Naisten joukkue valmiina sarja-avaukseen

Pöytyän naisjoukkueen harjoituspelit ovat takana. Pelit ovat hyvin menneeseen talviharjoitteluun peilaten sujuneet odotusten mukaisesti, ja syksyn ajatuksiin ja tavoitteisiin nähden jopa yläkanttiin. Tästä suuri kiitos joukkueen päämäärätietoisen talviharjoittelun.

Loimaan AKR-turnauksessa haettiin pelaajille ulko- ja sisäpelirooleja. Mynämäellä kaksoisedustuksella pelaavat pelaajat saatiin paikalle, joten päästiin hakemaan rooleja koko rosterilla. Peli Kankaanpäätä vastaan oli kuitenkin jännityksen takia takkuista. Ulkopeli oli toimivaa, mutta muutamat henkilökohtaiset kiinniottovirheet ratkaisivat pelin Kankaanpäälle 2-0 (1-0, 3-2). Loimaata vastaan jännitys oli tipotiessään, peli oli vapautuneempaa ja omia ratkaisuja uskallettiin tehdä. Loimaan toisen jakson juoksut syntyivät ikävistä yhteensattumista. Peli oli Pöytyän hallinnassa koko ajan ja voitto saatiin luvuin 2-0 (2-0, 4-2). Talven panostus ulkopeliin ja fysiikkaan näkyi joukkueen tekemisessä. Sisäpelitaktiikkaa pystyttiin noudattamaan mainiosti, lyöntikierrokset lähtivät suunnitellusti kärjestä. Vaikka ulkopeli oli tiivistä, jäi liikkeeseen ja taktiikkaan vielä parantamisen varaa.

Aluemestaruusturnauksessa haettiin kehitystä ulkopelin taktiikkaan ja liikkeeseen. Kun Turku vielä ilmoittautui turnaukseen myöhässä, saatiin yksi peli lisää lauantaille. Viikonlopusta oli suunniteltu joukkueen kauteen valmistava harjoitus-camp. Lauantaina joukkue kokoontui klo 10 aamuharjoitukseen, jonka jälkeen matka jatkui Lukontalolle. Siellä tankattiin eväät ja käytiin läpi taktiikkaa, tulevaa peliä ja viikonloppua. Turun joukkue oli hallista tuttu, ja siellä otettu yllätysvoitto varmasti kaivoi turkulaisia. Odotettavissa oli siis nälkäinen vastus, ja toisaalta tappio myös tiesi turnauksesta karsiutumista, minkä myötä odotettu turnaus olisi muuttunut tylsäksi lajitreeniksi Kymppi-Katto Areenalla. Ensimmäisellä jaksolla ulkopelissä nähtiin sama hermostunut joukkue kuin Loimaalla Kankaanpäätä vastaan, minkä seurauksena annettiin 4 juoksua turkulaisille. Onneksi sisäpeli toimi mainiosti, ja niin jaksovoitto Pöytyälle niukasti 5-4. Jaksovoiton myötä peli vapautui, eikä toisella jaksolla Turulle annettu yhtään juoksua. Jaksovoitto selvästi 6-0 ja koko ottelu 2-0. Nuori joukkue kesti mainiosti kerrasta poikki -pelin paineen, mikä lupaa hyvää kesän ja syksyn peleihin.

Sunnuntaiaamuna suunnattiin kohti Mynämäkeä. Vastassa olisi jo toista kautta ykköspesiksessä pelaava Köyliö. Köyliön kokenut joukkue olisi todella lyöntivoimainen ja asettaisi kovan haasteen ulkopelille. Ykköspesishaaste olikin vielä tällä hetkellä nuorelle joukkueellemme liikaa, ja Köyliö voitti pelin selvästi 2-0. Yksittäiset kiinniottovirheet kovalyöntistä joukkuetta vastaan olivat kalliita. Toisen jakson viimeisessä vuorossa tehdyt juoksut kuvastavat kuitenkin hyvin joukkueen uskoa omaan tekemiseen.

Pronssipelissä vastaan tuli edellisviikonlopulta tuttu Loimaa. Pelissä annettiin näytönpaikka vähemmällä peliajalla olleille pelaajille. Eipä muutokset kokoonpanossa näkyneet ulkopelissä, Loimaalle annettiin yksi vaivainen juoksu, ja näin pronssi kotiin 2-0 voitolla.

Mynämäellä ulkopelitaktiikka ja linjapelaajien liike alkoivat toimia. Hallikaudella hieman huolta aiheuttanut takakentän roolitus on taakse jäänyttä elämää. Koppariin rooliin löytyi harjoituspeleissä useampi pelaaja, joilla on ominaisuudet ja varmuus hoitaa homma. Kun todetaan, että lautasen ääressä Essi on saamassa itsevarmuutta tekemiseen ja yhteistyö etukentän kanssa alkaa toimia, voidaan sanoa että näiltä osin ollaan valmiita kauteen. Suomisarjajoukkueita vastaan neljässä harjoituspelissä päästettiin vain 11 juoksua eli jaksoa kohden 1,4 juoksua. Tältä pohjalta joukkueella on hyvä edellytykset taistella jaksovoitoista. Ulkopelin löydettyä oikeat uomansa, viimeinen viikko ennen sarjakauden avausta voidaankin keskittyä sisäpelin viimeistelyyn.