Pesismiehet kuudentena tasaisessa etelälohkossa

Miesten Suomensarjassa Pöytyän runkosarja tulee keskiviikkona puoliväliin, kun Jokioisten Koetus Juniorit saapuu Kumilan Kymppi-Katto Areenalle. Pöytyän alkukausi etelälohkossa on ollut vaihteleva, mutta nousujohteinen. Kahdeksasta pelatusta ottelusta Pöytyän punavalkoiset ovat voittaneet viisi peliä ja kolme on puolestaan päättynyt tappioon. Pöytyän sijoitus kymmenen joukkueen lohkossa on tällä hetkellä kuudes, runkosarjan päätteeksi pelattaviin pudotuspeleihin etenee neljä parasta joukkuetta. Lohkon tasaisuudesta kertoo omaa kieltään se, että seitsemän kärkijoukkuetta ovat kaikki neljän pisteen sisällä toisistaan.

 Pöytyän kausi käynnistyi toukokuussa tylyllä kotitappiolla Hyvinkään Tahkolle, mutta sitä seurasivat puhtaat kolmen pisteen voitot Jokioisten Koetus Junioreista vieraissa ja Helsingin Puna-Mustien Akatemiasta Kumilan kotikentällä. Kesäkuun alussa pöytyäläiset väänsivät tiukat kamppailut Ulvilaa ja Pomarkkua vastaan. Ulvila oli Kumilassa parempi yhden juoksun erolla, mutta Pomarkussa Pöytyä korjasi voiton kotiutuslyöntikisassa. Pari päivää taisteluvoiton jälkeen Manse PP oli edellä kotijoukkuetta ja vei pisteet Kymppi-Katto Areenalta. Juhannusta edeltäneellä viikolla Pöytyä merkkautti tililleen kaksi voittoa, kun joukkue kaatoi iloisella esityksellä Puna-Mustat Helsingissä supervuorossa ja lohkon ennakkosuosikkeihin kuuluva Jokioisten Koetus kukistui Kumilassa riemastuttavasti jaksolukemin 1-0. Pöytyän alkukauden tehopelaajia ovat olleet muun muassa 17 juoksua lyönyt Marlo Jaakkola ja 14 juoksua kotipesään kirmannut Joonas Porela.

Pöytyän miesten seuraava kotiottelu pelataan Kumilan Kymppi-Katto Areenalla keskiviikkona 29.6. kello 18.00. Jokioisten Koetus Junioreita vastaan. Tämän jälkeen kotipelit jatkuvat vasta sunnuntaina 17.7. kello 17.00 Pomarkun Pyryä vastaan.

Jere Hellsten