Pöytyän naiset päihittivät Roihun harjoituspelissä

Kuvat: Timo Kesti

PöU – Roihu 1-0 (3-2, 4-4)

Pöytyän naisten ykköspesisjoukkue aloitti pelit ulkokentillä, kun 2. pääsiäispäivän harjoitusotteluun Kumilaan vieraaksi saapui Roihuvuoren Roihu Helsingistä. Vierailijat aloittivat pelin omalla sisävuorollaan terävästi, kun joukkue siirtyi 0-1-johtoon lyönnin upottua kakkospesän jatkeelle. Pöytyä vastasi helsinkiläisten hyökkäykseen hyvin omalla sisävuorollaan ja teki kaksi juoksua. Ensin Sanni Kyläpekka karkasi kotipesään, kun polttoheitto kolmospesälle meni harhaan. Heti perään rakentuneesta ajolähtötilanteesta Petra Kaitonen kotiutti kolmospuolen lyönnillä Aino Tanhuan. Kotijoukkue sai onnistumisten jälkeen hyvän painostuksen päälle, mutta lisäjuoksuja ei syntynyt. Ottelun toinen vuoropari mentiin ilman juoksuja, vaikka molemmilla joukkueilla oli omat mahdollisuutensa. Kolmannessa vuoroparissa Pöytyän ulkokenttä nollasi ensin Roihun yritykset todella tehokkaasti ja siirtyi omalla sisävuorollaan jo 3-1-johtoon, kun Kaitosen etupelaajan ylittänyt lyönti keskelle kenttää saatteli Pinja Rouhiaisen kotipesään. Viimeisessä sisävuorossaan Roihu sai luotua muutaman kotiutuspaikan ja teki yhden kavennusjuoksun harhaheiton avittamana. Kotijoukkueen ulkopeli kuitenkin kesti vierailijoiden muut yritykset. Näin avausjakson voitto meni Pöytyälle luvuin 3-2.

Helsinkiläisvieraat tulivat sisuuntuneina toiselle jaksolle, kun he pitivät punavalkoiset nollilla ja takoivat omassa vahvassa sisävuorossaan neljä juoksua. Pöytyä heräsi kuitenkin taisteluun omassa toisessa vuorossaan, kun joukkue loi ajolähtötilanteen, josta Petra Kaitonen kotiutti kovalla kakkosrajan puhkaisseella sivalluksella Aino Tanhuan ja Elisa Paunan. Kotijoukkue jatkoi painostusta ja lukemat kaventuivat jo 3-4:ään, kun Kaisa Pauna kotiutti Essi Ilmasen puhtaalla hutilyönnillä. Onnistuneen sisävuoron jälkeen myös ulkopeli parani ja Roihu pidettiin nollilla toisessa ja kolmannessa vuorossa. Pöytyän kolmannessa sisävuorossa numerot muuttuivat 4-4:ään, kun Ilmasen lyönti sujahti kakkoskopparin eteen ja kotiin juoksi Sanni Kyläpekka. Kotijoukkue sai vielä viimeisessä sisävuorossaan luotua ajolähtötilanteen, mutta kotiutukset eivät onnistuneet. Roihu sai omassa päätösvuorossaan paineen päälle ja muutaman kotiutusyrityksen, mutta Pöytyän ulkokenttä pelasi terävästi, eikä täysosumia syntynyt. Näin toinen jakso päättyi tasalukemiin 4-4 ja koko ottelu päättyi Pöytyän voittoon jaksoin 1-0.

Pöytyän naisten harjoitusottelut jatkuvat tällä viikolla kahdella kotiottelulla, kun ensin perjantaina 26.4. Pöytyä kamppailee Kankaanpäätä vastaan kello 17.30 Kumilan Kymppi- Katto Areenalla. Lauantaina 27.4. kello 15.00 Pöytyä kohtaa täksi kaudeksi Superpesikseen nousseen Mynämäen Varsinais-Suomen aluemestaruusottelussa, joka on samalla Päkän muisto-ottelu.

• Jere Hellsten

Venla Valkeapää pelasi hienon ottelun                                         Kuva: Timo Kesti

Ferasta yhteistyön kautta Pöytyällä pelaava Aino Tanhua esiintyi ensi kertaa kotiyleisölle Kuva: Timo Kesti