TERVETULOA HIIHTOKOULUUN!

Hiihtokoulun kevätlukukausi alkaa torstaina 5.1. Harjoitusohjelman löydät tästä.

 

Hiihtoharjoitukset Haukkavuoren ulkoilualueella torstaisin klo. 18.00–19.30. Mukaan säänmukainen vaatetus ja ohjelmaan kirjatun hiihtotyylin mukaiset välineet, valmiiksi huollettuina. Mikäli pakkasta on -10°C tai enemmän, on harjoitus perinteisellä. Pakkasen ollessa -16°C tai enemmän, harjoitukset perutaan.

 

HUOM! Alle 6-vuotiailla pikkuhiihtäjillä tulee olla oma aikuinen mukana harjoituksissa koko ajan ja pikkuryhmän hiihtotyyli on aina perinteinen.

 

Syyskuun tiedote luettavissa täällä. 

Loka-marraskuun tiedote täällä.

 

Tervetuloa kaikenikäiset lapset ja nuoret Pöytyän Urheilijoiden Hopeasompa-kouluun eli tutummin Hopikseen. Myös alle 6-vuotiaat hiihtäjänalut voivat osallistua yhdessä oman huoltajan kanssa. Isompienkin lasten vanhemmat ovat tervetulleita hiihtokouluun ja toimimaan vaikkapa harjoitusten apuvetäjinä.

Aloitamme joka torstai klo 18.00 ryhmänjaolla ja nimenhuudolla. Hiihtokoulussa ulkoillaan, pelataan, leikitään ja tutustutaan hiihtoon ja sen eri harjoitusmuotoihin — leikin varjolla. Syyskaudella olemme alkuun

Haukkavuoressa ja myöhemmin kelien huonontuessa siirrymme Kisariihen isoon saliin. Lumen tultua harjoitukset siirtyvät takaisin Haukkavuoreen.

Pöytyän Urheilijat / Hiihto visiona on mahdollistaa lumiliikkumisen riemun
koko perheelle. Lapsi/Nuori voi edetä hiihtokoulussa kahdella tapaa; harrastaa ja nauttia lumiliikunnasta ilman kilpailemista (hiihtokoululainen) tai tähdätä tavoitteellisesti harjoittelemaan ja kilpailemaan maastohiihdossa (ski teamiläinen). Hiihtokoululainen voi hakea milloin tahansa Ski Team -ryhmään tai siirtyä Ski Team -ryhmästä hiihtokoululaiseksi.

Ski Team -ryhmä, joka on tarkoitettu tavoitteellisesti kilpatasolla hiihtoa harrastaville lapsille ja nuorille. Ski Team-ryhmän kummina toimii Suomen A-maajoukkuehiihtäjä, Pöytyän Urheilijoiden kasvatti Johanna Matintalo.

Pöytyän Urheilijat / Hiihtojaosto kustantaa jokaiselle hiihtokoululaiselle Skipassin, joka sisältää vakuutuksen ja oikeuttaa osallistumaan kilpailuihin. Skipassi hankitaan kaikille hiihtokoululaisille. Vanhempien tulee rekisteröityä suomisport-palveluun ja lähettää lapsen sportti-ID-tiedot sähköpostitse ilmoittautuminen@poytyanurheilijat.fi.Tässä ohje hiihtokoululaisen huoltajille ja täältä löytyvät tarkat ohjeet Suomisport-rekisteröitymiseen.

Mukaan tarvitset:

 • Kelin mukaiset liikuntavarusteet (kevyt verryttely- tai tuulipuku, sekä lenkkitossut, tarvittaessa pipo ja hanskat, Kisariihessä sisäliikuntavarusteet). Haukkavuoressa liikumme ulkona lenkkipolulla ja Kisariihessä sisällä liikuntasalissa.
 • Vaihtovaatteet/lämmint vaatetta harjoitusten jälkeen.
 • Sisäliikunnassa sisäkengät tai -tossut.
 • Juomapullon (ja –vyön), juomaksi vettä tai mehua.
 • Kävelysauvoja ja hiihtovarusteita voi vuokrata vaikka koko harjoituskaudeksi. Vuokraajien tulee olla paikalla hyvissä ajoin ennen harjoitusten alkua.

Kustannukset

 

- Hiihtokoulun kausimaksu 40 € (elo-huhtikuu) sisältäen Ski passi/lisenssi, kilpailujen osallistumismaksut, retkipäivien ja kisareissujen maksuja ja alennuksia
- Seura kustantaa jokaiselle Ski-passin (25/75 €) sis. vakuutuksen seuran toiminnassa/harjoituksissa.

Leirejä varten suositeltavaa olla oma matkava-kuutus, joka korvaa mm. leirin peruuntumisen

 

HUOM!

 • Mikäli tarvitset apua kaluston kanssa (esim. pitovoitelu tai lainasauvat), saavuthan paikalle hyvissä ajoin ennen hiihtokoulun alkua)
  - Pakkasraja -15°
  - Ohjelmasta poiketaan hiihtotyylin osalta, mikäli
            - ”vesikeli” tai plusasteita → vapaa hiihtotyyli (=luistelu)
            - yli -10° → perinteinen hiihtotyyli

Muistathan olla hyvissä ajoin paikalla. Pysy ryhmässä ja noudata harjoituksissa valmentajiesi ohjeita sekä hiihtokoulun pelisääntöjä.

Vuokravälineet

- Varaa aika Vello-järjestelmän avulla (linkki tulossa)
- Hiihtokoululainen 40 € / setti / kausi (sis. monot, sukset, sauvat)
- Ski Teamiläinen 75 € / setti / kausi (sis. monot, lämmittelysukset,
kisasukset, sauvat, rullat)
- Mahdollisuus käyttää seuran välinehuollon työkaluja ja tarvikkeita ja saada niiden käyttöön ohjausta ja opastusta
- Kilpavoitelusta vastaa urheilijan huoltaja yhdessä välinehuollon kanssa

Hiihtojaosto toimii talkootyöllä. Varusteita, leirejä ja retkiä rahoitetaan talkootyöstä saaduilla varoilla. Olisi mukavaa, että vanhemmat osallistuisivat niihin - vain talkoiden avulla hiihtokoulu toimii myös jatkossa.
 

Ajankohtaisista asioista tiedotetaan vielä erikseen harjoitusten yhteydessä.

Lisätietoja: hiihto@poytyanurheilijat.fi

 

Suosittele meitä

Facebook Twitter
Ilmoittaudu mukaan hiihtokouluun!

Ilmoittautumiseen (Vello-järjestelmä) pääset tästä painikkeesta. Ilmoittautumisen yhteydessä varmistetaan kuvauslupa ja maksetaan lukukausimaksu (40€)

 

Hiihtokoulun syysohjelma