Pöytyä taisteli Suomenmestarin kyydissä

Pöytyän naiset kohtasivat 28.1. Pirkkahallissa harjoitusottelussa viime kesäisen Suomenmestarin, kotijoukkue Manse PP:n. Manse juoksutti kiilaan nipun Superpesiksen kärkinimiä, kun vastassa olivat mm. lukkari Sallinen ja huippuvaihtaja Kolehmainen.

Ensimmäisen aloittavalla Pöytyä kompastuikin nimenomaan Sallisen laadukkaaseen 0-tilannepelaamiseen, eikä tilannetta vielä saatu ensimmäisessä vuorossa kasaan. Manse käytti Pöytyän alkujännitystä hyväkseen ja tulikin kovaa päälle  ensimmäisen tasoittavalla lyöden tauluun 2-0. Ensin pienellä hyvä hyökkäys Pöytyän etukenttää vastaan ja toinen juoksu syntyi, kun pallo leijaili sopivasti kolmen pelaajan väliin merkistä.

Toiseen vuoropariin tuli jo selvästi pelissä mukana oleva Pöytyä. Yksi varmasti joukkuetta sytyttänyt suorite nähtiin heti vuoron alussa, kun 13-vuotias etenijäjokeri Pinja Rouhiainen löi tyylikkäästi pallon 2-jatkeelle Kolehmaisen eteen. Sallisen hieno suoritus kuitenkin esti nuoren etenijäjokerin matkan ykköstä pidemmälle. Onneksi heti perään numeroina 1 ja 2 Elisa Pauna & Sylvi Pellonperä järjestelivät etupesät täyteen. Koko pelin loistavasti vaihtanut Petra Kaitonen hoiti ensin takapesät täyteen ja sitten laittoi pallon vastustamattomasti väliin, jonka seurauksena Pauna sai syöksyä kavennuksen 2-1. Tämä jäi lopulta 1.jakson viimeiseksi juoksuksi. Manse oli lähellä lisätä johtoaan, kun se löi merkkaamattomalla pallon onnistuneesti 2k Kaisa Paunan eteen, mutta hyvin toiminut taittolinja läpi kentän piti huolta, että lisäjuoksuja ei syntynyt. Myös Pöytyän lukkari Essi Ilmanen pelasi hyvin läpi ottelun, eikä päästänyt Mansen etenijöitä helposti kentälle syöttäen hyvää tolppaa 0-tilanteessa. Myös Pöytyällä oli omat mahdollisuutensa lyödä peli tasoihin, kun se sai kahdesti takapesät täyteen 4a vuorolla, mutta ilman tulosta.

Toisella jaksolla alku oli tasainen. Manse johti 2 vuoroparin jälkeen vain 1-0. Sitten Pöytyän sisäpeliin tuli selvä musta hetki 2. tasoittavalla ja Manse teki nopeat kolme paloa. Peli vaikutti jo jatkuvan tasaisissa merkeissä, mutta sitten kahdella palolla Lähde rokotti lyöden pallon läpi, 3-0. Pöytyän vaikeudet jatkuivat ja Manse lisäsi johtoa läpi- ja välilyönnin verran, 5-0. Lopuksi pelattiin muutama harjoitusvuoro ilman tulosta.

Pöytyän ulkopeli kesti hienosti Mansen kyydissä lähes koko ottelun ja sisäpelissä etenkin ensimmäisellä jaksolla onnistuttiin rakentamaan tilanteita vahvalla ykköskärjellä. Vastustaja oli lähes kovinta mahdollista tasoa, joten naiset saivat varmasti ottelusta yhden hienon muiston ja paljon ajatuksia omaa pelaamiseen ja sen kehittämiseen kesää silmällä pitäen.