Pöytyä ja Loimaa laajentavat yhteistyötä

Kuva: Timo Kesti

Naapurukset PöU pesäpallo ja Loimaan Palloilijat junioripesis jatkavat ja leventävät yhteistyötään. Jo kolme vuotta hienosti toimineen miesten yhteistyön rinnalle mukaan  tulevat nyt  myös naiset.
Maanantaina Loimaalla allekirjoitettujen kaksivuotisten yhteistyösopimusten tarkoituksena on viedä Varsinais-Suomalaista ja erityisesti Pöytyä-Loimaa alueen pesäpalloa vahvalla yhteistyöllä eteenpäin. Tavoitteena on kiinnostava ja innostava ura pesäpallon parissa mahdollisimman monille alueen lapsille ja nuorille. Vahvat, omaan juniorityöhön perustuvat aikuisten edustusjoukkueet korkealla sarjatasolla toimivat esikuvina ja tavoitteina nuorille. Tämä ei ole mahdollista ilman satsauksia vanhimpiin juniorisarjoihin. Pelaamalla B-ikäisten ja tulevaisuudessa jälleen myös A-ikäisten sarjoissa saadaan nuorille  kehittymiseen tarvittava määrä kovia pelejä. Lisäksi näissä sarjoissa kohdataan myös oman ikäluokan huiput, ja päästään näkemään missä mennään omassa kehityksessä.

Loimaan Palloilijoiden puheenjohtaja J-P Niittymäki:
"Nyt tehdyt yhteistyösopimukset tukevat erinomaisesti omia näkemyksiä siitä miten meidän seuran tulee kehittyä aikuispuolella ja vanhimmissa junioreissa. Lyhyen tähtäimen strategiana on ylläpitää kilpailukykyiset edustusjoukkueet sekä naisissa ja miehissä ja samalla saada ns. happea kehittää meidän omaa juniorityötä nuoremmissa ikäluokissa. Samalla on myös hyvä painottaa ihmisille sitä, että molemmat seurat ovat samalla aaltopituudella sen suhteen, miten huippupesäpalloa pitää Saviseudulla rakentaa. Yhteistyö on selkeästi tehokkain tapa parantaa molempien seurojen toimintaolosuhteita."

Tulevalla pesiskaudella 2018 pelataan tyttöjen Superpesistä (B-tytöt) Loimaalla yhteisjoukkueella, jossa on pelaajia sekä Loimaalta että Pöytyältä.  Joukkueen pelinjohtajana toimii Jesse Jokinen ja taustavaikuttajana Jussi-Pekka Niittymäki.
C-tyttöjen SM-karsintasarjaa pelataan Pöytyällä yhteisjoukkueella, jonka vetäjinä toimivat Juha Tuuppa ja Maarit Solla.
Koska Pöytyällä ja Loimaalla ei ole ensi kaudella B- ja A-poikiin riittävästi pelaajia, ohjataan ko. ikäluokkien motivoituneet pelaajat mahdollisuuksien mukaan lähialueen joukkueisiin. C-pojissa Pöytyällä on SM-karsintasarjassa kilpasarjapaikkaa Seinäjoen leiriltä vahvasti tavoitteleva joukkue.