Pöytyä taipui niukasti Roihuttarille

Talvisuper-sarja jatkui Pöytyän osalta sunnuntaina Tampereen Pirkkahallissa, kun joukkue sai vastaansa Roihuttaret Helsingistä. Roihuttaret oli avausjaksolla vahvempi joukkue, kun Pöytyä tuskaili oman pelinsä kanssa. Toinen jakso oli tiukkaa vääntöä, jossa Pöytyän punavalkoiset olivat aavistuksen edellä alusta loppuun ja ottelun ratkaisu venyi kotiutuslyöntikilpailuun. Pöytyä onnistui kotiutuskisan aloittavalla tekemään yhden juoksun, mutta Roihuttaret niittasi kaksi juoksua Pöytyän harhaheittojen avittamana. Voitto karkasi Helsinkiin lukemin 1-2 (1-4, 4-3, 1-2). Tappiosta huolimatta Pöytyä nappasi Tampereelta mukaansa yhden sarjapisteen. Pöytyän pelinjohtaja Mika Lehdon mietteet olivat kaksijakoiset.

-          Ensimmäinen jakso oli tupeksimista, emme saaneet siinä luotua tilanteita. Toisella jaksolla tehtiin viimeistä vuoroa lukuun ottamatta jokaisessa ainakin yksi juoksu, se on iso parannus aiempaan. Ulkopelissä muutamat virheet käänsivät pelin. Harhaheitot pitää saada pois, jos haluaa voittaa. Suunta on nyt kuitenkin oikea, pelin pitää kuitenkin kehittyä vielä paljon, summasi Lehto.

Ottelun alussa Pöytyän punavalkoisten ulkopeli oli haparoivaa ja Roihuttaret sai rakennettua kotiutuspaikkoja. Ensimmäisessä vuorossa tulosta ei kutenkaan syntynyt, mutta toisessa helsinkiläiset onnistuivat iskemään kaksi juoksua. Pöytyällä oli kahdessa ensimmäisessä sisävuorossaan vaikeuksia kehitellä tilanteita. Kolmannessa vuoroparissa Pöytyä teki ulkokentällä kolme nopeaa paloa ja pystyi sisäpelissään rakentamaan kärjestä palottoman ajolähdön myötä pienen paineen, mutta ratkaisulyönnit päätyivät kopeiksi helsinkiläisten räpylöihin. Roihuttaret teki päätösvuorossa vielä kaksi juoksua lisää ja siirtyi 0-4-johtoon. Tasoittavalla myös Pöytyän punavalkoiset avasivat juoksutilinsä, kun Essi Ilmasen kolmospuolen välilyönti kotiutti Sanni Kyläpekan.

Tauon jälkeen kentällä nähtiin piristynyt pöytyäläisryhmä, joka nikkaroi ensimmäisessä vuorossa kaksi juoksua. Ensin Ilmasen välilyönti avitti Emilia Helmisen kotipesään ja heti perään Iida Lompin kakkospuolen kiskaisulla Minttu Reunanen viiletti kotipesään. Tasoittavalla helsinkiläiset tekivät yhden kaventavan juoksun. Toisessa vuoroparissa kumpikin joukkue onnistui kertaalleen juoksunteossa. Pöytyän täysosuma syntyi, kun Maria Sveholmin lyönti ylitti etupelaajan Reunasen porhaltaessa kotipesään. Pöytyäläiset siirtyivät kolmannessa vuoroparissa 4-2-johtoon, kun Sveholmin kakkospuolen sivalluksella kotiin kiiruhti Viivi Seppälä. Tasoittavalla punavalkoisten ulkokenttä nollasi nopeasti helsinkiläisten yritykset. Roihuttaret hyökkäsi päätösvuorossa rajusti ja löi painetta Pöytyän ulkokentälle. Lukemat kaventuivat kakkospuolen lyönnillä 4-3:een. mutta Pöytyä taisteli kuitenkin ratkaisevan kolmannen palon taululle pomputteluista huolimatta ennen tasoitusta ja edessä oli kotiutuslyöntikisa.

Pöytyältä ”kotareissa” onnistui lopulta vain ensimmäinen pari, kun Ilmanen kotiutti Helmisen. Toinenkin täysosuma oli lähellä, mutta se vesittyi ulkokentän komeaan koppiin. Tasoittavalla Roihuttaret iski kaksi juoksua, molemmissa tilanteissa polttoheitto meni tiukassa paikassa harhaan kotipesästä.