PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

29.5. PöU - Vesattaret 2-1 (2-1, 2-3, 1-0s)

Pöytyän naisten Ykköspesisjoukkue sai kevään harjoituspelit päätökseen lauantaina, kun Kumilan Kymppi-Katto Areenalla vastaan asettui Superpesisjoukkue Mynämäen Vesattaret. Kamppailussa oli panoksena myös Varsinais-Suomen aluemestaruus. Ottelu oli tasaista taistelua alusta loppuun, joka kääntyi lopulta Pöytyän voitoksi jaksoin 2-1 (2-1, 2-3, 1-0).

Avausvuoroparissa kumpikin joukkue sai sisävuorollaan luotua muutaman ajolähtötilanteen ja molemmat onnistuivat kertaalleen juoksunteossa. Mynämäki siirtyi johtoon onnistuneen välilyönnin turvin. Pöytyä tasoitti lukemat tulostaululla 1-1:een, kun Venla Ahola roikotti lyöntinsä sopivasti kakkosjatkeelle ja Kaisa Pauna pääsi karkaamaan kotipesään. Toisessa vuoroparissa punavalkoisen kotijoukkueen ulkokenttä pystyi pysäyttämään kaikki Vesattarien yritykset ennen kotipesää. Omalla sisävuorollaan Pöytyä nappasi johtoaseman itselleen, kun Lina Oleniuksen kolmospuolen sivallus riitti kotiuttamaan Paunan. Jakson loppupuoliskolla kotiutustilanteita syntyi niukasti, eikä täysosumia enää avausjakson puitteissa nähty. Pöytyän ulkopeli toimi tehokkaasti lukkari Veera Toikan johdattamana. Jaksovoitto kirjattiin Pöytyälle niukoin lukemin 2-1.

Jaksotauon jälkeen kotijoukkueen peli jatkui hieman yskähdellen, ensin punavalkoisten sisävuoro loppui lyhyeen, kun Mynämäki teki etenijöistä kolme nopeaa paloa ja tasoittavalla Vesattaret saivat pienen painostuksen päälle ja tekivät kaksi juoksua. Toisessa vuoroparissa Pöytyä pystyi luomaan muutaman kotiutuspaikan ja lopulta syntyi myös kavennus 1-2:een Petra Kaitosen kotiutettua Aurora Frantsilan keskelle kenttää suunnatulla lyönnillä. Ensimmäiseltä jaksolta tuttu tarkka ja tiukka peli jatkui myös toisella jaksolla. Seuraava juoksu nähtiinkin vasta kolmannen vuoroparin tasoittavalla, kun Vesattarien korkea lyönti sujahti hieman onnekkaastikin kotiutustilanteessa toisiinsa törmänneiden pöytyäläispelaajien väliin. Päätösvuoroparissa Pöytyän punavalkoiset yrittivät vimmatusti kuroa Mynämäen johtoa umpeen ja kotijoukkue onnistuikin kaventamaan 2-3:een, kun Olenius tälläsi pallon kolmospuolelle ja Pauna pinkaisi kotiin. Tämän pidemmälle Pöytyän kiri ei riittänyt, vaan Mynämäki vei jaksovoiton ja edessä oli supervuoropari.

Vierailijat aloittivat sisävuorolla ja pystyivät rakentamaan kotiutuspaikan, jonka Pöytyä pystyi selvittämään varmasti ja piti Mynämäen nollilla. Punavalkoinen kotijoukkue tarvitsi otteluvoiton ja aluemestaruuden varmistamiseksi vain yhden lyöjän, kun Terhi Värri täräytti painavan lyöntinsä takakentältä läpi ja kiersi voittokunnarin tyhjään kenttään. Aluemestaruus ja voitto Superpesisjoukkueesta toimivat varmasti hyvänä kenraaliharjoituksena torstaina alkavaa Ykköspesiskautta silmällä pitäen.

Pöytyä aloittaa Ykköspesiskautensa torstaina 3.6. kello 18.00, kun Kumilaan vieraaksi saapuu Haminan Palloilijat, joka on yksi ennakkosuosikeista. Tätä kirjoitettaessa ei ole varmuutta siitä voidaanko otteluun ottaa yleisöä, kannattaa seurata ilmoittelua PöU Pesäpallon kotisivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.