TERVETULOA HIIHTOKOULUUN!

Hiihtokoulun kevätlukukausi alkaa torstaina 4.1. Harjoitusohjelman löydät tästä.

 

Hiihtoharjoitukset Haukkavuoren ulkoilualueella torstaisin klo. 18.00–19.30. Mukaan säänmukainen vaatetus ja ohjelmaan kirjatun hiihtotyylin mukaiset välineet, valmiiksi huollettuina. Mikäli pakkasta on -10°C tai enemmän, on harjoitus perinteisellä. Pakkasen ollessa -16°C tai enemmän, harjoitukset perutaan.

 

HUOM! Alle 6-vuotiailla pikkuhiihtäjillä tulee olla oma aikuinen mukana harjoituksissa koko ajan ja pikkuryhmän hiihtotyyli on aina perinteinen.

 

Tervetuloa kaikenikäiset lapset ja nuoret Pöytyän Urheilijoiden Hopeasompa-kouluun eli tutummin Hopikseen. Myös alle kouluikäiset hiihtäjänalut voivat osallistua yhdessä oman huoltajan kanssa. Isompienkin lasten vanhemmat ovat tervetulleita hiihtokouluun ja toimimaan vaikkapa harjoitusten apuvetäjinä.

Aloitamme joka torstai klo 18.00 ryhmänjaolla ja nimenhuudolla. Hiihtokoulussa ulkoillaan, pelataan, leikitään ja tutustutaan hiihtoon ja sen eri harjoitusmuotoihin — leikin varjolla. Syyskaudella olemme alkuun

Haukkavuoressa ja myöhemmin kelien huonontuessa siirrymme Kisariihen isoon saliin. Lumen tultua harjoitukset siirtyvät takaisin Haukkavuoreen.

Kaudella 2023-2024 ryhmät ovat seuraavat:

Hiihtonallet
Hiihtokoulun pienimmät, Hiihtonallet tutustuvat lajiin yhdessä oman aikuisen kanssa. Ryhmä soveltuu alle kouluikäisille. Leikki on suuressa roolissa ja sen varjolla opettelemme hiihtotaituruutta harjoitusohjelman teeman mukaisesti. Suksille siirryttäessä otamme käyttöön hiihtotaitokortin, johon pääsee keräämään merkintöjä koko talven ajalta. Ohjattu harjoituskerta kestää yhden tunnin (to 18-19). Halukkaat Hiihtonallet voivat jäädä Suksitaitureiden ja Minisompalaisten kanssa vielä yhteiseen loppuleikkiin (19.30 saakka).
Vastuuvalmentajana toimii Marika Salmi.


Suksitaiturit

Suksitaiturit, kouluikäiset hiihtokoululaiset perehtyvät hiihdon saloihin jo vähän pintaa syvemmältä, mutta kuitenkin pilke silmäkulmassa ja paljon leikkien ja pelien varjolla. Suksitaiturien harjoituksissa painottuvat koordinaatio, ketteryys, nopeus, hiihdon ja sen oheisharjoittelun perusteet sekä ennen kaikkea liikunnan ilo. Myös suksitaiturit käyttävät talvella harjoittelun tukena ja motivaattorina hiihtotaitokorttia. Joka kerta lopetetaan yhteiseen loppuleikkiin, hiihtokoulu päättyy klo 19.30. Aiempaa kokemusta hiihdosta ei tarvita, rohkeasti mukaan!

Vastuuvalmentajana toimii Suvi Vainikkala


Minisomparyhmä
Minisompa-ryhmässä harjoittelevat alle 13-vuotiaat kilpahiihdosta kiinnostuneet. Syyskaudella ohjelmassa on monipuolisia hiihtoa tukevia harjoitteita (kestävyys, nopeus, ketteryys, koordinaatio jne.). Harjoituksia tehdään paljon erilaisten pelien, leikkien ja leikkimielisten kisailujen kautta. Talvikaudella harjoitusten pääpaino on lajitaidoissa. Harjoitellaan yleisesti hiihtotaitoja ja käydään läpi perinteisen ja vapaan eri tekniikoita. Tärkeää läpi kauden harjoituksissa on ilo ja yhdessä tekeminen!
Vastuuvalmentajana toimii Sanna Salonen.


Hopeasomparyhmä/Ski Team
Skiteamiläiset ovat 13-16 -vuotiaita kilpahiihtäjiä. He harjoittelevat tavoitteellisesti talven kisat mielessä. Harjoituksissa keskitytään lajitaitojen kehittämiseen ja hiomiseen. Yhteistreenejä on torstaisin klo 18-19.30 (ja tiistaisin klo 18-19).
Vastuuvalmentajana toimii Jenni Uusipaikka.

 

Pöytyän Urheilijat / Hiihto visiona on mahdollistaa lumiliikkumisen riemun
koko perheelle. Lapsi/Nuori voi edetä hiihtokoulussa kahdella tapaa; harrastaa ja nauttia lumiliikunnasta ilman kilpailemista (hiihtokoululainen) tai tähdätä tavoitteellisesti harjoittelemaan ja kilpailemaan maastohiihdossa (ski teamiläinen). Hiihtokoululainen voi hakea milloin tahansa Ski Team -ryhmään tai siirtyä Ski Team -ryhmästä hiihtokoululaiseksi.

Ski Team -ryhmä, joka on tarkoitettu tavoitteellisesti kilpatasolla hiihtoa harrastaville lapsille ja nuorille. Ski Team-ryhmän kummina toimii Suomen A-maajoukkuehiihtäjä, Pöytyän Urheilijoiden kasvatti Johanna Matintalo.

Pöytyän Urheilijat / Hiihtojaosto kustantaa jokaiselle hiihtokoululaiselle Skipassin, joka sisältää vakuutuksen ja oikeuttaa osallistumaan kilpailuihin. Skipassi hankitaan kaikille hiihtokoululaisille kootusti tiistaisin, kun lapsi on ilmoitettu hiihtokouluun Suomisportissa. Näin vakuutus on siis jo seuraavissa treeneissä voimassa. Täältä löytyvät tarkat ohjeet Suomisport-rekisteröitymiseen.

Mukaan tarvitset:

 • Kelin mukaiset liikuntavarusteet (kevyt verryttely- tai tuulipuku, sekä lenkkitossut, tarvittaessa pipo ja hanskat, Kisariihessä sisäliikuntavarusteet). Haukkavuoressa liikumme ulkona lenkkipolulla ja Kisariihessä sisällä liikuntasalissa.
 • Vaihtovaatteet/lämmint vaatetta harjoitusten jälkeen.
 • Sisäliikunnassa sisäkengät tai -tossut.
 • Juomapullon (ja –vyön), juomaksi vettä tai mehua.
 • Kävelysauvoja ja hiihtovarusteita voi vuokrata vaikka koko harjoituskaudeksi. Vuokraajien tulee olla paikalla hyvissä ajoin ennen harjoitusten alkua.

Kustannukset

 

- Hiihtokoulun kausimaksu 40 € (elo-huhtikuu) sisältäen Ski passi/lisenssi, kilpailujen osallistumismaksut, retkipäivien ja kisareissujen maksuja ja alennuksia
- Seura kustantaa jokaiselle Ski-passin (25/75 €) sis. vakuutuksen seuran toiminnassa/harjoituksissa.

Leirejä varten suositeltavaa olla oma matkavakuutus, joka korvaa mm. leirin peruuntumisen

 

HUOM!

 • Mikäli tarvitset apua kaluston kanssa (esim. pitovoitelu tai lainasauvat), saavuthan paikalle hyvissä ajoin ennen hiihtokoulun alkua)
  - Pakkasraja -15°
  - Ohjelmasta poiketaan hiihtotyylin osalta, mikäli
            - ”vesikeli” tai plusasteita → vapaa hiihtotyyli (=luistelu)
            - yli -10° → perinteinen hiihtotyyli

Muistathan olla hyvissä ajoin paikalla. Pysy ryhmässä ja noudata harjoituksissa valmentajiesi ohjeita sekä hiihtokoulun pelisääntöjä.

Vuokravälineet

- Varaa aika Vello-järjestelmän avulla (linkki tulossa)
- Hiihtokoululainen 40 € / setti / kausi (sis. monot, sukset, sauvat)
- Ski Teamiläinen 75 € / setti / kausi (sis. monot, lämmittelysukset,
kisasukset, sauvat, rullat)
- Mahdollisuus käyttää seuran välinehuollon työkaluja ja tarvikkeita ja saada niiden käyttöön ohjausta ja opastusta
- Kilpavoitelusta vastaa urheilijan huoltaja yhdessä välinehuollon kanssa

Hiihtojaosto toimii talkootyöllä. Varusteita, leirejä ja retkiä rahoitetaan talkootyöstä saaduilla varoilla. Olisi mukavaa, että vanhemmat osallistuisivat niihin - vain talkoiden avulla hiihtokoulu toimii myös jatkossa.
 

Ajankohtaisista asioista tiedotetaan vielä erikseen harjoitusten yhteydessä.

Lisätietoja: hiihto@poytyanurheilijat.fi

 

Suosittele meitä

Facebook Twitter
Ilmoittaudu mukaan hiihtokouluun!

Ilmoittautumiseen (Suomisport-järjestelmä) pääset tästä painikkeesta. Ilmoittautumisen yhteydessä varmistetaan kuvauslupa ja maksetaan lukukausimaksu (40€)

 

Hiihtonallet Suksitaiturit Minisompa Hopeasompa


Tervetuloa mukaan!