PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

13.5. Laitila - PöU 1-2 (1-2, 3-2, 0-1k)

Pöytyän naisten Ykköspesisjoukkue urakoi viikonloppuna Kumilassa kolmen harjoitusottelun verran. Helatorstaina pelatun Päkän muistoturnauksen avausottelussa Pöytyä sai vastaansa Laitilan Jyskeen. Aikainen alkamisaika saattoi vaikuttaa siihen, että kamppailusta muodostui vähäjuoksuinen taisto. Pöytyä kuitenkin kampesi tasaisesta väännöstä voiton itselleen lopulta jaksoin 1-2 (1-2, 3-2, 0-1).

Pelin avausjuoksu nähtiin punavalkoisten tekemänä jo avausvuoroparissa, kun Essi Ilmasen lyönti pomppi polttolinjassa ja Terhi Värri kiiruhti kotipesään. Avausjaksolla kotiutuspaikat tuntuivat olevan molemmilla joukkueilla kiven alla. Seuraava täysosuma nähtiin vasta kolmannen vuoroparin lopussa, kun Lyydia Eskolan lyönti yllätti Laitilan ulkokentän ja Minttu Reunanen toi 0-2-juoksun kotiin. Jyske onnistui vielä tekemään päätösvuoroparissa kavennusjuoksun, mutta Pöytyä kuittasi avausjakson nimiinsä.

Jaksotauon jälkeen Laitila onnistui avaamaan juoksutilinsä heti ensimmäisessä vuoroparissa, kun joukkue iski peräti kolme juoksua. Pöytyän punavalkoisten sisäpeli puolestaan jatkui tukkoisena, eikä mahdollisuuksia juoksujen tekoon auennut kahden ensimmäisen sisävuoron aikana. Ulkopelissä Pöytyä onnistui avausvuoron jälkeen tylsyttämään toisella jaksolla täysin Jyskeen yritykset. Kolmannessa vuoroparissa punavalkoiset kavensivat lukemat 3-1:een, kun Siiri Riitamaan kakkospuolen lyönti kotiutti Vilja Aholan. Päätösvuoroparissa Pöytyä kipusi vielä juoksun päähän, kun Kaisa Pauna eteni harhaheiton turvin kotipesään. Tasoitusjuoksuakin päästiin vielä hakemaan, mutta kotiutukset eivät tuottaneet tulosta.

Jaksovoittojen mentyä tasan ratkaistiin ottelun voittaja kotiutuslyöntikilpailussa, jonka Laitila aloitti sisävuorolla. Pöytyän ulkopeli pystyi estämään vastustajan kaikki kotiutusyritykset ja kun punavalkoiset käyttivät oman mahdollisuutensa jo ensimmäisessä parissa Petra Kaitosen kotiutettua Paunan kolmospuolen sivalluksella oli peli selvä.