PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

Pöytyän Urheilijat - Pesäpallo

Pöytyän Urheilijat on Tähtiseura

Pöytyällä pelataan pesäpalloa Kymppi-Katto Areenalla

 

Pesäpalloa pelataan Kaulanperän hiekkanurmikentällä, joka sijaitsee Kumilan kyläyhteisössä, valtatie 9 varrella n. 5 km Kyröstä Loimaalle päin. Kentän osoite on Urheilukentäntie 3, Kumila / Pöytyä. Kaudesta 2014 alkaen kenttä on nimetty päätukija Kymppi-Katto Oy:n mukaan Kymppi-Katto Areenaksi.
Areenalla on 2015 käyttöön otettu sähköinen tulostaulu, jonka mahdollistivat Markku Kaurilan, Lions Club Pöytyän ja Lions Club Karinainen/Kyrön tekemät lahjoitukset.

Yhteystiedot: pj. Paavo Kallio 040 577 5796 kallio.paavo(ät)gmail.com

 

Superpesiskarsintaa 27.8.2017 Pöytyä-Oulun Lippo Pesis - paikalla 980 katsojaa! Kuva: Sami Ruotsalainen

Ajankohtaista

 • 30.05.2023
  Ykköspesiksen Itä-Lännen lipunmyynti käyntiin – valitsijat nimetty tapahtumaan

  Ykköspesiksen Itä-Länsi pelataan 15.7. Kankaanpäässä. Tapahtuman lipunmyynti on nyt alkanut. Päivän aikana nähdään naisten ja miesten Ykköspesiksen Itä-Länsi-ottelut. Myös joukkueiden valitsijat sekä seurajoukkueiden jako Itään ja Länteen on julkistettu.

  Ykköspesiksen Itä-Länsi tekee paluun pesäpallokesään, kun sekä miehet että naiset kohtaavat arvo-ottelun merkeissä ensimmäistä kertaa nykypesäpallossa Kankaanpäässä 15. heinäkuuta. Ykköspesiksen naisten Itä-Länsi pelataan klo 13.00 ja miesten Itä-Länsi klo 16.00. Liput tapahtumaan maksavat 20 euroa ja eläkeläisiltä, opiskelijoilta sekä varushenkilöiltä 18 euroa. Alle 16-vuotiailla on tapahtumaan vapaa pääsy. Liput tapahtumaan myy Tiketti.

  -          On hienoa, että saamme tänä kesänä järjestää Ykköspesiksen Itä-Lännen, ensimmäistä kertaa nykymuodossaan. Odotamme koko perheen tapahtumaan paikalle yli tuhatta kävijää, sanoo tapahtumasta vastaava Kankaanpään Mailan puheenjohtaja Jani Mäntylä.

   

  Valitsijat ja joukkuejako Ykköspesiksen Itä-Länteen

  Ykköspesiksen Itä-Lännessä valitsijoina toimivat naisten puolella Idässä Niko Kaukovalta ja Lännessä Olli-Pekka Pauna. Miesten puolella Idän joukkueen valitsee Teemu Huhtakangas ja Lännen puolella Mika Kulmala.

  Pitkän linjan pesäpallotoimija, nykyisin lappeenrantalaisen Pesä Ysien puheenjohtajana toimiva Niko Kaukovalta tunnetaan parhaiten yli 100 miesten Superpesis-ottelun erotuomarina ja Pesäpalloliiton tuomarijohtajana vuosilta 2014-16. Olli-Pekka Pauna on todellisen pesäpalloperheen isä, joka on vaikuttanut Pöytyän Urheilijoissa jo vuosikausien ajan eri rooleissa.

  Jämijärven kunnan hyvinvointipäällikkö Teemu Huhtakangas pelasi yli 10 vuotta aikuisten pesäpallosarjoissa Superpesistä myöten. Uransa jälkeen Huhtakangas on työskennellyt mm. valmennustehtävissä, Kainuun Pesiksen seuratoiminnan kehittäjänä ja Siilinjärven Pesiksen toiminnanjohtajana. Kankaanpään Mailan kasvatti Mika Kulmala tunnetaan pitkästä pelaaja- ja pelinjohtajaurastaan Superpesiksessä ja Ykköspesiksessä. Kulmala luotsasi tamperelaisen Manse PP:n Superpesikseen kauden 2019 päätteeksi.

  Miesten ja naisten puolella on yhtä monta seurajoukkuetta sekä Idässä että Lännessä.

  -          Koemme tärkeäksi, että joukkuemäärät menivät tasan, jotta pelaajilla on yhtäläiset mahdollisuudet tulla valituksi arvo-otteluun. Saimme mukaan hyvät valitsijat, jotka ovat innoissaan lähteneet rakentamaan joukkueita, sanoo Pesäpalloliiton huippu-urheilujohtaja Miika Rantatorikka.

  Ykköspesiksen Itä-Lännen joukkuejako menee seuraavasti:

   

  Miesten Ykköspesis:
  Itä: Haminan Palloilijat; Jyväskylän Kiri 2020; Jyväskylän Lohi; Kouvolan Pallonlyöjät; Oulun Lippo (Juniorit); Puijon Pesis, Kuopio
  Länsi: Alavuden Peli-Veikot; Kankaanpään Maila; Kannuksen Ura; Loimaan Palloilijat; Seinäjoen Maila-Jussit; Simon Kiri

   

  Naisten Ykköspesis:
  Itä: Janakkalan Jana; Jyväskylän Kirittäret; Kajaanin Pallokerho; Pattijoen Urheilijat, Raahe; Pesä Ysit, Lappeenranta; Puijon Pesis, Kuopio; Raksilan Likat (Oulun Lippo Juniorit); Tyrnävän Tempaus
  Länsi: Jalasjärven Jalas; Laitilan Jyske; Lappajärven Veikot; Mailajuniorit, Kankaanpää; Pesäkarhut, Pori; Pöytyän Urheilijat; Seinäjoen Maila-Jussit; Ylivieskan Kuula

  Miesten Ykköspesiksen Itä-Länsi pelattiin viimeksi Haminassa 2014–16 ja Varkaudessa 2018. Naisten vastaavaa ei ole kertaakaan aiemmin pelattu jaksopelijärjestelmällä, sillä ottelua todistettiinedellisen kerran Ylöjärvellä kaudella 1993.

  Tapahtuman järjestävät yhteistyössä miesten Ykköspesiksessä pelaava Kankaanpään Maila ja naisten Ykköspesistä edustava Mailajuniorit.

   

  Ykköspesiksen Itä-Länsi-tapahtuman aikataulut

  ·       12.00 Portit avautuvat

  ·       13.00 Naisten Ykköspesiksen Itä-Länsi

  ·       n. 15.30 Tauko

  ·       16.00 Miesten Ykköspesiksen Itä-Länsi

  ·       n. 20.00 Tilaisuus päättyy

   

  Liput tapahtumaan: https://www.tiketti.fi/ykkospesis-ita-lansi-2023-kankaanpaa-areena-kankaanpaa-lippuja/91142

   

  Lisätietoja:

  Jani Mäntylä, jani.mantyla@honkatrading.com, 050 3799 998

  Miika Rantatorikka, miika.rantatorikka@pesis.fi, 040 502 2035

  Lue lisää
 • 26.05.2023
  Hippo Superjunnu -pesiskoulut starttaavat kesäkuussa!

  Hippo Superjunnu-pesiskoulut järjetetään tänä kesänä Aurassa, Kyrössä ja Riihikoskella. Mukaan ovat tervetulleita kaikki 8-12 vuotiaat, lisäinfoa löytyy täältä. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: satu.uttula@gmail.com

  Pesikoulun mahdollistavat yhteistyökumppanit OP Vakka-Auranmaa ja Mehiläinen

  Lue lisää
 • 21.05.2023
  Vierastuplasta tiukkojen vääntöjen jälkeen kaksi pistettä

  Pöytyän naisten vieraspelireissu Tyrnvälle ja Ouluun tuotti kaksi pistettä plakkariin. Molemmat ottelut olivat jännittäviä ja tasaisia, Jeren raportit otteluista nyt luettavana: Tyrnävä-PöU ja Oulu-PöU 

  Lue lisää
 • 18.05.2023
  Avausviikonlopusta 5 pistettä naisille

  Pöytyän naisten ykköspesisjoukkue napppasi voitot kauden avausviikonlopun otteluista kun Kymppi-Katto Areenalla kaatui lauantaina 13.5. Kajaanin Pallokerho 2-1 ja sunnuntaina Puijon Pesis Kuopiosta 2-0.

  Jere Hellstenin otteluraportit löytyvät täältä: PöU-KPK ja PöU-Puijo

  Ottelut jatkuvat vierastuplalla 19.5. Tyrnävällä ja 20.5. Oulussa, nämäkin ottelut ovat nähtävissä Ruutu+-palvelussa kuteen kaikki ykköspesiksen sarjaottelut.

  Lue lisää
 • 08.05.2023
  Pöytyä ennakkosuosikkina ykköspesiskauteen

  Naisten ykköspesiksen pelinjohtajat ovat arvioineet Pöytyän sarjan ykköseksi. Sarjan parhaaksi pelaajaksi on arvioissa nostettu Pöytyän Sanni Kyläpekka.

  Lue koko juttu ykköspesiksen omilta sivuilta: www.ykkospesis.fi

  Lue lisää

Suosittele meitä

Facebook Twitter 300Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2022

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi