PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

21.5. pöU - ESPOO 0-2 (2-4, 3-7)

Pöytyän kamppailut naisten Suomensarjassa jatkuivat lauantaina kotikentällä, kun Kumilan Kymppi-Katto Areenalla vastaan asettui viime kauden päätteeksi Ykköspesiksestä sarjatasoa alemmas pudonnut Espoon Pesis.

Ottelun avausjakso oli tasaista mittelöä, nuori Pöytyän joukkue laittoi espoolaisvieraille tiukasti kampoihin ja jaksovoitto ratkaistiin vasta viimeisessä vuoroparissa vieraiden hyväksi. Toisen jakson alussa Espoo pystyi riuhtaisemaan karkumatkan kotijoukkueeseen. Pöytyä yritti kuroa eroa umpeen, mutta pysytteli koko ajan takaa-ajoasemassa ja täydet pisteet lähtivät Kumilasta pääkaupunkiseudulle jaksoin 0-2 (2-4, 3-7)

Pelin avausjuoksu iskettiin taululle Pöytyän toimesta ensimmäisessä vuoroparissa, kun Kiia Kylmämetsä tempaisi pallon kolmospuolelle väliin ja Taru Värri kiiruhti kotipesään. Espoo tasoitti omalla vuorollaan kakkospuolelle suunnatulla lyönnillä. Pöytyä pystyi toisessa vuoroparissa lyömään painetta vierailijoiden ulkokentälle, mutta lopulta vain Espoo vastasi vuoroparin onnistumisista siirtymällä 1-2-johtoon, kun peliväline toimitettiin polttolinjaan. Pöytyän ryhmä nousi kuitenkin seuraavassa vuorossa jälleen tasoihin, kun Veera Välitalo kiskaisi kahden palon tilanteessa lyönnin kakkosluukkuun Kitta Juurenheimon pyyhältäessä kotiin. Tasoittavalla Espoo rakensi painetta Pöytyän ulkopelille ja onnistuikin niittaamaan kaksi juoksua. Kotijoukkue haki vielä omalla sisävuorollaan tasoitusta, mutta hyökkäys jäi lopulta torsoksi ilman juoksuja.

Vierailijat löivät sisäpelissään kaasun pohjaan heti toisen jakson kärkeen, kun joukkue takoi neljä juoksua. Ensimmäinen onnistuminen tuli kolmospuolen välilyönnillä, hetkeä myöhemmin kolmospuolta kuritettiin uudelleen ja pallo painui takaa läpi. Tuloksena lyönnistä oli kunnari ja kaksi tavallista juoksua. Tasoittavallaan Pöytyä pystyi loihtimaan ajolähtötilanteita, kotiutukset eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta. Juoksuhanat kuitenkin aukesivat tämän vuoron aikana, kun Välitalo toi vapaataivaljuoksun kotiin. Toisessa vuoroparissa Pöytyä nollasi espoolaisten juoksuaikeet ja pystyi kaventamaan numerot 2-4:ään jälleen vapaataivaljuoksulla, jonka Kylmämetsä asteli kotipesään. Molemmat joukkueet tekivät kolmannessa vuoroparissa yhden juoksun lisää. Vieraiden kotiutuslyönti suunnattiin takakentälle, kun taas Pöytyän täysosuma syntyi Noora Tikakosken näpäytyksellä, kotiin porhalsi Nella Ruuskanen. Juoksun jälkeen kotijoukkueella oli vielä pari kotiutuspaikkaa , mutta tulosta ei syntynyt. Viimeisessä vuoroparissa Espoo vankisti johtoasemaansa kahdella juoksulla, kun lyönnit iskettiin kakkospuolelle. Kotijoukkue ei pystynyt käynnistämään takaa-ajoa omalla sisävuorollaan ja voitto karkasi Espooseen. Pöytyän parhaana pelaajana palkittiin Veera Välitalo.

Pöytyän pelit naisten Suomensarjassa jatkuvat lauantaina 28.5. kello 14.00 Loimaalla Palloilijoita vastaan. Seuraava kotiottelu Kumilassa pelataan sunnuntaina 12.6. kello 12.00 Helsingin Roihua vastaan.