PESÄPALLO

PESÄPALLO

PESÄPALLO

2.8. JoKo - PöU 1-0 (2-2, 4-1)

Miesten Suomensarjajoukkueella oli tiistaina ohjelmassa vierasottelu Jokioisilla, kun vastassa oli sarjassa seitsemäntenä oleva Koetus. Ensimmäisellä jaksolla Pöytyä pystyi hieman takkuilleesta kotiuttamisesta huolimatta nousemaan 2-0-tappioasemasta tasoihin, mutta johtojuoksua pöytyäläiset eivät päässeet yrittämään. Toista jaksoa värittivät läpilyönnit, joilla Koetus sai repäistyä pienen etumatkan vierailijoihin. Pelin loppua kohden Pöytyän sisäpeli muuttui tukkoiseksi ja tilanteiden tekeminen vaikeutui. Näin kaksi pistettä jäi Jokioisille jaksoin 1-0 (2-2, 4-1) ja tilanne äärimmäisen tasaisessa etelälohkossa kiristyi entisestään. Joukkueet sijoilla 2-7 mahtuvat viiden pisteen sisälle. Pöytyä majailee tällä hetkellä kolmantena.

Pelin avausvuoroparissa Pöytyän punavalkoiset saivat tylsytettyä kotijoukkueen sisäpeliä hyvin ja omassa lyöntivuorossaan vierailijat rakensivat nopeasti ajotilanteen kasaan, mutta se kuihtui koppiin. Koetus iski seuraavassa vuorossa kaksi täysosumaa. Ensimmäinen juoksu näki päivänvalon kakkosrajanäpin turvin ja toinen kotiutuslyönti suunnattiin kolmoskopparin eteen, joka yritti syöksyä sivallusta kopiksi, mutta pallo meni kuitenkin kentän pintaan. Tasoittavalla Pöytyä pystyi takomaan useita ajolähtötilanteita, mutta juoksut jäivät odottamaan itseään. Pöytyän juoksuhanat aukesivat, kun Tapio Mäkipää täräytti pallon kolmospuolelta läpi hiekoille saakka ja Niklas Kilpi juoksi kotipesään. Jatkotilanteessa hurmos katosi nopeasti tulleisiin paloihin. Vierailijoiden ulkopeli pystyi nollaamaan Koetuksen viritelmät täysin. Päätösvuoroparissa punavalkoiset pyöräyttivät kärjestä tilanteen päälle ja Mäkipää rankaisi isäntien ulkokenttää kiskaisemalla pallon väliin ja Roni Onnela pinkoi tasoituksen 2-2:een. Hyökkäys loppui kuitenkin lyhyeen, kun ratkaisevat palot tehtiin nopeasti kolmospesälle.

Tauon jälkeen Pöytyä kykeni loihtimaan ajolähdön, mutta rynnistys kuihtui tilanteessa tulleisiin kahteen paloon kotipesästä ja ykköseltä. Jokioinen nikkaroi tasoittavallaan kaksi juoksua tulostaululle, ensin kakkospuolen välilyönti siivitti etenijän kotiin ja myöhemmin kierroksen viimeinen lyöjä jysäytti pelivälineen kakkosjatkeelta maisemiin täysosuman arvoisesti. Pöytyän kavennus 2-1:een syntyi nopeasti, kun Antti Tuuppa otti isäntäjoukkueesta mallia, tykitti pallon kakkospuolelta ulkokentän ulottumattomiin ja kiersi kunnarin tyhjään kenttään. Onnistumisesta huolimatta Pöytyän punavalkoiset eivät saaneet lyöntipeliään rullaamaan. Tasoittavalla kotijoukkue otti jälleen lisää etumatkaa, kun Luukas Levänen löi pallon tutusta paikasta läpi,tuloksena kunnari ja yksi tavallinen juoksu. Tämän jälkeen Pöytyä joutui vaihtamaan Onnelan pois kopparin paikalta loukkaantumisen vuoksi. Jokioinen pääsi vielä myllyttämään kotiutuspaikkoja, mutta vieraat selvittivät ne kunnialla. Jakson loppupuoliskolla tilanteet loistivat molemmin puolin poissaolollaan, eikä juoksuja enää nähty. Pöytyän parhaina palkittiin Tapio Mäkipää ja Antti Tuuppa.

Pöytyän osalta runkosarjaa on jäljellä kaksi peliä. Seuraava ottelu pelataan Kumilassa sunnuntaina 14.8. kello 17.00 Kinnarin Pesistä vastaan.