PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

26.7. Pumu akatemia - PöU 0-2 (0-47, 4-5)

Hyvässä iskussa oleva Pöytyän miesten Suomensarjajoukkue kohtasi tiistaina sateisella Meilahden kentällä etelälohkon jumbojoukkueen PunaMustat Akatemian. Pöytyä starttasi peliin vahvasti ja repäisi kahden ensimmäisen vuoroparin aikana reilun kaulan isäntäjoukkueeseen ja kruisaili tämän jälkeen selvään jaksovoittoon nollaamalla helsinkiläiset. Toiselle jaksolle PuMu Akatemia saapui uudella ilmeellä ja oli pitkän aikaa kuskin paikalla vierailijoiden sisäpelin hieman takkuillessa. Pöytyän punavalkoinen ryhmä esitti viimeisen vuoroparin tasoittavalla ryhtiliikkeen, joka nosti joukkueen kahden juoksun tappioasemasta voittoon, näin Helsingistä lähti Pöytyälle mukaan täysi pistepotti jaksoin 0-2 (0-7, 4-5). Voitolla Pöytyä nousi myös etelälohkon kärkeen. Pöytyäläisten pisteputki on tällä hetkellä kahdeksan ottelun mittainen.

Ensimmäisessä vuoroparissa Pöytyä rakenteli kärjellään heti tilanteen päälle ja naputti taululle kaksi juoksua. Jero Talvisen kakkosrajanäppi tuotti tulosta ja Niklas Kilpi porhalsi kotiin. Toinen juoksu syntyi vapaataipaleella, jonka kotiin toi Joonas Porela. Toisessa vuoroparissa Pöytyä jatkoi tulitusta viidellä täysosumalla, ensin Marlo Jaakkola jysäytti lyöntinsä kahdesti kakkosjatkeelle ja kotiin saapuivat Porela ja Risto Kiviharju. Seuraavassa ajolähdössä helsinkiläisiä rankaisi Arttu Kaurila, jonka kakkospuolen välilyönti livahti takaa läpi ja kotiin ehtivät Joel Ilola ja Antti Tuuppa. Tehovuoron täydensi Kilven välilyönti, jolla Rasilainen riensi lukemat 0-7:ään. Tämän jälkeen Pöytyän sisäpelistä katosi viimeinen terävyys ja onnistumisia ei enää tullut. Ulkopeli piti vuorostaan PunaMustien tilanteet vähissä, kun isännät jäivät koko jaksolla vain yhteen kolmostilanteeseen.


 Tauon jälkeen PuMu Akatemia pyöritti sisäpeliään hyvillä vaihtolyönneillä ja loihti kotiutuspaikan, josta joukkue siirtyi 1-0- johtoon kakkosjatkelyönnillä. Pöytyä kuittasi itsensä johtoon tasoittavallaan, kun Jaakkola kotiutti Kilven ja samassa tilanteessa tuli harhaheitto, jonka turvin Porela karkasi kotipesään. Kotijoukkue meni edelle kuitenkin nopeasti Hermanni Kataja- Rahkon kolmospuolen läpilyönnillä, jolla syntyi kunnari ja yksi tavallinen juoksu. PuMu Akatemia sai tästä vielä lisää puhtia peliinsä ja teki vielä yhden täysosuman ja siirsi lukemat 4-2:een. Pöytyän sisäpeli oli toisessa ja kolmannessa vuorossa tukkoista, eikä joukkue kyennyt hyödyntämään harvoja kotiutuspaikkojaan. Vierailijoiden ulkopelaaminen pystyi vuorostaan nollaamaan helsinkiläisten viritykset täysin parin tehokkaan vuoron jälkeen. Pöytyä saapui viimeiseen lyöntivuoroon päättäväisellä ilmeellä, pieniä muutoksia kokenut lyöntijärjestys toimi peräpään lyöjien osalta mainiosti ja painostus oli nopeasti päällä. Joel Ilola toi kotipesään 4-3-kavennuksen vapaataipaleella, kun PunaMustien lukkarin syötöt lipsahtivat vääriksi. Pöytyä kehitteli tämän jälkeen ajolähtötilanteen, jossa Jaakkola upotti pallon vuorenvarmasti väliin ja Porela spurttasi tasoituksen kotiin. Ratkaisun avaimet jätettiin Kaurilalle, joka hyödynsi tilaisuutensa ja kiskaisi pelivälineen koppareiden eteen ja Talvinen paineli vimmattua kyytiä ratkaisujuoksun kotipesään. Pöytyän parhaina palkittiin Marlo Jaakkola ja Joonas Porela.

Pöytyän kausi jatkuu sunnuntaina 31.7. vierasottelulla Järvenpäässä kärkipään kamppailulla Kinnarin Pesistä vastaan. Pöytyän seuraava ja samalla runkosarjan viimeinen kotipeli pelataan sunnuntaina 14.8. kello 17.00, kun Kinnarin Pesis saapuu vastavierailulle Kumilaan.

- Jere Hellsten

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

PÖYTYÄN URHEILIJAT - PESÄPALLO - FACEBOOK

YHTEISTYÖKUMPPANIT 2020

Kunnariklubi

Kupperiklubi

Koukkunäppiklubi