PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

6.8. PöU - tahko 2-0 (8-7, 9-8), 10.8. PöU - KePe 2-0 (3-1, 4-3)

Pöytyän naisten nuoren Suomensarjajoukkueen kotiottelut on pelattu tämän kauden osalta päätökseen. Kahdesta viimeisestä kotipelistä joukkue saavutti kaksi kolmen pisteen voittoa ja säilyttää niiden turvin paikkansa Suomensarjassa myös ensi kaudella.

Ensin lauantaina Kumilassa vieraili Hyvinkään Tahko. Tässä kamppailussa syntyi runsaasti juoksuja molemmilla jaksoilla ja jännitys säilyi tiukkana loppuun asti. Pöytyä oli kummallakin jaksolla juoksun verran vahvempi ja vei täydet pisteet jaksoin 2-0 (8-7,9-8) Pelin avausvuoroparissa molemmat joukkueet onnistuivat tekemään kaksi juoksua. Kahden seuraavan vuoroparin aikana Pöytyä pystyi toimivalla sisäpelillään kiskaisemaan jo viiden juoksun etumatkan. Vierailijat eivät kuitenkaan luovuttaneet, vaan hiipivät jo yhden juoksun päähän takakentän läpäisseellä kunnarilla ja osin kotijoukkueen virheiden siivittämänä. Pöytyä kykeni kuitenkin pysäyttämään vieraiden kirin ennen tasoitusta. Tauon jälkeenkin peli noudatti samaa kaavaa, tällä kertaa punavalkoisen kotijoukkueen tehohetki osui toiseen vuoroon, jossa se naputti neljä juoksua ja siirtyi 7-2-johtoon. Tahko kömpi kuitenkin jälleen kirillään aina iskuetäisyydelle jakson kuluessa. Päätösvuoroparissa Pöytyän johto oli neljä juoksua, vierailijat pyörittivät sisäpeliään, kun Pöytyän ulkokentällä pallot polttelivat. Etumatka kapeni juoksu juoksulta, mutta Pöytyä pystyi kuitenkin tekemään jälleen kolmannen palon taululle ennen tasoitusta. Pöytyältä onnistujia olivat parhaana palkittu viisi juoksua tuonut Nella Ruuskanen, neljä juoksua lyönyt Veera Välitalo sekä lukkarina häärinyt Minja Majasuo.

Keskiviikkona viimeiseen kotiotteluun vieraaksi saapui Keravan Pesis. Ottelussa ei lauantain kaltaista juoksujuhlaa nähty, vaan molempien joukkueiden tekeminen oli etenkin sisäpelissä nihkeää. Pöytyä kuittasi vähäjuoksuisesta väännöstä lopulta läpilyönnin ja kunnarin avulla täydet kolme pistettä jaksoin 2-0 (3-1, 4-3), vaikka keravalaiset näyttivät jo venyttävän ratkaisun supervuoroon. Pelin ensimmäinen juoksu nähtiin avausvuorossa, kun Moona Ronkaisen välilyönti kotiutti Ruuskasen. Kerava tasoitti omalla vuorollaan 1-1:een, mutta Pöytyä meni toisessa vuorossa johtoon, kun Majasuon lyönti surrasi kolmospuolelle ja Ruuskanen pinkaisi jälleen kotiin. Seuraavaa onnistumista saatiin odotella jakson lopulle, kun Edith Järvisen sivallus polttolinjaan riitti tuomaan Kiia Kylmämetsän kotiin. Tasoittavalla Pöytyän puolustus kesti vieraiden yritykset. Toisen jakson puolivälissä Pöytyä johti 2-0, kun ensimmäisessä vuorossa Majasuon välilyönti kotiutti Ruuskasen ja toisessa vuorossa Ruuskasen kolmospuolen lyönnillä Anni Saarinen kirmasi kotipesän turvaan. Kerava sai kolmannessa vuorossa peliä auki ja siirtyi peräkkäisillä onnistumisilla 2-3-johtoon. Pöytyän sisäpeli oli vaikeuksissa, eikä tilanteita syntynyt vastustajan lukkarin vaikeuttaessa peliä taktisilla väärillään. Päätösvuorossa taululla oli jo kaksi paloa, kunnes kotijoukkue käänsi jakson edukseen Laura Muskun läpilyönnillä, joka painui koppareiden ulottumattomiin. Välitalo spurttasi tasoituksen 3-3:een ja lyöjä itse kiersi ratkaisevan kunnarin. Pöytyän parhaana palkittiin Minja Majasuo.