PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

Pöytyän Urheilijat on Tähtiseura

Pöytyän urheilijat tarjoaa liikunta-, harrastus- ja kilpailumahdollisuuksia pesäpallon parissa kaikille kiinnostuneille tai muiden lajien urheilijoille oheisharjoitteluksi. Järjestämme harrastustoimintaa ja kilpailutoimintaa, jonka tarkoituksena on tuottaa lapsille ja nuorille myönteisiä urheilukokemuksia, henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin kehittämistä sekä liikunnallisen elämäntavan omaksumista sekä väylän edetä pelaajana, valmentajana, tuomarina tai taustatekijänä.

Pesäpalloa pelataan Kaulanperän hiekkanurmikentällä, joka sijaitsee Kumilan kyläyhteisössä, valtatie 9 varrella n. 5 km Kyröstä Loimaalle päin.

 

Superpesiskarsintaa 27.8.2017 Pöytyä-Oulun Lippo Pesis - paikalla 980 katsojaa! Kuva: Sami Ruotsalainen

 • 22.11.2023
  Pesisviihdettä vuoden ympäri - Talvisuper käyntiin 16. joulukuuta Tampereelta

  Uusi talvella pelattava pesäpallon suomenmestaruussarja Talvisuper alkaa joulukuussa.  Talvisuperin miesten sarja käynnistyy 16. joulukuuta Tampereelta ja naisten sarja 7. tammikuuta Joensuusta. Lipunmyynti Talvisuperin otteluihin käynnistyy 11. joulukuuta.

  Pesäpallossa alkaa talvikaudella uusi Talvisuper-sarja, jossa ratkotaan talvikauden Suomen mestaruudet. Kaikkiaan Talvisuperia pelataan yli 70 ottelua ottelua halleissa, joissa olosuhteet ovat mahdollisimman otolliset pesäpallon pelaamiseen. Miesten Talvisuperia pelataan Kuopiossa, Joensuussa, Kempeleessä, Seinäjoella, Tampereella ja Alajärvellä. Naisten Talvisuperia pelataan Joensuussa, Lapualla, Seinäjoella, Porissa, Raumalla ja Tampereella.

  Jokaiseen halliin mahtuu katsojia paikan päälle otteluihin. Talvisuper-otteluiden lipunmyynti käynnistyy 11. joulukuuta. Liput myy Ticketmaster. Lisäksi Ruutu näyttää suorana kaikki Talvisuperin ottelut.

  ”Tämä on suora vastaus kuluttajien toiveisiin – tarjoamme pesisviihdettä vuoden ympäri. Pystymme palvelemaan nyt aiempaa paremmin pesäpalloheimoamme, kun Superpesis saa rinnalleen uuden Talvisuperin. Tarkoituksenamme on kehittää Talvisuperista pysyvä kilpailullinen tuote talvikauteen kaikille pesiksen ystäville. Tuleville vuosille onkin jo mietinnässä paljon uusia kehitysideoita, jolla lisäämme Talvisuperin mielenkiintoa entisestään”, sanoo Superpesiksen toimitusjohtaja Olli Aro.

  Miesten ja naisten joukkueet pelaavat kahdessa lohkossa

  Talvisuperissa miesten ja naisten joukkueet on jaettu kahteen lohkoon, ja runkosarja pelataan yksinkertaisena sarjana. Naisten kaikki Superpesis-joukkueet pelaavat Talvisuperia, ja miesten Superpesis-joukkueiden lisäksi miesten Talvisuperia pelaa Puijon Pesiksen Ykköspesis-joukkue. Runkosarja pelataan kahdessa alkulohkossa yksinkertaisena sarjana.

  Miesten Talvisuper käynnistyy 16. joulukuuta Tampereelta B-lohkon ottelulla, jossa toisensa kohtaavat Vimpelin Veto ja Manse PP. Miesten ottelut jatkuvat joulun välipäivinä Kuopiossa, jossa pelataan sekä A- ja B-lohkon otteluita 28.–29. joulukuuta.

  Miesten A-lohkossa pelaavat: Imatran Pallo-Veikot, Joensuun Maila; Kempeleen Kiri; Kiteen Pallo; Pattijoen Urheilijat, Raahe; Puijon Pesis, Kuopio ja Sotkamon Jymy. B-lohkossa pelaavat Alajärven Ankkurit; Haminan Palloilijat; Hyvinkään Tahko; Kouvolan Pallonlyöjät; Manse PP; Seinäjoen JymyJussit ja Vimpelin Veto.

  Naisten Talvisuper alkaa 7. tammikuuta Joensuusta, jossa A-lohkossa vastakkain asettuvat Joensuun Maila ja Jyväskylän Kirittäret. Tammikuussa naisten A-lohko pelaa otteluitaan myös Alajärvellä ja Lapualla. Naisten B-lohkon ottelut käynnistyvät 3. helmikuuta Porista.

  Naisten A-lohkossa pelaavat Hyvinkään Tahko; Joensuun Maila; Jyväskylän Kirittäret; Lapuan Virkiä; Mailattaret, Vaasa ja Seinäjoen Maila-Jussit. B-lohkossa pelaavat Fera, Rauma; Haminan Palloilijat; Manse PP; Pesäkarhut, Pori; Pöytyän Urheilijat ja Roihuttaret, Helsinki.

  Talvisuper huipentuu lopputurnaukseen, jossa ratkaistaan Talvisuperin Suomen mestaruus. Välierissä A-lohkon voittaja saa vastaansa B-lohkon toiseksi sijoittuneen joukkueen ja B-lohkon voittaja saa vastaansa A-lohkon toiseksi sijoittuneen joukkueen. Voittajat etenevät loppuotteluun ja häviäjät pronssiotteluun. Naisten Talvisuperin lopputurnaus pelataan 23.–24.3. Seinäjoella ja miesten lopputurnaus 6.–7.4. Joensuussa.  

  Talvisuper korvaa aiemmin pelatun miesten ja naisten pesäpallon Halli-SM:n ja satunnaisesti pelatut joukkueiden väliset harjoitusottelut.

  Lue lisää
 • 26.10.2023
  Pöytyä ja Janakkala yhteistyöhön

  Kuva: Timo Kesti

  Pöytyän Urheilijat ja Janakkalan Jana ovat solmineet yhteistyö- ja farmisopimuksen kaudelle 2024. Pöytyän Urheilijat pelaavat Naisten Superpesistä ja Janakkalan Jana pelaa Naisten Ykköspesistä kaudella 2024. Farmisopimus mahdollistaa joustavan pelaajaliikenteen seurojen välillä ja lisää seurojen välistä yhteistyötä.

  ”Pöytyällä on iso 18 pelaajan harjoitusryhmä ja sopimuksen myötä Pöytyän naisten Superpesisjoukkueen pelaajilla on mahdollisuus nyt pelata ykköspesistä, mikäli paikka Superpesisjoukkueesta ei aukea. Tämä on erittäin tärkeä asia Pöytyälle ” toteaa Pöytyän seurajohtaja Paavo Kallio. ”Uskon yhteistyön olevan hyvällä pohjalla, koska Pöytyän uusi pelinjohtaja Mika Lehto toimi menestyksekkäästi viime kaudella Janakkalan pelinjohtajana ja tuntee seuran ja joukkueen hyvin” Kallio jatkaa.

  Janakkalalle sopimus tuo käyttöön useita Superpesispelaajia, jotka täydentävät Janan kokoonpanon erittäin kilpailukykyiseksi ykköspesiksessä.

   ”Aloitamme yhteistyön Pöytyän Urheilijoiden kanssa innokkaina ja luottavaisina ja uskomme yhteistyön olevan mutkatonta ja hedelmällistä molempien joukkueiden näkökulmista” sanoo Janan Hannaleena Vainio.

   

  Lisätietoja:

  Paavo Kallio 040 577 5796                          Hannaleena Vainio 040 758 8115

  Lue lisää
 • 21.10.2023
  Pesäpallokauden parhaat palkittu - Pöytyä vahvasti esillä

  Pesäpallokauden 2023 päätöstä juhlittiin Gaalatilaisuudessa Helsingin Kalastajatorpalla perjantaina 20.10. Pöytyälle tuli tilaisuudessa hienosti palkintoja: 

  Ykköspesiksen vuoden naispesäpalloilija: Essi Ilmanen; Pöytyän Urheilijat
  Pöytyän Urheilijoiden kasvatti oli merkittävässä roolissa nostamassa seuraa takaisin Superpesikseen.

  Vuoden pelinjohtaja, Naisten Ykköspesis: Aleksi Mäkelä; Pöytyän Urheilijat
  Aleksi Mäkelä koki Pöytyällä tunneskaalan laidasta laitaan, rajusta pettymyksestä suurimpaan
  mahdolliseen riemujuhlaan. Epäonnisenkin putoamisen jälkeen.

  Vuoden tyttölukkari: Lydia Eskola; Laitilan Jyske
  Pöytyän kasvatti ja ykköpesisjoukkueen lukkari pelasi hienon kauden myös yhteistyöseura Laitilan Jyskeessä.

  Lue lisää
 • 15.10.2023
  Kausikortit tarjousmyynnissä

  Superpesiskauden 2024 kausikortit ovat nyt ennakkomyynnissä.  Kaikkiin Kumilassa pelattaviin runkosarjaotteluihin (naisten Superpesis, muut sarjat) oikeuttava kausikortti maksaa 120€ ja siihen saa oma nimetyn paikan 50€ lisähinnalla. Tämä hinta on voimassa 31.12.2023 asti, sen jälkeen kausikortin hinta on 140€.

  Kausikortin saat helpoiten verkkokaupasta Nettilippu.fi Jos tarvitset esim. lahjakortin isänpäiväksi tai pukin konttiin, ole yhteydessä O-P:hen (WhatsApp/tekstari varmin): 0405013648.

  Nettilipusta saa myös kesän otteluliput, jotka tulevat myyntiin kun otteluohjelmat julkaistaan. 

  Lue lisää
 • 06.10.2023
  V-S Pesiksen palkitsemisristeilyllä palkintoja Pöytyälle

  Varsinais-Suomen Pesiksen perinteinen palkitsemisristeily järjestettiin 29.-30.9. Tallink Siljan Baltic Princess-aluksella. Huomionosoituksia tuli mukavasti myös Pöytyälle:

  Vuoden 2023 naispelaaja on Pöytyän Essi Ilmanen, joka pelasi hienon kauden ykköspesiksessä. Essi valittiin ykköspesiksen Itä-länteen ja kesäkuun pelaajaksi. Hän oli  naisten ykkäspesiksen tehotilaston ylivoimainen voittaja ja lyöjätilaston 5.

  Vuoden pesisteko:
  Pöytyän naisten nousu superiin

  Vuoden seura-aktiivit (Pöytyän Urhelijat):
  Jorma Rouhiainen & Susanna Simola:
  Molemmilla pitkäjänteistä työskentelyä vapaaehtoisesti. Ovat ottaneet menneinä vuosina paljon vastuuta myös seuran toiminnasta. Ovat aina valmiina haasteisiin ja eikä voi jättää myöskään mainitsematta, että Susanna on Pöytyän maineikkaan rumpuryhmän perustajajohtaja.

   

  Lue lisää

Suosittele meitä

Facebook Twitter 300Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2022

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi