Pöytyä yrittää sammuttaa Roihun sunnuntaina Kumilassa

Pöytyän naiset jahtaavat edelleen sitkeästi ensimmäistä voittoaan Superpesiksessä. Sunnuntaina punavalkoiselle joukkueelle aukeaa iso mahdollisuus kotikentällä, kun vastaan asettuu sarjataulukon kutonen Roihuttaret Helsingistä. Kumilan sunnuntai-iltapäivän koitos on jo kauden toinen näiden joukkueiden välillä. Pari viikkoa sitten Roihuttaret piti pisteet kotonaan sateisessa Roihuvuoressa jaksoin 2-0. Tuossa ottelussa Pöytyän otteita leimasi ulkokentän hermostuneisuus, tästä kertoivat muun muassa pelin alussa harhaheitoilla helsinkiläisille annetut juoksut ja kotijoukkuetta ei päästy niiden jälkeen kunnolla haastamaan.

Pöytyän pelaaminen on ottanut kuitenkin viime otteluissa askeleita eteenpäin ja punavalkoinen ryhmä on taistellut tiukasti jaksovoitoista kärkijoukkueita Manse PP:tä ja Jyväskylän Kirittäriä vastaan. Kumilassa ovat jaossa isot kolme pistettä, sillä ennakolta kiistakumppanien on veikkailtu taistelevan samoista sijoista. Roihuttarilla on takanaan seitsemän peliä ja se on voittanut Pöytyän lisäksi Hyvinkään Tahkon kahdesti. Keskiviikkona helsinkiläiset kärsivät karun tappion Pesäkarhuille lukemin 0-2, avausjakson päätyttyä porilaisille peräti juoksuin 0-24. Sisuunnuttaako tämä roihulaisia entisestään taistelemaan Kumilassa?

Yksi ottelun merkittävimmistä taisteluista käydään lukkareiden välillä, kun Pöytyän Veera Tyynelä kohtaa Roihuttarien Lotta Nummikarin. Tyynelä sai keskiviikon Kirittäret-pelissä sotkettua mainiosti jyväskyläläisten tilanteiden rakennusta ja oli Pöytyän toimivan ulkopelin avainhahmoja. Samaa tarvitaan myös sunnuntain tasaisessa väännössä. Vastapuolella Nummikari pyörittää oveluudellaan helsinkiläisten ulkopeliä ja sai taannoisessa Roihuvuoren pelissä Pöytyän ajoittain vaikeuksiin sisäpelissä. Roihuttarilta on lisäksi nostettava esiin Höglundin sisarukset, Charlotta ja Camilla, jotka ovat kipitelleet alkukaudella eniten juoksuja helsinkiläisille.

Pöytyän kannalta on mielenkiintoista nähdä se, miten joukkue pelaa jaksojen ratkaisuhetkillä jos se on johtoasemassa. Onko Pöytyä kasvanut viime pelien kirvelevistä tapahtumista ja on nyt valmis voittamaan, vai toistaako historia jälleen ikävästi itseään. Tasaisessa pelissä kotiutustilanteet saattavat olla kiven alla, joten tehokkuus astuu avainasemaan. Katseet kääntyvät tässä tapauksessa usein lyöjäjokereihin, Roihuttarilta Henriikka Hariseen ja Pöytyän puolelta lyöntivirettään löytäneeseen joukkueen kapteeniin Petra Kaitoseen. Taistelussa tärkeistä sarjapisteistä myös kannustavalla kotiyleisöllä on oma roolinsa, nimittäin varmistaa, että Kumilan Kymppi-Katto Areenasta tulee sunnuntaina vierailijoille paha paikka ottaa pisteitä.

PöU- Roihuttaret sunnuntaina 12.6. kello 17.00 Kumilan Kymppi- Katto Areenalla. Otteluisäntänä toimii Suomen Megawatti oy. Liput 14€, opiskelijat & eläkeläiset 12€, nuoret 12-16v. 8€, alle 12v. ilmaiseksi.

Laitilan Kukkola-baari palvelee, samoin kioskit ja grilli. Tervetuloa!

Sunnuntaina jo ennen Superpesis-ottelua Pöytyän Urheilijoiden ja Roihun naisten Suomensarjajoukkueet kohtaavat toisensa Kumilan Kymppi-Katto Areenalla kello 12.00.

-          Jere Hellsten