PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

17.7. Pöu - Pomarkku 2-0 (5-4, 9-3)

Pöytyän miesten Suomensarjajoukkue kohtasi sunnuntaina Kumilan Kymppi-Katto Areenan koleassa säässä etelälohkossa toiseksi viimeisenä olevan Pomarkun Pyryn. Pelin ensimmäinen jakso oli tasaista kamppailua, jonka Pöytyä pystyi kääntämään edukseen, omassa ulkopelissä tehdyistä pienistä virheistä huolimatta. Toisella jaksolla punavalkoinen kotijoukkue otti ottelun tiukasti komentoonsa ja kuittasi jaksovoiton sekä täydet kolme sarjapistettä selkeällä erolla vastustajaan 2-0 (5-4, 9-3). Voiton myötä Pöytyä nousi jo tasaisen etelälohkon kolmanneksi.

Avausvuoroparissa kumpikin joukkue onnistui kertaalleen juoksunteossa. Pomarkun täysosuma syntyi välilyönnin turvin, Pöytyän vastaus nähtiin, kun Tapio Mäkipään kakkospuolen lyönti läpäisi polttolinjan ja Joonas Porela porhalsi tasoituksen kotiin. Toisessa vuoroparissa vierailijat tekivät kaksi juoksua. Pomarkku siirtyi johtoon, kun laittoman oloinen lyönti painui sallitusti kakkosjatkeelta läpi. Erikoiset sattumukset eivät tähän päättyneet, kun vierailijat takoivat viimeisellä lyöjällään juoksun kolmospesälle suunnatulla lyönnillä vaarattoman oloisesta kahden palon kakkostilanteesta, lukkarin avittaessa urakkaa vapaataipaleella kolmospesälle. Pöytyä pystyi kuitenkin takomaan omalla vuorollaan neljä juoksua. 2-3- kavennuksen niittasi Jero Talvinen kotiuttamalla Roni Onnelan. Painostus jatkui ja Marlo Jaakkolan lyönti polttolinjaan riitti saattelemaan Porelan kotipesään. Seuraava onnistuminen nähtiin, kun Joel Ilolan kiskaisu yllätti vieraiden polttolinjan ja lyönti hukkui myös kopparilta. Pelivälineen mentyä metsikköön, kotiin ehtivät Mäkipää ja Jaakkola. Numerot muuttuivat tulostaululla 5-3:een. Seuraavassa vuorossa Pomarkku kiri jälleen juoksun päähän, eikä Pöytyä puolestaan saanut juoksua yrityksistä huolimatta. Päätösvuorossa punavalkoinen kotijoukkue ei antanut vierailijoille juurikaan mahdollisuuksia tylyllä ulkopelillään.

Jaksotauon jälkeen Pöytyä onnistui heti sisävuorossaan iskemään kaksi juoksua kakkoskärjellään. Jaakkolan tykitys koppareiden eteen kotiutti Ilolan, perään Heikki Rasilaisen pussinpohjalyönti oli Niklas Kilvelle riittävä. Tasoittavalla ulkokenttä nollasi Pomarkun yritykset täysin. Seuraavassa vuoroparissa Pöytyä siirtyi huonon alun jälkeen pikavauhtia 5-0-johtoon. Jaakkola täräytti perinteisen kumuransa vastustamattomasti kakkosjatkeelle ja Mäkipää riensi kotiin. Ilola pääsi kotipesään vapaataipaleella, Rasilaisen välilyönti puolestaan avitti jälleen Kilven kotiin. Tasoittavalla vieraat pääsivät myös tulostaululle yhdellä onnistumisella pienen paineen päätteeksi. Isännät naputtivat vastaavasti yhden juoksun lisää, kun Gröndahl kiihdytti kotiin Mäkipään löydettyä lyönnille tilaa kolmossaumasta. Pomarkku kavensi numeroita vielä 6-3:een, mutta Pöytyä rankaisi vieraiden ulkokenttää vielä kolmen juoksun verran. Kärkietenijät rakensivat tilanteen päälle, ensimmäinen juoksu nähtiin, kun Onnela käytti harhaheiton hyödykseen. Jatkoa seurasi, kun Mäkipää pamautti pallon kolmosluukkuun ja Gröndahl spurttasi kotipesään. Päätöslukemat 9-3:een iski Konsta Lahtinen tyylipuhtaalla välilyönnillä ja kotiin juoksi Talvinen. Pöytyän ulkokenttä pysäytti vielä ottelun sinetiksi varmasti vieraiden tilanteen rakentelun. Pöytyän parhaana palkittiin tehokkaasti joukkuekavereita pesäväleillä eteenpäin siirrellyt Joonas Porela.

Pöytyän seuraava ottelu pelataan lauantaina 23.7. kello 16.00, kun Kumilaan vieraaksi saapuu lohkoa johtava Helsingin Punamustat.