PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

29.6. Pöu - joko jun.  2-0 (15-2, 7-0)

Miesten Suomensarjassa Pöytyä nappasi keskiviikkona kolmannen voittonsa putkeen, kun Kumilan Kymppi-Katto Areenan tukalassa helteessä lohkon yhdeksäntenä majaileva Jokioisten Koetus Juniorit murskattiin näytöstyyliin jaksoin 2-0 (15-2, 7-0). Ensimmäisellä jaksolla Pöytyä ratkaisi pelin tehokkaalla toisella sisävuorollaan, jossa joukkue mätti taululle peräti yhdeksän juoksua. Tauon jälkeen molemmilla joukkueilla oli alkuun hieman hakemista, mutta jakson vanhetessa kotijoukkue repi selkeän eron vieraisiin ja jätti Koetus Juniorit tylysti nollille. Voitto nosti Pöytyän tasaisessa lohkossa neljänneksi. Pöytyän parhaana pelaajana palkittiin seitsemän juoksua kotipesään kirmannut Antti Tuuppa.

Pelin avausvuorossa Pöytyä avasi juoksutilinsä kahdella vapaataivaljuoksulla, kun vastustajan lukkarin syötöt lipsahtelivat vääriksi. Juoksut kotipesään toivat Joonas Porela ja Tuuppa. Tasoittavalla Jokioinen onnistui kaventamaan 2-1:een polttolinjaan lyödyllä hermopallolla. Toisessa vuoroparissa alkoi Pöytyän punavalkoisten ilotulitus, ensin kärkietenijät järjestelivät pikavauhtia ajolähtötilanteen. Tämän jälkeen Tapio Mäkipää kuritti kakkospuolta lyömällä pallon pusikkoon ja juoksut kotiin riensivät Valtteri Syrjälä ja Porela. Painostus jatkui, kun Jero Talvinen löysi ensin tilaa polttolinjasta kotiuttaen Antti Tuupan. Hetkeä myöhemmin Talvinen jysäytti pelivälineen takaa läpi tyhjentäen pajatson kunnarin ja kahden tavallisen juoksun arvoisesti. Tilanne taululle oli 8-1. Tämä ei pöytyäläisille vielä piisannut, vaan joukkue rakenteli uudella kierroksella paineen päälle. Mäkipää onnistui kotiuttamaan kakkospuolen välilyönnillä Lauri Gröndahlin ja Henri Holmberg nakutti kympin täyteen saattelemalla Niklas Kilven kotipesään. Vuoron kruunuksi Talvinen taiteli näpäyksen vieraiden jähmettyneeseen etukenttään ja Tuuppa kiisi kotiin. Tasoittavalla Koetus Juniorit eivät kyenneet vastaamaan kotijoukkueen vuoroon. Pöytyä repi vielä eroa lisää kolmella täysosumalla. Ensin Mäkipää kotiutti Syrjälän, seuraavassa tilanteessa Marlo Jaakkolan lyönti riitti Porelalle ja Tuuppa käytti vielä tilanteessa tulleen harhaheiton hyödykseen. Tasoittavalla Jokioinen sai luotua pari kotiutuspaikkaa ja iski yhden juoksun kakkospuolen sirvahduksen avittamana. Päätösvuorossa Pöytyä niittasi jakson loppulukemiksi 15-2, kun Jaakkolan sivallus kakkosjatkeelle siivitti Tuupan kotipesään ja ulkopeli ei antanut vieraille mahdollisuuksia juoksujen tekoon.

Toisen jakson alkuun JoKo Juniorit loivat painetta Pöytyän ulkokentälle ajotilanteilla ja vieraat näyttivät jo siirtyvän 0-1-johtoon, mutta tuomaristo käänsi juoksun paloksi estämisen vuoksi ja tilanne säilyi 0-0:ssa. Pöytyän tasoittava sisävuoro oli puolestaan vaisua. Toisessa vuoroparissa vierasjoukkueen yritykset jäivät vuorostaan piipuun. Pöytyä nakutti omalla lyöntipelillään neljä juoksua tulostauluun. Avausjuoksu syntyi Mäkipään pomppulyönnillä keskelle kenttää, kun Syrjälä kirmasi kotiin. Jaakkolan kolmospuolen läpilyönti tuotti kaksi juoksua Porelan ja Tuupan kiiruhtaessa kotipesään turvaan. Talvinen iski numerot 4-0:aan kotiuttamalla Mäkipään. Kolmannessa vuorossa vieraat loivat pari kotiutuspaikkaa, mutta ulkopeli nollasi yritykset kylmästi. Pöytyä kihautti tasoittavallaan vielä kolme juoksua. Kärki rakensi jälleen tilanteen, josta ensin Mäkipää näpäytti Porelan kotiin ja hetkeä myöhemmin Jaakkolan varsilyönnillä Tuuppa toi kotipesään illan seitsemännen juoksunsa. Kilpi sai puolestaan kävellä vapaataipaleella 7-0- juoksun kotiin. Tasoittavalla JoKo Juniorit ei pystynyt luomaan tilanteita ja hyökkäys tyrehtyi lopulta koppilyönteihin.

Pöytyän miesten kausi jatkuu lauantaina 2.7. vieraspelillä Manse PP:tä vastaan. Seuraava kotiottelu pelataan Kumilassa sunnuntaina 17.7. kello 17.00, jolloin vieraaksi saapuu Pomarkun Pyry.

- Jere Hellsten

Kuva: Timo Kesti. Antti Tuuppa oli mainiossa pelivireessää sekä ulko- että sisäpelissä

Kuva: Timo Kesti. Pöytyän kärki Valtteri Syrjälä esitii hyviä otteita