PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

13.5. PöU - Lapua 1-2 (3-6, 3-2, 0-6k)

Päkän muistoturnaus jatkui Pöytyän osalta ottelulla Lapuan Virkiän ykköspesisjoukkuetta vastaan. Tämäkin kamppailu eteni vaihtelevien hallintajaksojen jälkeen aina kotiutuslyöntikisaan saakka, jossa Lapua oli lopulta vahvempi ja vei voiton jaksoin 1-2 (3-6, 3-2, 0-6).

Kotijoukkueelle ottelun alku tarjosi lämpimään kevätsäähän jääkylmän suihkun, kun lapualaiset takoivat heti avausvuoroparissa kuusi juoksua. Onnistumiset tulivat pääsääntöisesti vastustamattomilla välilyönneillä, mukaan mahtui myös takakentän puhkaisulla syntynyt kunnari. Pöytyä pystyi shokkialun jälkeen kasaamaan rivinsä ja joukkue piti vierailijat avausjaksolla muutoin nollilla. Sisäpelissään punavalkoiset loivat heti ensimmäisessä sisävuorossaan kotiutuspaikkoja, ne eivät vielä tulosta tuottaneet, mutta kolmessa seuraavassa syntyi jokaisessa yksi pöytyäläisjuoksu. Ensimmäinen täysosuma syntyi Lina Oleniuksen lyönnillä polttolinjaan, sen turvin kotipesään pyyhälsi Kaisa Pauna. Minttu Reunanen tälläsi pallon kolmossaumaan ja sen siivittämänä Terhi Värri ehti kotiin. Päätösvuoroparissa lukemat kaventuivat vielä 3-6:een, kun Olenius toimitti pelivälineen kolmoskopparin eteen ja Pinja Rouhiainen juoksi kotipesään. Kotijoukkueen nousu ei kuitenkaan riittänyt, vaan Virkiä vei jaksovoiton vahvalla aloituksellaan.

Toisen jakson alussa Pöytyä pelasi tiivistä ulkopeliä, joka ei vieraille juurikaan mahdollisuuksia jättänyt . Kotijoukkue siirtyi avausvuorossa 1-0- johtoon, kun Aurora Frantsilan lyönti saatteli Reunasen kotipesään. Seuraavat juoksut nähtiin kolmannessa vuoroparissa, kun Pöytyä onnistui kahdesti. Ensin Pauna riensi kotiin ja hetkeä myöhemmin Essi Ilmanen kirmasi 3-0- juoksun Oleniuksen kolmospuolen lyönnillä. Virkiä nousi päätösvuoroparissa vielä juoksun päähän takakenttää kurittaneiden lyöntien avittamana.

Edessä oli päivän toinen kotiutuslyöntikisa, jonka Lapua aloitti sisävuorolla. Vieraiden aloitus muistutti paljon ensimmäisen jakson starttia, kun Virkiä tehtaili viidellä parillaan kuusi juoksua mukaan lukien kaksi kunnaria. Pöytyän punavalkoiset eivät tästä myllytyksestä selvinneet ja jäivät omalla vuorollaan nollille ja voitto karkasi Pohjanmaalle.