PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

Pöytyän Urheilijat - Pesäpallo

Pöytyän Urheilijat on Tähtiseura

Pöytyällä pelataan pesäpalloa Kymppi-Katto Areenalla


Pesäpalloa pelataan Kaulanperän hiekkanurmikentällä, joka sijaitsee Kumilan kyläyhteisössä, valtatie 9 varrella n. 5 km Kyröstä Loimaalle päin. Kentän osoite on Urheilukentäntie 3, Kumila / Pöytyä. Kaudesta 2014 alkaen kenttä on nimetty päätukija Kymppi-Katto Oy:n mukaan Kymppi-Katto Areenaksi.
Areenalla on 2015 käyttöön otettu sähköinen tulostaulu, jonka mahdollistivat Markku Kaurilan, Lions Club Pöytyän ja Lions Club Karinainen/Kyrön tekemät lahjoitukset.


Superpesiskarsintaa 27.8.2017 Pöytyä-Oulun Lippo Pesis - paikalla 980 katsojaa! Kuva: Sami Ruotsalainen

Ajankohtaista

 • 08.07.2020 - Antti Vallivuori
  Perhepesistä Kyrön koululla

  Perhepesis

  PöU pesiskutsuu kaikki lapset ja aikuiset liikkumaan ja pelaamaan yhdessä!
  Liikuntatapahtuma, jossa liikutaan, leikitään ja tutustutaan pesäpalloon, lapset ja aikuiset yhdessä. Aikaisempaa lajikokemusta ei vaadita. Mukaan saa tulla niin lajiin ensimmäistä kertaa tutustuvat, kuin myös kokeneemmatkin pelurit.
  Aikuinen voi olla esimerkiksi oma vanhempi, isovanhempi, kummi tai vaikka tuttava. Riittää kun saavutte paikalle pelaamiseen
  ja liikkumiseen sopivassa sään mukaisessa varustuksessa. Mukaan voivat tulla kaikki lapset, jotka osaavat itse jo kävellä. Aikuiset ja lapset harjoittelevat välillä omissa ryhmissään, joten lapsen on pystyttävä toimimaan ilman vanhempia.
  Pelaamiseen tarvittavat välineet löytyvät seuraltamme. Välineet ovat tapahtuman ajan henkilökohtaisessa käytössä hygieniasyistä.
  Perhepesis järjestetään elokuussa t orstaisin klo 18.00 - 19.30 Kyrön alakoulun hiekkakentällä.
  Ilmoittautuminen viimeistään päivää ennen tapahtumaa: a.vallivuori@gmail.com.
  Ilmoittautumisessa mukana osallistujien koko henkilötunnus, puhelinnumero ja osoite postinumeroineen sekä minkä hintaisen passin osallistuja ottaa.
  Hinta:
  Lapset 20 euroa , sisältää pesispassin ja Sporttiturva-vakuutuksen.
  Aikuiset 50 euroa , sisältää harrastepassin ja Sporttiturva-vakuutuksen TAI
  Aikuiset 30 euroa , sisältää harrastepassin ilman vakuutusta.
  Tervetuloa liikkumaan ja pelaamaan yhdessä PÖUn Perhepesikseen!
  Lisätietoja :
  Juniorivalmennuspäällikkö Antti Vallivuori
  +358400774168
  a.vallivuori@gmail.com

  Lue lisää
 • 30.06.2020 - Jere Hellsten
  B-pojat raapivat pisteen Pohjanmaalta

  Seinäjoki - PöU 2-1k (1-2, 4-1, 0-0, 3-1)

  B-poikien kamppailut Poikien Superpesiksessä jatkuivat maanantaina, kun joukkue matkusti sateiselle Seinäjoelle Maila-Jussien vieraaksi. Heti avausvuoroparissa oli nähtävissä koko ensimmäisen jakson kaava, kun molemmat joukkueet pelasivat tiivistä ulkopeliä. Toisessa vuoroparissa Seinäjoki siirtyi 1-0-johtoon, kun kotiutuslyönti upposi kolmoskopparin eteen. Pöytyä pystyi kuitenkin tasoittavallaan vastaamaan huutoon, kun kahden palon tilanteessa Joel Ilolan tykitys takakentälle yllätti isäntien kopparit ja peliväline meni iloisesti takaa läpi ja Ilola kiersi samalla kunnarin tyhjään kenttään. Hetkeä myöhemmin punavalkoiset siirtyivät 1-2- johtoon, kun Elmeri Iivosen kolmospuolen välilyönti kotiutti kunnarintekijän. Nämä jäivät lopulta myös koko avausjakson päätöslukemiksi, sillä kummallakin joukkueella oli suuria vaikeuksia rakentaa kotiutustilanteita. Pöytyän puolelta etenkin lukkari Iivonen onnistui ilkeillä syötöillään läpi ottelun mainiosti sotkemaan Maila- Jussien sisäpeliä.
  Tauon jälkeen Pöytyä aloitti sisävuorolla ja sai luotua ajolähtötilanteen, josta Lauri Kallio onnistui kakkospuolen lyönnillään saattelemaan Ilolan jälleen kotipesän turvaan. Kotijoukkue teki tasoittavallaan myös yhden juoksun, kun lyönti meni kopparien eteen. Toisessa vuoroparissa vieraiden sisäpeli oli edelleen ensimmäisen jakson tapaan haastavaa. Maila-Jussit onnistuivat jälleen kertaalleen juoksunteossa. Kahdessa seuraavassakin vuoroparissa Pöytyän sisäpeli oli tukkoista, eikä joukkueen pelaaminen lähtenyt kunnolla rullaamaan vastustajan lukkarin asettaessa myös haasteensa. Kolmannessa vuoroparissa isännät tekivät toisen jakson päätöslukemiksi 4-1 kahdella peräkkäisellä onnistumisella. Jaksovoitot menivät tasan 1-1 ja edessä oli ratkaisun hakeminen supervuorosta, jonka Seinäjoki aloitti sisävuorolla.
  Kotijoukkue onnistui rakentamaan heti kärjellään ajolähtötilanteen, Pöytyän ulkokenttä kuitenkin selvitti painostuksen hienosti ja teki tilanteesta kaksi paloa. Maila-Jussit saivat rakennuttua vielä yhden kotiutuspaikan, joka kuitenkin kuivui kopinnostopaloon. Tasoittavalla Pöytyälle puolestaan tarjottiin voiton avaimia useaan otteeseen. Lähimmäs voittojuoksua pääsi Heikki Veijalainen, joka porhalsi ykköspesältä aina kotiin saakka, mutta paloi aivan kotipesän kynnykselle, Veijalaisen menoa siivitti pahasti kakkospesältä harhaan mennyt polttoheitto. Punavalkoiset pääsivät vielä kahdesti yrittämään voittojuoksun tekoa, mutta ratkaisulyönnit eivät tuoneet toivottua tulosta. Supervuoro päättyi tasan 0-0 ja edessä oli kotiutuskisa. Seinäjoen viidestä parista kolme teki juoksun, mukaan mahtui muun muassa kotiutus läpilyönnillä ja kolmosjatkeelta. Tasoittavalla Pöytyän kolme ensimmäistä paria epäonnistuivat, jonka jälkeen kotijoukkue peruutteli kentän rajoille katkomaan läpilyöntiä. Vierailijat tekivät kuitenkin yhden juoksun parin Antti Tuuppa-Oskari Vänttinen onnistuttua. Seinäjoki korjasi kotiutuskisan voiton lopulta 3-1 ja voitti koko ottelun jaksoin 2-1. Pöytyä ei kuitenkaan lähtenyt Pohjanmaalta tyhjin käsin, sillä tulos takasi yhden pisteen sarjataulukkoon. Pöytyän parhaina palkittiin Joel Ilola ja Elmeri Iivonen.
  B-poikien seuraava ottelu pelataan maanantaina 13.7 kello 18.00, kun Kumilaan vieraaksi saapuu Hyvinkään Tahko.
  - Jere Hellsten

  Lue lisää
 • 24.06.2020 - Jere Hellsten
  ​B-pojille kotikentältä täysi pistepotti

  PöU- Jyväskylä 2-0 (6-5, 9-2)

  Pöytyän pelit poikien superpesiksessä jatkuivat, kun Kumilan lämpimään maanantai-iltaan vierailulle saapui Jyväskylän Kiri. Kotijoukkue starttasi ottelun terävällä ulkovuorolla, jossa jyväskyläläiset eivät saaneet tilanteita aikaan. Pöytyä puolestaan pystyi tasoittavalla pyörittämään hyvin sisäpeliään ja joukkue onnistuikin kolmesti juoksunteossa. Avausjuoksu näki päivänvalon, kun ajolähtötilanteessa heitto kolmospesälle meni harhaan ja Joel Ilola käytti sen hyväkseen. Lukemat muuttuivat 2-0:aan, kun Heikki Veijalaisen lyönti polttolinjaan riitti saattelemaan Veikka Hurmeen kotipesään. Punavalkoisten kolmas täysosuma syntyi Elmeri Iivosen kolmospuolen välilyönnillä, jonka turvin kotiin kiiruhti Oskari Kallio. Toisessa vuoroparissa kumpikin joukkue teki yhden juoksun. Pöytyältä Hurme onnistui kotiuttamaan Oskari Vänttisen, kun lyönti meni polttolinjasta läpi aina koppareille saakka. Kolmannessa vuoroparissa vierailijat kavensivat lukemat 4-3:een, kun lyönnit pomppivat hieman isäntien räpylöissä. Tasoittavalla Pöytyä kuitenkin onnistui kahdesti saattelemaan etenijän kotipesään. Ensin Hurme roikotti lyöntinsä kolmospuolelle ja Kallio pyyhälsi kotiin. Seuraava juoksu nähtiin, kun Ilola karkasi kolmospesältä ovelasti kotiin, sen jälkeen kun Kirin koppari pudotti Rasmus Toivosen lyönnin kenttään. Päätösvuoroparissa jyväskyläläiset saivat vielä painostuksen päälle ja nousivat jälleen juoksun päähän kotijoukkueesta onnistuneilla kotiutuslyönneillä kopparien eteen ja polttolinjaan. Pöytyän ulkokenttä onnistui kuitenkin hyvin pysäyttämään vieraiden tasoitusyritykset ja näin avausjakson voitto kirjattiin kotijoukkueelle niukasti 6-5.
  Jaksotauon jälkeen punavalkoinen kotijoukkue sai peliin jälleen lentävän lähdön, kun läpi ottelun hyvin toiminut Pöytyän kärki rakensi ajolähdön, josta Hurme kiitti ja tälläsi pallon kopparien eteen ja kotiin pinkoi Vänttinen. Painostus tuotti lisää tulosta, kun Iivosen kakkosrajanäppi oli Kalliolle riittävä. Kolmas täysosuma syntyi heti perään Veijalaisen tyylipuhtaalla välilyönnillä, jolla kotiin riensi Ilola. Jyväskylä ei omalla tasoittavallaan onnistunut tekemään juoksuja. Toisessa vuoroparissa kotijoukkue onnistui kertaalleen, kun Antti Tuupan lyönti upposi ulkopelaajien väliin ja Iivonen toi juoksun kotipesään. Vierasjoukkue kavensi tasoittavallaan numerot 4-2:een ulkokentän hieman haparoitua. Seuraavassa vuoroparissa isännät repäisivät jo ratkaisevan tuntuisen eron , kun joukkue takoi neljä juoksua lisää Kirin jäädessä nollille. Pöytyän juoksukarkelot aloitti Hurme, jonka lyönti keskelle kenttää kotiutti Vänttisen. Hetkeä myöhemmin Joonas Toivosen lyönti takakentälle kotiutti edellisen juoksun lyöjän. Vuoroparin juoksusaldo täyttyi, kun polttoheitto meni pahasti kolmospesältä harhaan ja sen turvin kotiin ehtivät R. Toivonen ja Severi Ketola. Päätösvuoroparissa Pöytyä jatkoi tasaista menoaan ja teki vielä yhden juoksun , kun parivaljakko J. Toivonen- Ilola onnistui. Viimeisessä ulkovuorossa kotijoukkue ei antanut vieraille enää mahdollisuuksia, vaan teki lukkari Iivosen johdolla kolme nopeaa paloa ykköselle. Toisen jakson voitto meni Pöytyälle selkeästi juoksuin 9-2 ja joukkue nappasi samalla täydet kolme pistettä puhtaalla 2-0-voitolla. Kotijoukkueen parhaina pelaajina palkittiin Veikka Hurme ja Elmeri Iivonen.
  Poikien Superpesis jatkuu Pöytyän osalta maanantaina 29.6. Seinäjoella, kun joukkue matkaa Maila-Jussien vieraaksi. Seuraava kotiottelu pelataan maanantaina 13.7. kello 18.00 Kumilan Kymppi-Katto Areenalla, kun vastustajaksi saapuu Hyvinkään Tahko.
  - Jere Hellsten

  Lue lisää
 • 23.06.2020
  Hippo Superjunnu myös Paattisilla!

  Heinäkuussa Hippo Superjunnu järjestetään myös Paattisilla. Kaikki osallistujat ovat vakuutettuja, pesispassia varten tarvitaan hetu. Tervetuloa mukaan!

  Lue lisää
 • 22.06.2020 - Jere Hellsten
  Poikien Superpesis käyntiin Kumilassa

  PöU- KaMa 0-2 (3-5, 2-17)


  Maanantai-iltana Kumilan Kymppi- Katto Areenalla nähtiin kuuden vuoden tauon jälkeen Poikien Superpesistä, kun Pöytyä kohtasi kauden avausottelussaan Kankaanpään Mailan. Kamppailun avausjuoksusta vastasi kotijoukkue, kun ajolähtötilanteessa Joonas Toivosen lyönti tuotti vaikeuksia KaMan kopparille, sen turvin Veikka Hurme spurttasi kotipesään. Kankaanpää onnistui omassa ensimmäisessä sisävuorossaan myös kertaalleen juoksunteossa. Peli oli läpi ensimmäisen jakson varsin tasaista vääntöä, vierailijat onnistuivat kolmannessa vuoroparissa muutamalla peräkkäisellä onnistumisella repäisemään itselleen 1-5- johtoaseman. Päätösvuoroparissa Pöytyä kampesi itsensä vielä mukaan voittotaisteluun, kun Antti Tuuppa sivalsi pallon kakkospuolelta läpi kunnarin arvoisesti, lyönnillä kotiin kiiruhti myös Joonas Toivonen. Punavalkoiset pääsivät vielä pyörittämään peliä kärkietenijöillään, mutta lisäjuoksuja ei kuitenkaan enää nähty. Näin avausjakson voitto karkasi Kankaanpäähän juoksuin 3-5.
  Jaksotauon jälkeen ensimmäinen vuoropari edettiin vielä tasaisissa merkeissä. Pöytyän sisäpeli yskähteli toisella jaksolla pahasti, eikä joukkue saanut millään rakennettua tilanteita, KaMa puolestaan sai jakson edetessä pelinsä todenteolla rullaamaan ja takoi juoksuja surutta Pöytyän ulkokenttään. Vieraiden toisen jakson myllytyksessä nähtiin peräti kolme kunnaria, joista kaikki syntyivät kakkospuolen läpilyönneillä. Pitkät ja raskaat ulkovuorot lämpimässä kelissä söivät vielä entisestään tehoja isäntien pelistä. Pöytyän saapuessa viimeiseen sisävuoroonsa lukemat olivat tulostaululla karut 0-17. Nollille punavalkoiset eivät kuitenkaan jääneet, sillä Lauri Kallion lyönti painui takakentältä läpi ja sen avustuksella hän ehti kiertämään kunnarin tyhjään kenttään. Toinen täysosuma nähtiin heti perään, kun Oskari Vänttisen lyönti saatteli kunnarintekijän kotipesään. Tämän jälkeen kotijoukkueen juoksuhanat menivät jälleen kiinni ja KaMa kuittasi toisen jakson voiton numeroin 2-17 ja samalla koko ottelun jaksoin 0-2. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Joonas Toivonen ja Joel Ilola.
  Pöytyän pelit Poikien Superpesiksessä jatkuvat maanantaina 22.6. kello 18, kun Kumilaan vieraaksi saapuu Jyväskylä.
  - Jere Hellsten

  Lue lisää

Suosittele meitä

Facebook Twitter 300Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi