Jännitysnäytelmä luvassa Kumilan kesäiltaan

Naisten Superpesiksen runkosarjaa on Pöytyän osalta jäljellä enää kuusi ottelua, joten taistelu sarjasijoituksista tiivistyy entisestään. Keskiviikkona Kumilan Kymppi-Katto Areenalla kohtaavat sijalla yksitoista majaileva Pöytyä ja yhdeksättä sijaa hallinnoiva Hyvinkään Tahko. Vierailijat ovat kuitenkin vain kaksi pistettä edellä Pöytyän punavalkoisia, toisaalta joukkueiden välissä on karsintaviiva. Pöytyä ja Tahko ovat taistelleet kertaalleen tällä kaudella pisteistä, kesäkuun alussa Hyvinkään Pihkalan koleassa kelissä kotijoukkue oli vahvempi jaksoin 2-0 Pöytyän jäätyä pahasti telineisiin. Edellinen kohtaaminen on jättänyt taatusti pöytyäläisille nälkää parantaa otteita kotiyleisön edessä.

Viime viikonloppuna molemmat joukkueet pelasivat kaksi ottelua, Tahko taipui kahdesti Rauman Feralle ja jäi ilman pisteitä. Punavalkoiset puolestaan olivat vieraskiertueellaan perjantaina aseettomia Kirittäriä vastaan, mutta nappasivat seuraavana päivänä pisteen Joensuusta värikkäästä tappioon päättyneestä pelistä. Heinäkuu on ollut Pöytyälle nousuvireinen kuukausi, kuudesta ottelusta joukkue on napsinut kolme voittoa ja kahdeksan pistettä, joten hyvälle vireelle haetaan jatkoa Kumilassa. Tahkon vastaava saldo on puolestaan kahdeksan peliä, kolme voittoa ja kuusi pistettä. Hyvinkääläiset nappasivat pari viikkoa sitten voiton Kirittäristä Lotta Vahvelaisen kolmen kunnarin illan siivittämänä, Pöytyän ulkokenttä saakin olla tarkkana Tahkon sisäisen lyöjätilaston kärkinimen sivallusten kanssa.

Pienten marginaalien kamppailussa pelaajien suoritusvarmuus astuu entistä suurempaan rooliin. Pöytyän sisäpelin kantavia voimia on ollut duo Minttu Reunanen ja Aurora Frantsila, joka on läpi kauden siirrellyt etenijöitä pesältä toiselle ja sitä kautta järjestänyt paikkoja kotiutuksiin. Jos kaksikko onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla myös keskiviikkona, on Pöytyä muutaman askeleen lähempänä voittoa ja kolmea pistettä. Mielenkiintoa riittää myös siinä, mikä on Pöytyän lyöjäjokereiden marssijärjestys tärkeässä pelissä. Lauantaina Joensuussa joukkueen kapteeni Petra Kaitonen marssitettiin ensimmäisenä kotiutustilanteisiin, mutta yritykset jäivät vaisuiksi ja onnistumiset vähiin. Maria Sveholm puolestaan onnistui tehokkaammin saattelemaan etenijöitä kolmoselta kotiin. Ottelun suuri merkitys sarjatilanteen kannalta saattaa näkyä myös jonkinlaisena hermostuneisuutena pelaajien otteissa, kotiyleisön kannustus saattaa puolestaan auttaa punavalkoista Pöytyän joukkuetta pääsemään nopeammin vaikeiden vaiheiden yli ja kohti arvokasta voittoa.

PöU- Hyvinkään Tahko keskiviikkona 27.7. kello 18.00 Kumilan Kymppi- Katto Areenalla. Otteluisäntänä toimii Biolan. Liput 14€, opiskelijat & eläkeläiset 12€, nuoret 12-16v. 8€, alle 12v. ilmaiseksi. Laitilan Kukkola-baari palvelee, samoin kioskit ja grilli. Tervetuloa!