Pesismiesten tasainen runkosarja huipennusta vaille valmis

Pesäpallon miesten Suomensarjan etelälohko on runkosarjan osalta sinettiä vaille valmis. Pöytyä taistelee kalkkiviivoilla edelleen tiukasti paikasta neljän parhaan joukkoon ja pudotuspeleihin. Tällä hetkellä punavalkoiset ovat viidentenä tasapisteissä nelosen, järvenpääläisen Kinnarin Pesiksen kanssa. Sarjatilanne on äärimmäisen tasainen ja jännittävä, tästä kertoo se, että seitsemän kärkijoukkuetta mahtuvat kaikki kahdeksan pisteen sisään, kun jäljellä on 1-2 ottelua per joukkue.

Heinäkuun lopulla Pöytyä kaatoi ensin Kumilassa kärkijoukkueisiin kuuluvan PunaMustat jaksoin 2- 0 (7-3, 5-4). Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue nousi 0-3-takaa-ajoasemasta voittoon. Tauon jälkeen se otti ottelun komentoonsa ja kesti helsinkiläisten lopun rynnistykset. Muutamaa päivää myöhemmin Pöytyä kellisti Helsingin Meilahdessa PunaMustien nuoren akatemiajoukkueen puhtaasti lukemin 0-2 (0-7, 4-5). Vahva ottelun startti kantoi Pöytyän punavalkoiset voittoon ensimmäisellä jaksolla. Joukkue antoi toisella jaksolla näytteen venymiskyvystään, kun se nousi kahden juoksun tappiosta voittoon viimeisessä vuoroparissa. Tässä vaiheessa Pöytyä oli napsinut sarjapisteitä putkeen kahdeksasta ottelusta. Runkosarjan loppukiriin punavalkoiset lähtevät kahden peräkkäisen tappion vauhdittamana, kun Pöytyä taipui vieraskentillä Kinnarille lukemin 2-0 (7-1, 14-3) ja Jokioisten Koetukselle 1-0 (2-2, 4-1). Järvenpäässä Pöytyä jäi selvästi isäntien jalkoihin, kun taas Jokioisilla nähtiin tasaista kamppailua sarjapisteistä läpilyöntien astuessa lopulta ratkaisevaan rooliin. Pöytyän tehomiehinä ovat jatkaneet Joonas Porela, joka on etenijätilaston neljäntenä (36 tuotua juoksua) ja Marlo Jaakkola, joka on puolestaan lyöjätilaston neljäs (1+39 lyötyä juoksua).

Pöytyällä runkosarjaa on jäljellä kaksi ottelua, sunnuntaina 14.8. kello 17.00 Kumilan Kymppi-Katto Areenalle kotipeliin vieraaksi saadaan viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni oleva Kinnarin Pesis, joten pelillä on iso panos. Tiistaina 16.8. Pöytyä matkustaa runkosarjan päätöspelissä Hyvinkäälle lohkokakkosen Tahkon vieraaksi.