Pöytyän pesäpallo satsaa tulevaisuuteen

Pöytyän Urheilijat  ry:n pesäpallojaosto on kokouksessaan 17.9.2019 tehnyt päätöksen luopua miesten ykköspesiksen sarjapaikasta ja hakea paikkaa Suomensarjan etelälohkosta kaudelle 2020.

Päätös perustuu tarkkaan arviointiin alueen ja erityisesti seuran omien kasvattien pelaajatilanteesta lähivuosina. PöU pesäpallo on vahva kasvattajaseura ja jatkaa nuorten pelaajien kehittämistä kohti valtakunnan huippua. Kun naapurissa sijaitseva yhteistyöseura Loimaan Palloilijat junioripesis nousi ykköspesikseen kaudeksi 2020, uskomme yhteistyöllä löytyvän alueelle kilpailukykyinen miesten joukkue, joka tavoittelee lähivuosina nousua Superpesikseen Loimaan Palloilijoiden nimissä. Asiasta on sovittu seurojen välisellä yhteistyösopimuksella.

Pöytyä pelasi miesten ykköspesiksessä yhtäjaksoisesti kaudet 2015-2019 (5 vuotta) parhaana saavutuksena Superpesis-karsinnat kaudella 2017. Jatkossa Pöytyällä panostetaan entistä enemmän juniorien kehitykseen ja tulevalle kaudelle saadaankin jalkeille joukkue myös uuteen poikien Superpesikseen (B-pojat).

Naisten ja tyttöjen osalta tehty ratkaisu mahdollistaa täysipainoisen panostuksen seuran keihäänkärkenä toimivaan naisten ykköspesisjoukkueeseen. Pettymykseen päättyneen kauden jälkeen naisjoukkue vetäjineen päätti yhdessä jatkaa kesken jäänyttä projektia kohti Superpesistä.
Tulevalle kaudelle Pöytyällä onkin jo jatkosopimukset useiden pelaajien kanssa. Tässä joukossa ovat mukana huikean kauden päätteeksi yhteistyöseura Rauman Feran riveissä B-tyttöjen SM-kultaa voittaneet Elisa Pauna ja Sylvi Pellonperä, joiden perässä olivat myös useat Superpesis-seurat. Joukkueeseen on myös tulossa uusia pelaajia, pelaajatilanteesta tiedotetaan tarkemmin lähiaikoina.   

Lisätietoja: Pj. Paavo Kallio kallio.paavo@gmail.com 040 577 5796 tai vpj. Olli-Pekka Pauna olli-pekka.pauna@edimaster.fi p. 040 501 3648