PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

Pöytyän Urheilijat - Pesäpallo

Pöytyän Urheilijat on Tähtiseura

Pöytyällä pelataan pesäpalloa Kymppi-Katto Areenalla


Pesäpalloa pelataan Kaulanperän hiekkanurmikentällä, joka sijaitsee Kumilan kyläyhteisössä, valtatie 9 varrella n. 5 km Kyröstä Loimaalle päin. Kentän osoite on Urheilukentäntie 3, Kumila / Pöytyä. Kaudesta 2014 alkaen kenttä on nimetty päätukija Kymppi-Katto Oy:n mukaan Kymppi-Katto Areenaksi.
Areenalla on 2015 käyttöön otettu sähköinen tulostaulu, jonka mahdollistivat Markku Kaurilan, Lions Club Pöytyän ja Lions Club Karinainen/Kyrön tekemät lahjoitukset.


Superpesiskarsintaa 27.8.2017 Pöytyä-Oulun Lippo Pesis - paikalla 980 katsojaa! Kuva: Sami Ruotsalainen

Ajankohtaista

 • 31.10.2020 - Olli-Pekka Pauna
  Naisten treenikausi käyntiin hienojen uutisten saattelemana!

  Vahva yhteistyö käynnistyy Laitilan Jyskeen kanssa


  Varsinais-Suomen pesäpallon vahvat toimijat PöU pesis ja Laitilan Jyske ovat sopineet pitkäjänteisestä yhteistyöstä naispesäpallon kehittämiseksi. Tavoitteena on rakentaa omalle lähialueelle vahva ja toimiva pelaajapolku pesiseskarista Superpesikseen asti.
  Tulevalla kaudella tämä tarkoittaa konkreettisesti sitä, että muutaman vuoden tauon jälkeen Varsinais-Suomessa pelataan jälleen tyttöjen Superpesistä Laitilan Jyskeessä ja Pöytyän B-ikäiset pelaajat ovat mukana joukkueessa saaden tärkeitä oman ikäluokan pelejä.
  Tärkeänä osana yhteistyötä on farmisopimus, joka mahdollistaa Suomensarjan pelaamisen kovatasoisessa ja tavoitteellisessa Jyskeen joukkueessa niille Pöytyän pelaajille, joille ei ole vielä tarjolla vakituista paikkaa ykköspesisjoukkueessa.


  Aleksi Mäkelä mukaan valmennustiimiin


  Naisten uutena kakkospelinjohtajana ja valmentajana aloittaa kokenut huippupesäpalloilija Aleksi Mäkelä. Loimaan Palloilijoiden kasvatti on saavuttanut Suomenmestauuden 2007 Hyvinkään Tahkossa  ja pelannut viimeksi valtakunnan tasolla 2016 Pöytyän ykköspesisjoukkueessa. Siviilissä Säkylässä matematiikan opettajana toimivan Alen sopimus on kaksivuotinen. PöU pesis toivottaa Alen lämpimästi tervetulleeksi tiimiin!


  Lue lisää
 • 25.10.2020 - Olli-Pekka Pauna
  Kauden 2020 päätös Kymppi-Katto Areenalla

  Kauden päätöstilaisuus vietettiin sunnuntaina Kymppi-Katto Areenalla. Paikalla oli pilvipoutaisessa syyssäässä iso joukko pelaajia, vanhempia ja vetäjiä.
  Tarjolla oli kahvia ja pullaa aikuisille ja limsaa, mehua ja pullaa nuoremmalle väelle.

  Katso palkitut täältä  Lue lisää
 • 22.10.2020 - Olli-Pekka Pauna
  Naisten joukkue kaudelle 2021 lähes koossa

  Pöytyän naiset jatkavat neljättä kautta Ykköspesiksessä. Pelinjohtajana jatkaa tuttu Juhani "Kake" Rannikko, kakkospelinjohtaja on vielä haussa. Valmennustiimiin on saatu vahvasti uusia tekijöitä ammattivalmentaja Janne Keräsen vetäjätiimistä: Janne itse vastaa fysiikka- ja juoksuvalmennuksesta ja lisäksi mukana ovat Jani Konttila (liikkuvuus, fysiikka) ja Tiiu Nieminen (hyvinvointi & henkinen valmennus, hieronta). Joukkueenjohtajana jatkaa Johanna Ilmanen.


  Viime kauden joukkueesta Superpesikseen siirtyivät Elisa Pauna (Pesäkarhut) ja Sylvi Pellonperä (MansePP), Nora Pilbacka ei jatka Pöytyällä. Kaikki muut jatkavat myös kaudella 2021.


  Uusina pelaajina Pöytyälle saapuvat Vilja Ahola (19) (Hämeenkyrön Räpsä) ja Veera Toikka (18) (Haminan Palloilijat).

  Vilja on Pöytyällä jo viime kaudella pelanneen Venla Aholan pikkusisko ja pelannut sisäpelissä etenijänä ja ulkopelissä pääasiassa etukentällä. Veeran ulkopelipaikka on lukkari ja sisäpelissä kotiuttaja.


  Lisäksi sopimukset on tehty neljän oman kasvatin kanssa: Lydia Eskola (15), Laura Musku (15), Siiri Riitamaa (16) ja Taru Värri (24) liittyvät nyt mukaan joukkueen harjoitusryhmään hakemaan pelipaikkaa ensi kaudeksi.


  Yhteensä pelaajaringissä on nyt 17 pelaajaa. Pelaajalista on päivitetty tänne  Lue lisää
 • 02.10.2020
  Pöytyän kasvatit Superpesiksen kärkiseuroihin!

  Kuva: Paula Pellonperä

  Pöytyän pesäpallo on tyytyväinen ja ylpeä lahjakkaiden kasvattiensa ottaessa seuraavan askeleen pesisurallaan huippuseurassa.
  Elisa Pauna (s. 2000) siirtyy Porin Pesäkarhuihin ja Sylvi Pellonperä (s. 2001) MansePP:n joukkueeseen. Molemmat ovat pelanneet koko aikaisemman aikuisajan uransa Pöytyällä ja olleet mukana isossa roolissa nostamassa pöytyäläistä pesäpalloa sen nykyiselle tasolle.  Molemmilla on taskussaan myös B-tyttöjen Suomenmestaruus vuodelta 2019 yhteistyöseura Rauman Feran riveistä, Sylvillä lisäksi hopeaa kuluneelta kaudelta Ferasta.


  PöU pesis kiittää Elisaa ja Sylviä hienosta yhteisestä ajasta ja toivottaa onnea ja menestystä uusissa haasteissa!


  Linkit seurojen julkistuksiin: Pesäkarhut  MansePP


  Lue lisää

Suosittele meitä

Facebook Twitter 300Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi