Sarjanousijoiden uusintaottelu Kumilassa

Keskiviikkona Kumilan Kymppi-Katto Areenalla päästään todistamaan kahden nousijajoukkueen taistelua äärimmäisen tärkeistä Superpesispisteistä, kun Pöytyän vieraaksi saapuu kahdeksantena sarjassa oleva Vaasan Mailattaret. Joukkueet kohtaavat toistamiseen lyhyen ajan sisällä, Pöytyä haki viime perjantaina kauden ensimmäisen vierasvoittonsa Vaasan Hietalahdesta jaksoin 0-1. Tämä mitä luultavimmin antaa myös Mailattarille nälkää napata pisteet punavalkoisten kotikentällä. Sarjataulukon pohjakerros on viime kierrosten aikana tiivistynyt ja Pöytyällä on matkaa pudotuspeliviivalle kahdeksanteen sijaan viisi pistettä ja karsintojen välttämiseen kolme pistettä. Mailattaret pelasi erityisesti alkukaudella pirteästi yllättäen muun muassa vieraskentällä Jyväskylän Kirittäret, mutta viimeisestä viidestä pelistään vaasalaiset ovat saalistaneet pisteitä vain kerran. Pöytyän saldo on tällä hetkellä hienokseltaan ylävireinen, kun punavalkoinen ryhmä on napannut kaksi voittoa kolmesta edellisestä ottelustaan.

Perjantain mittelössä Pöytyä sai varsinkin toisella jaksolla sisäpelinsä kulkemaan ja joukkueen ilmeestä pystyi aistimaan peli-iloa, mikä tietää varmasti hyvää myös keskiviikkoa ajatellen. Ryhmän sytyttäjänä toimi edellisessä kohtaamisessa tehokkaasti toiminut kakkoskärki Kaisa Viitalan ja Pinja Rouhiaisen johdolla. He järjestelivät Pöytyän useasti ulos tukalista tilanteista ja niittasivat ratkaisevia juoksuja taululle. Suuri kysymys on, jatkuuko tämä myös keskiviikkona Kumilassa vai astuvatko esiin eri ratkaisupelaajat?

 Vaasan Mailattarien näkyvin yksilö on alkukaudella ollut lukkari Venla Tanhua, joka on isossa roolissa myös Vaasan sisäpelissä etenijänä numerolla kaksi. Tanhua palkittiin mainioista otteistaan myös Itä- Länsi- valinnalla. Vaasassa pelatussa ottelussa Pöytyä pärjäsi riittävän hyvin juonikkaan lukkarin syöttöjen kanssa, Tanhua antoi paikoitellen myös väläyksiä osaamisestaan, joten punavalkoisten pitää olla alati hereillä lautasen äärellä.

 Pöytyän pelin kannalta on mielenkiintoista seurata numerolla kaksi alkukaudella pelanneen Sanni Kyläpekan suorituksia sisäpelissä, salamannopean etenijän jalkoja kaivataan tiukassa kamppailussa tilanteiden rakentelussa kipeästi. Kyläpekka on koko Superpesiksessä etenijätilaston kuudentena 22 tuodulla juoksullaan ja tällä hetkellä Pöytyän ylivoimainen etenijäkuningatar.

Sarjatulokkaiden toisesta kohtaamisesta on lupa odottaa tasaista ja kovaa vääntöä, jota kannattaa tulla Kumilan lehtereille seuraamaan. Ottelu on myös Ruutu+ päälähetys, mutta pesis on kuitenkin parasta paikan päällä.

PöU- Vaasan Mailattaret keskiviikkona 13.7. kello 18.00 Kumilan Kymppi- Katto Areenalla. Otteluisäntänä toimii Metaplan Oy. Liput 14€, opiskelijat & eläkeläiset 12€, nuoret 12-16v. 8€, alle 12v. ilmaiseksi. Laitilan Kukkola-baari palvelee, samoin kioskit ja grilli. Tervetuloa!

Jere Hellsten