kierteinen näppi riitti tuomaan Pinja Rouhiaisen kotipesään. Vierailijat kuitenkin pystyivät vastaamaan ja tekivät kaksi juoksua ja siirtyivät 3-5-johtoon. Tämän jälkeen molempien joukkueiden ulkokentät laittoivat luukut kiinni, eikä toisella jaksolla nähty enää juoksuja. Pöytyän orastava kirivaihe viimeisessä vuorossa katkesi merkkivirheeseen, josta syntyi kaksi paloa.

Toisen jakson lopputulos tarkoitti sitä, että ottelun voittaja ratkaistiin kotiutuslyönneillä. Kankaanpää sai aloittavalla vuorollaan aikaiseksi yhden juoksun viidellä yrityksellä. Pöytyä nousi ensin tasoihin, kun toisessa parissa Sylvi Pellonperä kotiutti lyönnillään Elisa Paunan. Ottelun ratkaisu syntyi viidennessä parissa, kun Heidi Riikosen lyönti polttolinjaan siivitti Aino Tanhuan kotipesän turvaan. Näin Pöytyä voitti koko ottelun jaksoin 2-1.

Pöytyän naiset taipuivat Mynämäelle aluemestaruusottelun kunnaritalkoissa

PöU- MyVe 0-2 (5-11, 2-4)

Kumilan Kymppi-Katto Areenalla miteltiin lauantai- iltapäivänä naisten pesäpallon Varsinais-Suomen aluemestaruudesta, kun Pöytyä kohtasi Superpesis-joukkue Mynämäen Vesan. Kamppailu oli myös seura-aktiivi Päivi Hongiston muisto-ottelu. Vierailijat tekivät ensimmäisessä vuorossa yhden juoksun, kun kotiutuslyönti putosi aivan kakkosrajan tuntumaan. Pöytyä kuitenkin vastasi terävästi ja sai luotua heti kärjestä palottoman ajolähdön, josta Sylvi Pellonperä onnistui kotiuttamaan Sanni Kyläpekan. Myllytys jatkui vahvana, kun Terhi Värri onnistui näppilyönnillään auttamaan Pinja Rouhiaisen kotipesään. Pöytyän kolmas juoksu syntyi kunnarilla tyhjään kenttään, kun Aino Tanhua tempaisi painavan lyönnin takakentälle ja pallo pyöri Kumilan kentän takametsään. Kotijoukkueen avausvuoron juoksujuhlat huipensi ottelussa Pöytyän joukkueessa debytoinut nuori lukkari Moona Kaunisto, jonka korkea lyönti putosi kenttään ja Tanhua ehti sillä kotipesään ja Punavalkoiset siirtyivät 4-1-johtoon. Toisessa vuorossa Mynämäki sai aluksi yhden juoksun kotipesään tulleen yliheiton turvin. Taululla oli jo kaksi paloa, kun vierailijat aloittivat todellisen myllytyksen, jonka aikana se takoi kolme kunnaria ja yhteensä 9 juoksua. Tämän pöytyäläisittäin mustan hetken aikana ulkopelissä pallo poltteli pahasti, eikä ratkaisevaa kolmatta paloa tuntunut syntyvän millään. Lopulta palo kuitenkin syntyi. Tulos taululla oli kotijoukkueen kannalta varsin synkkä 4-11. Pöytyä sai tasoittavallaan tehtyä yhden kavennusjuoksun, kun Petra Kaitosen lyönti kakkospesän päälle riitti ja Kyläpekka juoksi kotipesään. Runsasjuoksuisten avausvuorojen jälkeen molemmat joukkueet tiivistivät ulkopeliään, eikä lisäjuoksua enää nähty kummaltakaan joukkueelta. Avausjakson voitto meni Mynämäelle luvuin 5-11.

Toisen jakson Pöytyä aloitti vahvasti, kun joukkue siirtyi 1-0-johtoon, kun Anu Kivilän lyönti meni läpi kakkospuolelta ja lyöjä sai kiertää kunnarin tyhjään kenttään. Ulkovuorossa kotijoukkue pelasi vahvasti hyvin esiintyneen lukkari Moona Kauniston johdolla ja piti Mynämäen nollilla. Toisessa vuorossa Pöytyä sai luotua kärjestä ajolähtötilanteen, painostus palkittiin, kun Elisa Pauna karkasi Terhi Värrin saumalyönnin avustuksella kotipesään. Enempää täysosumia kotijoukkueen hyvä rynnistys ei tuottanut. Vierailijat saivat pelinsä juonesta kiinni toisen vuoron tasoittavalla ja siirtyivät 2-3-johtoon, yksi juoksuista syntyi jälleen kunnarilla. Pöytyä sai kolmannessa sisävuorossaan ajolähdön, mutta juoksua ei tilanteesta syntynyt. Mynämäki puolestaan onnistui kertaalleen juoksunteossa. Viimeisessä vuorossa Pöytyä lähti rajusti jahtaamaan tasoitusta, mutta kavennuksia ei nähty ja kiri suli kun etenijä irtosi kolmospesältä väärällä syötöllä. Mynämäki kuittasi toisen jakson nimiinsä numeroin 2-4. Näin ollen otteluvoitto ja Varsinais-Suomen naisten aluemestaruus matkasivat Mynämäelle jaksoluvuin 0-2.